Autor Subiect: Ulei recomandat  (Citit de 85775 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aavii

Re: Ulei recomandat
« Răspuns #140 : 18.Apr.2017, 05:52:35 p.m. »
De ce ar schimba vreodata cineva uleiul recomandat de producator? Chiar si la marca referindu-ne?
Chiar crede cineva ca uleiul recomandat in manual e pus acolo ca sa se strice motorul si sa vina lumea mai mult la service??
  • Suzuki Vitara S grade

Offline bisti

« Răspuns #141 : 18.Apr.2017, 07:36:30 p.m. »
Inca nu am reusit sa schimb uleiul!
 de ce zici ca e mai ok 0w40? in ideea ca vara e mai gros si pe calduri sa ramana mai vascos? ai folosit si recomanzi din experienta sau  e doar o parere?

multumesc

Cauta si pune uleiul dat de producator - Eneos 0w20 ( 0 e vascozitatea, 20 e temperatura negativa la care incepe sa isi schimbe proprietatile). Cum in Bucuresti nu scade iarna sub -20, nu ai motive sa pui 0w40.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #142 : 18.Apr.2017, 08:05:03 p.m. »
Ai picat examenul, mai citește despre uleiuri.  ;)

Offline enopul

« Răspuns #143 : 22.Apr.2017, 09:33:27 p.m. »
De ce ar schimba vreodata cineva uleiul recomandat de producator? Chiar si la marca referindu-ne?
Chiar crede cineva ca uleiul recomandat in manual e pus acolo ca sa se strice motorul si sa vina lumea mai mult la service??

explica-mi atunci de ce producatori diferiti au recoandari diferite pt acelasi motor....e vorba de motrul  diesel de 1.6 in versiunile  de 90 si 110 cp  care echipeaza masini ca ford, citoren, peugeot, volvo, mazda bmw sau mini...motor dezvoltat de psa cu ford.

eu nu zic ca ei vor sa fie prost uleiul  ca sa se strice mai repede si sa aiba de lucru eu zic doar ca ei isi urmaresc interesul si ca sa se incadreze in anumite norme uzeaza diverse trucuri....
  • Suzuki Swift IV 2011, 1.2 69 Kw cu de toate

Offline enopul

« Răspuns #144 : 22.Apr.2017, 09:36:21 p.m. »
Cauta si pune uleiul dat de producator - Eneos 0w20 ( 0 e vascozitatea, 20 e temperatura negativa la care incepe sa isi schimbe proprietatile). Cum in Bucuresti nu scade iarna sub -20, nu ai motive sa pui 0w40.

pe logica ta, un ulei de genul w60 se foloseste doar la polul nord

prima cifra e vascozitatea la temperaturi  scazute si a doua e ca la temeperaturi ridicate....astfel sunt normate uleiurile multigrad

• Suzuki Swift IV 2011, 1.2 69 Kw cu de toate

Offline Myhay

« Răspuns #145 : 08.Feb.2018, 08:47:45 a.m. »
Pana la urma sunteti multumiti de Ecstar 0w20? Ma gandesc acum la prima revizie sa incerc Ravenol ECS 0w20 , in primul rand pentru ca Ravenol este mai calitativ , cel putin asta reiese din TDS si de asemenea pretul pentru Ecstar care este prea piperat pentru ce ofera. Asa daca tot dau un ban sa merite.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline cristidav

« Răspuns #146 : 08.Feb.2018, 10:29:04 a.m. »
La alte masini am auzit functionand ventilatorul dupa oprirea motorului. La Suzie inca nu...
Nici eu n-am auzit la Suza mea. Nici macar o data in 5 ani.

Pana la urma sunteti multumiti de Ecstar 0w20?
Da, daca dai un ban, da-l pe ceva mai bun. Cat despre Ecstar, decat ala de la reprezentanta, mai bine Eneos la jumatate de pret :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Myhay

« Răspuns #147 : 08.Feb.2018, 11:07:40 a.m. »
Da , Eneos este Ecstar dar sub licenta Suzuki din ce am vazut. Specificatiile sunt identice : vascozitati si restul. Pretul intradevar foarte bun, in jur de 100 lei 3 litri. Ravenol ECS costa 56 lei / 1L dar vorbim despre baza majoritara PAO.

Totusi am pus o intrebare celor de la Suzuki Romania si binenteles ca mi au spus ca uleiul de fabrica (prima umplere) este 0w20 (n au spus ce brand) iar Uleiul Ecstar F9000 0w20 este uleiul original Suzuki si este folosit in perioada de garantie si post garantie pentru a  asigura o durata de viata lunga motorului. Nu au informatii despre uleiul Eneos Premium Ultra 0w20 care este identic Ecstar 0w20. De asemenea au mai mentionat ca Ecstar 0w20 este recomandat pentru  masina mea si rezista la conditiile meteorologice din Romania (-20 C- +50 C).

Asta cu conditiile meteo o cred dar asta cu Eneos e vrajeala. Logic , doar n or sa spuna ca este acelasi lucru  avand in vedere ca se gaseste mai peste tot la juma’ de pret.

A mai incercat cineva vreun alt 0w20?
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline shpeedy

« Răspuns #148 : 08.Feb.2018, 11:13:07 a.m. »
Uleiul original Suzuki este ori Eneos (nu stiu daca mai exista), ori Ecstar (asta fiind un brand facut de Suzuki, dar care am inteles ca nu mai are legatura cu Eneos)...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Myhay

« Răspuns #149 : 08.Feb.2018, 11:54:29 a.m. »
Ciudat , pentru ca ambele sunt produse de acelasi gigant si anume JX Nippon Oil& Energy.