Autor Subiect: Cutie automata CVT  (Citit de 4955 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jante.otel

Cutie automata CVT
« : 18.Mai.2019, 10:07:27 p.m. »
Salutari,
Mi s-a intamplat o chestie destul de neplacuta (in primul rand financiar) la masina mea. Trebuie sa spun ca am S-Cross din Aug 2013, motor 1,6 l benzina, 4x4, cutie automata CVT - detaliul asta este cel mai important.
Am inceput sa aud de ceva vrea un zgomot gen fasait undeva la motor; l-am localizat fiind de fapt de la cutia de viteze. Fasaitul se auzea preponderent in starea N, respectiv pe D, dar doar in sarcina.
Atunci cand am facut schimbul de ulei (destul de repede dupa ce am identificat acel zgomot) i-am intrebat pe cei de la Marshal Valcea care-i treaba cu acel zgomot ciudat.
- Aaaa, e cutia! Acum o luna am mai avut o Vitara care insa a fost in garantie extinsa si i-am schimbat cutia ca era terminata; uitati poze!
- Pai si cat a costat totul?
- Cutia, uleiul si manopera a ajuns pe la 7000 €.
Mi-a cazut fata complet.
Pe scurt: i-am facut schimbul de ulei la cutie la Marshal la sfatul lor (~800 ron), dar evident n-am rezolvat nimic: bani aruncati. In schimb in baia de ulei a cutiei au gasit urme de pilitura de fier - semn rau.
La sugestia si recomandarea celor de la Marshal (au fost super OK cu asta) am ajuns la Arad la firma Mercom ce repara cutii automate si DUPA O LUNA lunga mi-am luat masina reparata, cu cutia ca noua.
Sfatul meseriasilor de-acolo (care chiar am impresia ca astia stiu ce spun) este ca cel putin la 40.000 km, dar nu mai rar de 2 ani sa se schimbe uleiul la cutiile automate.
Mai mult de atat, CVT de S-Cross si Vitara (aceeasi cutie ca la Nissan Juke) se pare ca are elemente subdimensionate si dupa o anumita durata de viata ajung sa cedeze din cauza numarului mare de schimbari, sau a utilizarii neadecvate.
Nu dau sfaturi, ci doar va spun ce-am patit eu; e o experienta pe care consider ca e bine s-o stie si ceilalti care au cutii automate CVT.
Am si ceva poze ale componentelor defecte in cutie. Daca intereseaza pe cineva le incarc.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14820
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Cutie automata CVT
« Răspuns #1 : 18.Mai.2019, 10:35:36 p.m. »
Si reparația cat a costat?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 18.Mai.2019, 10:56:32 p.m. »
Sa sperăm că însănătoșirea e de durată.
Pe de altă parte, a existat Vitara cu CVT?  :-/

Offline jante.otel

« Răspuns #3 : 19.Mai.2019, 07:00:24 a.m. »
Si reparația cat a costat?
10500 RON din care jumate piese, jumate manopera.
Cat despre Vitara cu CVT, s-ar putea sa fi retinut eu gresit si sa fi spus tot S-Cross
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: gabineg