Autor Subiect: Cauciucuri de 16" înscrise în CIV  (Citit de 7400 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online enicky

Re: Cauciucuri de 16" înscrise în CIV
« Răspuns #20 : 01.Feb.2021, 12:25:38 p.m. »
Are cineva feed-back pe chestiunea asta?
Mulțam!
   Eu am si Mad-uri puse si am si incercat sa pun si gume pe 65 care o mai inalta 1-2cm.
In primul rand ca masina ti s-a ridicat cu cel putin 3-4cm dupa schimbarea arcurilor, n-ai cum sa n-o observi.
In al doilea rand am avut intentia sa pun si gume pe 65, le-am masurat pe un Duster si intra in locasul rotii f.bine. Problema apare la viraj, mai ales total, cand ramane cam 1-1,5cm pana la protectia contraaripii.
     Daca nu vei iesi cu masina prin noroi, sau daca nu vei merge niciodata prin zapada cu acele anvelope, atunci poti sa "risti" sa le montezi, altfel, ceva "incarcatura"(noroi, zapada, gheata) pe roata sau pe protectia din plastic va duce imediat la o frecare nefasta intre cele doua  si una din ele va ceda.
  De altfel, ca sa te convingi, masoara roata la Duster inclusiv latimea, dar, mi-am amintit,  mai sunt si colegi care au schimbat si le freca roata(AT) si chiar intrebau aici de acel zgomot si se-ntampla tot in viraj.
  Deci eu nu te sfatuiesc sa inlocuiesti cu 65, dar e alegerea ta.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cristidav

« Răspuns #21 : 01.Feb.2021, 12:31:53 p.m. »
Sau poate ai o cunostinta cu cauciucuri de 215/65 R16 (AT sau simple, depinde cum vrei) si o rogi sa ti le imprumute, le montezi pe jantele tale si faci un test. Eu asa voi face  :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #22 : 01.Feb.2021, 01:16:31 p.m. »
Dupe logica mea, cand spui ca atinge o anvelopa mai mare, te referi la faptul ca atinge EFECTIV anvelopa (cauciucul) in carenajele din jurul rotii. Pentru ca atunci cand se intampla asta, posibilitatile sunt destul de limitate:
- mai iei din profilul de rulare al anvelopei - asta pica pentru ca este o tampenie (nu m-ar mira sa se gaseasca totusi unii sa ia in calcul asa ceva  >:) );
- mai iei din bucatile de carenaj/protectie (unii chiar si din caroserie) acolo unde atinge anvelopa.

Daca exista o cat de mica distanta fata de caroserie in toate pozitiile rotii in spatiul ei, atunci inseamna ca "intra". Noroi, zapada, gheata - astea se curata.

Acuma, revenind la subiectul nostru, nu stiu de ce nu am apelat la site-ul la care ma duc mai mereu cand vreau sa vad ce-si mai fac oamenii pe modele accesibile si noua, aicisha in Europa, dar care oameni nu se incurca prea tare in respectarea regulilor/aderenta la specificatiile de fabrica - Drive2.ru:

Astfel, avem urmatoarele exemple de 215/65R16 montate pe:
Vitara LY:
- https://www.drive2.ru/l/537471521300414816/
- https://www.drive2.ru/l/516534895762211910/
- https://www.drive2.ru/l/477621529987776801/  https://www.drive2.ru/r/suzuki/vitara/1673459/
- https://www.drive2.ru/l/547529029037588690/

S-Cross:
- https://www.drive2.ru/l/542538895514927632/
- https://www.drive2.ru/l/557821282507293238/
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline cristidav

« Răspuns #23 : 01.Feb.2021, 01:36:43 p.m. »
Multumim @shpeedy  :good:
Cu 215/65 R16, la ce drumuri fac eu pe munte, cred ca scap fara inaltare la SCross, mi-ar fi suficient. Si arata bine  :D
Singura mea dezamagire e ca, daca le pun si vreau sa le folosesc din septembrie pana in mai, ca sa beneficiez cat mai mult de garda si talonul marite (fata de 215/55 R17), va trebui sa tin jantele de tabla in loc sa ma bucur de cele de aluminiu. Sau poate gasesc un doritor sa faca schimb de 17 pe 16  :P

Online enicky

« Răspuns #24 : 01.Feb.2021, 03:58:29 p.m. »

Cu 215/65 R16, la ce drumuri fac eu pe munte, cred ca scap fara inaltare la SCross, mi-ar fi suficient. Si arata bine  :D
    Anul trcut, in primul concediu facut cu S-Crossul, am facut fara sa vreu ceva off road cu masina noua si cu gume de vara. Rezultatul a fost, pe langa socurile aferente, si faptul ca rotile s-au umplut bine de noroi, au aruncat bine halci de lut in aparatorile de plastic care protejeaza contraaripile, de am crezut ca le pierd(in cabina credeai ca e bombardament), plus ca la iesirea pe asfalt roata din dreapta spate a ramas incarcata cu noroi si practic la peste 40-50km/h masina intra puternic in trepidatie si ma obliga sa reduc viteza. Nu stiam initial ce este, dar mi-am amintit intr-un final ca mai patisem cu ani in urma fenomenul, dar cu zapada, asa ca am inceput cu un bat sa curat toate rotile, cea mai incarcata fiind, cum spuneam, dreapta spate.
   Ei, legat de aceasta situatie, sincer nu-mi imaginez(de fapt nici nu vreau!)  ce s-ar fi intamplat daca as fi avut gume mai mari si deci spatiu mult mai mic intre cauciuc si aparatoarea contraaripii, la cat noroi s-a "invartit" p-acolo !
    Cat despre site-urile rusesti, rusii sunt renumiti prin modificarile aduse masinilor, dar si prin modul brutal, uneori chiar salbatic, in care se poarta cu acestea, de la teste extreme, pana la a da foc masinilor !(vezi teste cu Vitara pe YT)
Astfel ca eu ma uit prin ele de curiozitate, dar foaaarte rar le iau ca exemplu .
Dar, fiecare face cum doreste, ca doar o face pe banii proprii !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: frenzy

Offline acidutzu

« Răspuns #25 : 02.Feb.2021, 10:38:54 a.m. »
Salutare,

Am in parcare la job o Vitara (alba, in poze), un Duster si Vitara mea (neagra). M-am jucat cu ruleta si iată ce a ieșit:
- Vitara  mea (pe arcuri MAD) nu este deloc mai inalta cu 3 - 4 (!) cm, nicidecum. Diferenta e 1 - 1.5 cm. 4 poze, front si back. Pare mai inalta, dar pe măsurătoare nu e
- diametrul estimat al anvelopei de 215/65/R16 pe Duster e 68 cm, față de 64 cm al anvelopei mele de 60/R16. E o diferență mare, de luat in considerare
- problema nu este in mijlocul arcului (de aripă), in punctul cel mai de sus - ci in capetele arcului, acolo unde spațiul este semnificativ mai mic
- vedeti in poza *58, cat spatiu ar rămâne dacă pui anvelopa cu diametru de 68 cm (65/R16), e vorba de câțiva cm.

Concluzia mea: incape 65/R16, dar limitele in capetele extreme sunt prea mici și dacă se incarcă cu noroi deja pot crea probleme.
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

The following users thanked this post: toma

Online enicky

« Răspuns #26 : 02.Feb.2021, 11:24:43 a.m. »
Salutare,
Am in parcare la job o Vitara (alba, in poze), un Duster si Vitara mea (neagra). M-am jucat cu ruleta si iată ce a ieșit:
- Vitara  mea (pe arcuri MAD) nu este deloc mai inalta cu 3 - 4 (!) cm, nicidecum. Diferenta e 1 - 1.5 cm. 4 poze, front si
Concluzia mea: incape 65/R16, dar limitele in capetele extreme sunt prea mici și dacă se incarcă cu noroi deja pot crea probleme.
  Hai sa ne intelegem,  Vitara este mai inalta cu 3-4cm cu arcuri Mad, fata de inaltimea ei cu arcuri de fabrica !
 Eu n-am comparat-o la inaltime cu Duster-ul, daca s-a inteles asa, probabil n-am fost eu clar.
  Aceleasi masuratori le-am facut si eu si am ajuns la concluzia ta, adica e riscanta schimbarea.

Offline cristidav

« Răspuns #27 : 02.Feb.2021, 11:43:26 a.m. »
Adevarul e ca trebuie fiecare sa isi cantareasca ce face cu masina. Daca stie ca se baga pe offroaduri nepietruite, paduri, etc, da, parca n-ar fi iscusit sa micsorezi distanta punant cauciucuri cu talon mai mare. Daca stii ca iti trebuie garda la sol mai mare ca sa bati drumuri pietruite proaste de Apuseni, unde noroaiele sunt limitate (mai mult baltoace cu noroaie, nu pamant moale), cum e cazul meu, consider ca poti micsora acel spatiu cu ceva cauciucuri mai mari.  :fluier:

Offline acidutzu

« Răspuns #28 : 02.Feb.2021, 11:57:09 a.m. »

Hai sa ne intelegem,  Vitara este mai inalta cu 3-4cm cu arcuri Mad, fata de inaltimea ei cu arcuri de fabrica !
 Eu n-am comparat-o la inaltime cu Duster-ul
...

Nici eu. Am comparat-o cu Vitara stock a colegei mele.
Vezi primele 2 poze, cred ca e destul de clar. Dar, ca să evit contrele și să nu induc colegii in eroare care se vor aștepta la 4 cm (!) in plus la gardă, am să spun așa: Vitara mea, după schimbare cu arcuri MAD (si am să revin cu codul exact), pe măsurătoare este cu 1 - 1.5 cm mai mare față de una stock.
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

Online enicky

« Răspuns #29 : 02.Feb.2021, 03:31:45 p.m. »
  Am inteles, da, probabil a mea a fost mai "lasata" dupa 4 ani, de mi-ai  iesit diferenta asta, nu stiu.
Oricum, cu incarcare, cea stock se va lasa mai mult decat a ta cu Mad-uri.