Suzuki - discutii TEHNICE > Piese auto BALENO

compatibilitate jante

(1/4) > >>

lx.draghici:
Pot inlocui 6Jx16" cu 7Jx16"? pt.anvelope 185x55x16.
Multumesc.

croco:
Nu gasesc in cartea de identitate nici o mentiune privind caracteristicile jantelor de 16 desi masina am cumparat-o cu ele, doar cele de 15. Greu de raspuns.

Soimu:

--- Citat din: lx.draghici din 15.Mar.2019, 10:05:32 a.m. ---Pot inlocui 6Jx16" cu 7Jx16"? pt.anvelope 185x55x16.
Multumesc.

--- Terminare citat ---

Jantele au ca marcaj de exemplu 6JX15 ET40 4X108. Acest cod inseamna:
– Latimea interioara a jantei. Este primul numar din cod – 6Jx…, unde 6 este latimea interioara a jantei, masurata in inci, si este masurata intre marginile jantei, acolo unde intra anvelopa. De exemplu, 7J inseamna 7 inci, mai exact, 170.78 mm, de unde rezulta ca putem folosi o anvelopa in jurul dimensiunii de 170 mm latime. Daca vom avea 9J, o sa putem pune anvelope ce au latimea de 225 mm; si asa mai departe. Luand in consideratie si toleranta marginilor jantei, putem pune si anvelope putin mai mari; in general cu maximum 2 cm. Astfel, pentru performante optime si pentru a respecta specificatiile jantei si cele ale anvelopei, la 7J putem pune anvelope de maximum 175 iar la 9J vom putea pune maximum 235.
– Diametrul total. Diametrul jantelor se masoara in inci si este masurat, dintr-o parte in alta a suprafetei exterioare, trecand prin centrul jantei. Alegerea diametrului unei jante depinde numai de dimensiunile inscrise in talon referitoare la acestea sau de gusturi personale. Diametrul jantei il veti gasi intotdeauna inscriptionat pe jante, de obicei fiind al doilea numar – 6Jx15… , unde 15 este diametrul rotii. Bineinteles ca diametrul unei jante va influenta greutatea, stabilitatea, demarajul sau alti parametri ai masinii.
– Profilul jantei. J, JJ, K, JK, B, P sau D sunt litere care sunt atasate la cifra care arata latimea interioara a jantei, cum ar fi 7J. Literele arata ce fel de profil are janta, mai exact, pe ce suprafata se asaza anvelopa. Majoritatea masinilor au „J”, un profil al jantei des intalnit si universal. Masinile 4×4 au de multe ori jante cu profil „JJ”, in timp ce alte masini mai vechi pot avea, de exemplu, un profil „K”.
– Alezajul central (ET). Reprezinta distanta de la butucul rotii (acolo unde se prinde pe masina) pana la mijlocul jantei. ET=Offset si se masoara in mm. Practic acest ET reprezinta distanta dintre „spatele” butucului jantei si „mijlocul” acesteia. Cu cat ET este mai mare cu atat janta intra mai in interiorul caroseriei si invers. In exemplu dat mai sus, 40 reprezinta ET-ul.

– Numarul de prezoane. Reprezinta numarul de suruburi cu ajutorul carora este fixata roata. In exemplul nostru este 4×108, unde 4 reprezinta numarul de prezoane.
– Distanta dintre prezoane. Reprezinta departare intre prezoane si trebuie cunoscuta exact pentru alegerea corecta a jantelor. Distanta intre prezoane este de obicei stantata si pe janta, sub o forma de genul – 4×108, unde 108 reprezinta distanta in milimetri intre prezoane.
– la masinile cu 4, 6 sau 8 prezoane se masoara din centrul imaginar al celor doua gauri opuse.
– la masinile cu 5 prezoane – se masoara din marginea indepartata a unei gauri pana in centrul celei de-a doua gauri.

steph:
@Soimu este gresit rationamentul tau. Pe o janta de 7j nu poti sa pui anvelope de 170 (aprox) pentru ca or sa stea cracanate ca moartea. Ca idee anvelopele de 215 de pe Vitara si S-Cross vin pe jante de 6.5j.

Cu putina rabdare aici e explicat totul foarte clar: https://www.wheel-size.com/calc/ 

yeti:

--- Citat din: lx.draghici din 15.Mar.2019, 10:05:32 a.m. ---Pot inlocui 6Jx16" cu 7Jx16"? pt.anvelope 185x55x16.
Multumesc.

--- Terminare citat ---
Conform http://www.pro-line.ro/calculator-latime-janta-anvelopa.php , pentru anvelope cu latimea 185 latimea maxima recomandata pentru janta este 6.5J.
Nu vad o problema nici pentru 185 pe 7J. Atentie insa la ET. Acesta, la janta 7J, ar trebui sa fie cam cu 1/2 inch mai mic decat la janta 6J pe care o inlocuieste.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

There was an error while thanking
Thanking...
Du-te la versiunea completă