Autor Subiect: Service ESP System  (Citit de 2011 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ...

Service ESP System
« : 22.Feb.2019, 05:05:41 p.m. »
Pe o vreme caineasca, putina zăpadă pe sosea, rulam cu 50 la ora, cand s-a aprins martorul in bord Service ESP System. Nu s-a stins la repornirea motorului, sa vad mâine dacă rămâne activ. Nu am observat comportament anormal. M-am programat oricum pentru luni la service, asa scrie in manual. Nu am mai auzit de eroarea asta pe forum la S-Cross... Sper sa se rezolve printr-o simpla resetare.
 

Offline ...

Re: Service ESP System
« Răspuns #1 : 24.Feb.2019, 05:06:47 p.m. »
Am scos borna de la baterie, am verificat sigurantele de la motor, am spălat la un self-carwash pe la roti, nimic. Sper mâine la service sa găsească vreo siguranță arsă acolo unde nu incap efectiv, lângă pedalier, or else. Esp si ABS nu funcționează, nici indicatorul de schimbat treapta de viteza, si cand schimb treapta de viteza, pe afisaj are un lag.
 

Offline ...

Re: Service ESP System
« Răspuns #2 : 25.Feb.2019, 02:42:31 p.m. »
Update: conform testerului de diagnoza, se pare ca e fie senzorul de viteza de la roata dreapta spate, incorporat in rulment, fie senzorul ESP/ABS aferent. Comanda pe garantie a fost facuta pentru ambele repere. De schimbat mai usor e senzorul ESP, dar nici rulmentul nu m-ar deranja sa fie inlocuit. Totusi, la ca. 41k rulaj, cam repede a picat...O sa postez info. noi dupa ce revin in service.
 
The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, toma

Offline ...

Re: Service ESP System
« Răspuns #3 : 05.Mar.2019, 10:34:42 a.m. »
Si sa va zic cum sa s-a terminat (sper eu): cu bine. Senzorul de ABS a fost cel de vina, dar daca tot au comandat si primit si rulmentul dreapta spate, l-au schimbat si pe ala. Fara sa cer eu. O fi bine, o fi rau? Cert e ca totul a reintrat in normal, nu am platit absolut nimic si deocamdata sunt multumit. Era si mai bine daca nu eram nevoit sa apelez la garantie, dar macar nu au trecut cei 3 ani initiali.
 
The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, toma, -Raz-

Offline ...

Re: Service ESP System
« Răspuns #4 : 05.Mar.2019, 03:31:30 p.m. »
Mersi pentru "thanks-uri", Toma.
 

Offline toma

Re: Service ESP System
« Răspuns #5 : 05.Mar.2019, 08:47:09 p.m. »
Ti-am multumit pentru ca topicul este util: ai expus o problema cu care te-ai confruntat si apoi ai actualizat fiecare pas pana la rezolvare (un caz fericit dealtfel). Consider ca genul asta de topicuri ajuta mult pe cei care atunci cand ii loveste "necazul" cauta solutia pe aici.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline ...

Re: Service ESP System
« Răspuns #6 : 05.Mar.2019, 09:33:30 p.m. »
E poate singurul aport tehnic adus, în rest mi-am dat seama că e mai bine să citesc doar celelalte topicuri.   ;-)