0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Stiu ca am deviat putin de la subiect dar radacina este aceeasi: tehnica buna de folosit frana de mana incat sa nu o uzezi, si desi exista multe raspunsuri pe Google, nimic nu este 100% clar. Voiam sa vad parerea oamenilor de aici. Personal as vrea sa cuplez frana de mana de fiecare data dar la Suzuki costa. La masina dinainte nici nu stiam ca trebuie sa se regleze, sau era facuta in service fara sa mi se mai adauge cost. Repet, am pus o intrebare nu foarte inteligenta pentru ca nici multa experienta nu am.
PS2 vorba lui @Blitzu în schimb am avut blocata o roata pe spate la un Duster vara
Posibil intrebarea mea sa nu se ridice la nivelul de calitate SCF dar voi iarna, in noptile geroase, cuplati frana de mana in parcare in fata blocului sau lasati doar in viteza 1/R?Intreb pentru ca... mi-au reglato in revizie, acum la dintele 3 prinde bine, mai sus as forta.
Citat din: duculetu din 05.Dec.2018, 10:14:21 p.m.Posibil intrebarea mea sa nu se ridice la nivelul de calitate SCF dar voi iarna, in noptile geroase, cuplati frana de mana in parcare in fata blocului sau lasati doar in viteza 1/R?Intreb pentru ca... mi-au reglato in revizie, acum la dintele 3 prinde bine, mai sus as forta. Subiectul a mai fost dezbatut si anul trecut, chiar eu am dat exemple de roti-spate blocate ! Cam toata lumea vad ca sustine ca nu-i bai daca tragem frana de mana la temperaturi cu minus, pe principiul ca " nu mi se intampla tocmai mie", deci nu se va bloca nicio roata. Din proprie experienta eu am alta parere si anume ca daca terenul(panta) n-o impune, poate sta in parcare si doar cuplata in viteza. Chiar nu vad cu ce ma ajuta frana de mana trasa ! Cat despre uzura franei de mana... varianta ar fi sa n-o mai folosesti niciodata, dar exista riscul ca atunci cand chiar ai nevoie de ea, sa nu mai functioneze. Mai exista si o vorba in legatura cu teoria si practica, pe care unii cred ca n-o stiu. Daca urc o panta zdravana cu aIIIa si pe bord imi arata ca pot sa schimb in aIVa, evident ca n-o fac, altfel imi "moare" motorul, nu? Cam asta este diferenta intre teorie si practica : teoria imi spune sa schimb viteza, iar practica imi opreste motorul ! Deci, o tragi(frana de mana) sau nu ? Noi doar ne dam cu parerea, tu alegi !