Autor Subiect: Zgomot ambreiaj, 1,2 Cool  (Citit de 5751 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Myhay

Re: Zgomot ambreiaj, 1,2 Cool
« Răspuns #20 : 02.Oct.2018, 01:03:08 a.m. »
Daca era ceva de genul banuiesc ca nu tinea nici ambreiajul cum trebuie.... patina sau nu cupla. Tine bine la punct , nu patineaza , probleme nu sunt. De cand am plecat cu ea din curtea dealer-ului facea asa. I-am si zis agentului de vanzari si binenteles ca a spus ca nu este problema asa face ea.

Am avut ocazia sa ma conduc un Logan model 2016 sau 2017 cred , nu asta ultimul model si nu se auzeau deloc zgomote la ambreiaj. Nici scartait , nimic. Intradevar frustrant.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline bog_cip

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Bărbat
    • brasov
« Răspuns #21 : 12.Apr.2019, 09:18:45 a.m. »
:-), Acelasi fenomen l-am intalnit la Toyota pe modelele : Yaris , Corolla, etc. Au consumat un sprey de DW40 si tot asa a facut dupa 1 saptamina. Corolla mea face la fel "cand vrea ea".....
  • Toyota

Offline ness1

« Răspuns #22 : 09.Iul.2019, 12:44:32 a.m. »
Salut,

Multumesc pentru sfaturi.
Dupa un drum Pipera-Titan  (aprox. 15 km) si cu putin ajutor am identificat problema.
Nu stiu daca am voie sa postez clipuri, dar am si filmat buba:
https://www.youtube.com/watch?v=rBtJ3ikBdXY&feature=youtu.be

La rece, ambreiajul merge perfect, nu agata si nu scoate zgomote. Dupa 3-5 km incepe, iar, la 15 km deja devine stresanta pedala prin modul in care agata.
Din interiorul masinii nu imi dadeam seama, dar avand doar 1000 km in bord nu credeam ca deja are piese defecte si nu verificasem mai amanuntit.
Super filmuletul!
Asa imi face si al meu (SSS 2008), acum stiu de ce!  :clap:
  • SSS 2008

Offline Myhay

« Răspuns #23 : 09.Iul.2019, 01:37:35 a.m. »
Pai bine biine dar o rezolvare a gasit careva? La mine tot asa face si acum.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline KATANY

« Răspuns #24 : 29.Oct.2019, 12:46:07 a.m. »
scoate-ti cele 2 suburi ce tin pistonul, acesta se va extine, e normal, apoi trageti de burduf spre furtun. va ramane pe. piston in cap doar o bila din plastic care oscileaza in functie de pozitia parghiei cutiei. scoateti bila o curatati si o ungeti cu vaselina ate de frane(rezista la temperaturi mari), apoi curatati parghia de la cutie unde se aseaza bila de la piston  si la fel o ungeti. apoi montati totul la loc si ar trebui sa fie in regula daca nu aveti alte probleme pe la pedale.
  • SUZUKI SWIFT 1.2 GS 2012

Offline ness1

« Răspuns #25 : 30.Oct.2019, 06:05:30 p.m. »
Si eu am facut operatiunea de ungere in service si dupa >5000 km, sunetul nu a mai reaparut!  :clap:
Desigur, ungerea trebuie facuta cu vaselina. WD-40 nu e unsoare, ci doar degripeaza anumite elemente (care trebuie apoi unse cu vaselina).
  • SSS 2008

Offline ness1

« Răspuns #26 : 09.Mai.2020, 01:02:20 p.m. »
Nici dupa atata timp si atatia km (10k) zgomotul nu a reaparut!
Deci trebuie unsa corect (cu vaselina corespunzatoare) acea articulate/imbinare :)
  • SSS 2008