Imi cer scuze pentru acest raspuns intarziat, foarte intarziat, au trecut aproape 2 luni de cand am inceput discutia si nu am revenit cu un update.
Sincer, nu mi-a disparut problema si cumva, cumva tot am amanat dorind sa pun la dispozitie un filmulet cu pasii pe care i-am facut si pentru a scoate in evidenta problema mea.
Ce-am observat e ca, pe modul Android Auto, cand aplicatia de navigare (Waze sau Google Map) scoate sunete

si-n acelasi timp manevrezi volumul, se poate seta volumul strict pe modul "navigatie". Chiar apare un icon de navigatie, nu acel simbol "muzical".
Bun, partea proasta e ca, pe modul navigatie sunetul ramane pentru cateva secunde, astfel ca daca ai volumul general pe 0, la texte mai lungi, gen: "Virati la dreapta si apoi la 500 de metri virati la stanga", mesajul nu se aude complet, ci doar primele indicatii.
Pentru a auzi si restul mesajului trebuie dat si volumul general la intensitate mai mare, ceea ce implica sa se dea si volumul la radio.
Dar va rog sa mai asteptati cateva zile, pana voi face un filmulet pentru exemplificare

Multumesc celor interesati!