Autor Subiect: Suzuki Grand Vitara, benzina sau motorina  (Citit de 10757 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Suzuki Grand Vitara, benzina sau motorina
« Răspuns #10 : 13.Mar.2018, 09:09:00 p.m. »
Cine cauta, gaseste...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ulise

« Răspuns #11 : 13.Mar.2018, 09:21:53 p.m. »
Seara buna.
Ai in semnatura Suzuki Grand Vitara. E o referire la viitor?
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline dodo70

« Răspuns #12 : 14.Mar.2018, 08:09:00 p.m. »
Testeaza ambele variante pe asfalt si macadam.Dieselul are cuplu mai mare dar are problema cu dpf ul care se tot infunda la condusul urban dar se poate anula . Fiecare are plusuri si minusuri masina perfecta ? nu cred. Bafta !
  • suzuki gv

Offline Rares.S

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • Bistrita
« Răspuns #13 : 15.Mar.2018, 09:07:37 a.m. »
Depinde de preferinte. Desii cred ca pe benzina este usor mai fiabil motorul. Eu am modelul diesel 19.DDIS si sunt multumit per ansablu, am anulat dpf-ul, schimbat egr, reconditionat injectoare. Drumurile de munte de care ziti tu, le frecventez des (drumetie, pescuit, vanatoare etc) si pana acum sa descurcat bine masina (fiind vorba de un SUV si nu un 4x4 veritabil), rar a fost si situatia in care mi-as fi placut sa fie motorul putin mai mare dar avand diferential central blocabil si reductor este ok.
  • Suzuki Grand Vitara

Offline Teleptean Ioan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #14 : 15.Mar.2018, 08:56:49 p.m. »
Rares.S poti sa imi spui sincer cat iti consuma dieselul tau in oras, afara si in teren?
Ms
  • Suzuki Grand Vitara

Offline Rares.S

• Newbie
  • *
    • Bistrita
« Răspuns #15 : 16.Mar.2018, 07:44:53 a.m. »
In oras 10-11l , in afara in jur de 8, iar in teren nu am calculat consumul dar conteaza 'terenul', daca mergi cu 1-a si a 2-a, lucrezi si din ambreiaj folosesti 4H-ul sau Low-ul se va reflecta in consum.

Eu unul, nu il menajez, nu caut sa am consum mic in oras sau afara (nu schimb viteza ca taximetristii).
  • Suzuki Grand Vitara

Offline shpeedy

« Răspuns #16 : 16.Mar.2018, 08:18:55 a.m. »
@Teleptean Ioan: daca te duci pe site-ul pe care ti l-am mentionat mai sus, poti selecta doar motorizarile diesel ale Grand-Vitara pentru a vedea in ce plaja de consum se incadreaza...

Acum depinde de fiecare ce considera mai relevant pentru calculul unei medii - consumul unei masini sau consumul mai multor masini similare ca motorizare...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 16.Mar.2018, 09:00:39 a.m. »
Eu am GV 2l benzina 2008 manuala unic proprietar, 100.000km actual, consum 8,5-10,5 litri extern si 10,5-13,5 litri in Bucuresti. Depinde daca ma grabesc, nu merg tare, 90-120kmh extern, calm in oras. I am pus GPL si n-a mers bine cu el, instalatia e inca functionala. Fa un test drive cu ambele modele, are 1550kg si 140 de cai, mie imi pare submotorizata, as fi vrut un motor mai potent(cel de 2,4 e mai gurmand cu minim 2 litri, pe motorina n am testat). Primele piese ce trebe schimbate (dupa 100.000km) sunt amortizoarele fata si flansele cu rulmenti din capul lor, probabil decedate din cauza ca masina sta in garaj 2-3 zile, uneori mai mult, vara, ca merg cu bicicleta f. mult. Sper sa te ajute, spor.

Offline Rares.S

• Newbie
  • *
    • Bistrita
« Răspuns #18 : 16.Mar.2018, 09:45:05 a.m. »
Oricum consumul din carte care este calculat in parametri optimi si pentru o masina noua este foarte greu de atins. Plus ca da conducem 3 dintre noi aceasi masina o saptamana, o sa avem 3 consumuri diferite, apropiate dar diferite.
  • Suzuki Grand Vitara

Offline Vali darie

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Buzau
« Răspuns #19 : 10.Iul.2018, 12:06:33 p.m. »
Salut. Posed un grand vitara 2.0 benz. Bineinteles ca i.am pus si GPL. Eu merg 10% afara. Si un 14 15 oras. As fi vrut sa mai vb pe tema asta si cu alti posesori dar cred ca.s cam singurul pe buzau :)). La cuplu e slabuta. Te cam rogi de ea. Cei 140 de cai nuprea se vad. Dar mie imi place ca si masina.
  • Grand vitara