Autor Subiect: Miros "arsura" pe modul snow  (Citit de 9095 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steph

Re: Miros "arsura" pe modul snow
« Răspuns #30 : 01.Mar.2018, 03:31:01 p.m. »
Am sesizat si eu ieri un inceput de miros. Intram cu spatele pe auto intr-un loc mai greu accesibil. In rest la celelelte teste facute (deh prima zi) nu a mirosit nimic. Indiferent de combinatia folosita. Snow, lock cu sau fara esp. Concluzia e ca mirosul apare cand incerci sa dadacesti masina si patinezi ambreiajul. Daca intri mai cu tupeu si ambreiajul e cuplat 100% suntem safe. :)
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Online enicky

« Răspuns #31 : 01.Mar.2018, 04:21:50 p.m. »
  Da, asa este . Dimineata mi-a confirmat : dar sunt zone unde esti obligat sa folosesti ambreiajul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #32 : 01.Mar.2018, 04:39:38 p.m. »
Atunci eu sunt relaxat. La orice masina pe care am condus-o daca situatia impunea patinarea ambreiajului exista un usor miros. Si ultima a fost vanduta la 145k fara probleme la ambreiaj.

Oricum nu exclud ca sursa de miros cuplajul de la diferential. Am resimtit mirosul asta la S-Crossul de drive test. Am mers mai tare pe sport si a aparut mirosul in cauza. Fiind automat banuiesc ca doar de acolo putea sa vina.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline Ajax26

« Răspuns #33 : 01.Mar.2018, 04:55:40 p.m. »
La mine nu a mai mirosit pe snow acum. E adevarat ca nu nici nu am mai mers prin zapada ca weekend-ul trecut.
Astept sa se ususce sa o mai forjez pe sport si o sa vad daca mai miroase. La cele AT nu poate mirosi decat cuplajul de la diferential banuiesc ..
  • SX4 S-CROSS 1.4 LUXUS AT ALLGRIP

Offline wolfin

« Răspuns #34 : 02.Mar.2018, 10:02:51 a.m. »
mirosul e de la patinarea ambreajului. punct. pe nime nu m ar deranja ca e facut din material ecologie...ci doar sa nu fie subdimensionat. la disel nu am auzit sa se planga cineva.

la mine mirosul a persistat 3 luni (am si chinuit o in zapada 15 minute in lock si esp off)...facusem o obsesie sa miros in dreptul capotei cum ma dadeam jos...dar usor usor nu mai miroase la manevre 4x4..dar in solicitare mai tare da incepe din nou... :-/.

apropo...in lock presiunea pe discul de ambreaj e mult mai mare decat in snow ...si daca il si mai patinam cu turatii mari....sa ne asteptam la miros...si pute....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online enicky

« Răspuns #35 : 02.Mar.2018, 10:28:45 a.m. »
    Daca dai clima pe recirculare, parca nu mai miroase. Cred totusi ca in anumite situatii nu trebuie omisa anularea ESP-ului.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline kellogs

« Răspuns #36 : 02.Mar.2018, 10:41:39 a.m. »
pe nime nu m ar deranja ca e facut din material ecologie...ci doar sa nu fie subdimensionat. la disel nu am auzit sa se planga cineva.

Ecologic, sigur, la fel ca pielea de la tapiserie sau ca lacul si vopseaua :)

Si inca cum pute la diesel! Din ce in ce mai putin totusi. Iarna 2016-2017 l'am afumat bine cand am pus'o pe burta in zapada. Apoi mai mirosea pe ici pe colo vara la plecari din rampa, iarna asta nu a prea mai mirosit. Cred ca m'am invatat eu si nu il mai frec.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline wolfin

« Răspuns #37 : 02.Mar.2018, 10:51:14 a.m. »
daca intra la asa face toate e ok  :-j

oricum primul impact a fost "devastator" pt mine  :-O nu prea am dormit in seara aia...era prima oara cand afumam un ambreaj...si conduc de 20 ani n tipuri de atelaje....

la dacia 1310 am rupt cablul de ambreaj ..dar tot nu am afumat discul cand am scos o din zapada
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ManuP

« Răspuns #38 : 02.Mar.2018, 11:50:38 a.m. »
daca "asa face toate" nu insamna ca e normal, ci ca la toate e kitul de ambreiaj prost (prost dimensionat, materiale proaste, whatever)
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline toma

« Răspuns #39 : 02.Mar.2018, 12:04:19 p.m. »
Tind sa fiu de acord cu @enicky in privinta acestui subiect: trebuie sa invatam sa setam masina in functie de conditii!

Asa cum am mai povestit eu am imputit ambreiajul o singura data (ce spaima am mai tras ca am crezut ca am stricat ceva) in prima luna de utilizare incarcand sa parchez cu spatele pe o panta destul de inclinata pavata cu piatra de rau care era uda la momentul respectiv - masina setata pe auto si apoi pe lock. Am citit apoi despre dezactivarea ESP-ului in modul Lock si m-am documentat mai amanuntit despre Auto/Sport/Snow/Lock. De atunci nu am mai imputit ambreiajul niciodata desi masina a mai avut parte de diverse provocari pe zapada, piatra uda, drumuri forestiere de pamant sau piatra maruntita. Cred ca cu putina atentie se pot evita in mare parte aceste situatii daca setam lucrurile corect inainte de a ne apuca de "treaba".

Deasemeni nu exclud nici posibilitatea ca cei cu motor cu benzina aspirat sa fie mai expusi acestui gen de problema datorita necesitatii patinarii mai accentuate a ambreiajului pentru a obtine cuplu necesar la turatii mai ridicate ale motorului. La diesel (si benzina turbo pe Vitara S) cuplul mare oferit inca de la turatii mici consider ca ocroteste ambreiajul in astfel de situatii.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain