Tind sa fiu de acord cu
@enicky in privinta acestui subiect: trebuie sa invatam sa setam masina in functie de conditii!
Asa cum am mai povestit eu am imputit ambreiajul o singura data (ce spaima am mai tras ca am crezut ca am stricat ceva) in prima luna de utilizare incarcand sa parchez cu spatele pe o panta destul de inclinata pavata cu piatra de rau care era uda la momentul respectiv - masina setata pe auto si apoi pe lock. Am citit apoi despre dezactivarea ESP-ului in modul Lock si m-am documentat mai amanuntit despre Auto/Sport/Snow/Lock. De atunci nu am mai imputit ambreiajul niciodata desi masina a mai avut parte de diverse provocari pe zapada, piatra uda, drumuri forestiere de pamant sau piatra maruntita. Cred ca cu putina atentie se pot evita in mare parte aceste situatii daca setam lucrurile corect inainte de a ne apuca de "treaba".
Deasemeni nu exclud nici posibilitatea ca cei cu motor cu benzina aspirat sa fie mai expusi acestui gen de problema datorita necesitatii patinarii mai accentuate a ambreiajului pentru a obtine cuplu necesar la turatii mai ridicate ale motorului. La diesel (si benzina turbo pe Vitara S) cuplul mare oferit inca de la turatii mici consider ca ocroteste ambreiajul in astfel de situatii.