Autor Subiect: Problema cutie viteze manuala  (Citit de 6199 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline intgabi

Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #20 : 12.Iun.2018, 03:18:55 p.m. »
Confirm cutia in 6 trepte agata. Am ridicat problema la revizia de 1000km si mi-au spus ca acesta este comportamentul normal al ansamblului. Nu este un defect ci pur si simplu asa functioneaza.
  • Suzuki SX4 S-CROSS,
 

Offline hippo

Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #21 : 12.Iun.2018, 03:53:47 p.m. »
Suntem la a 3-a masina suzuki si confirm ca toate agatau un pic, insa nu s-a amplificat in timp, din contra.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp
 

Offline radupuh

Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #22 : 15.Aug.2018, 08:53:36 p.m. »
Am S-crossul de aproape o lună (2300 km) și am ceva posibile probleme cu cutia de viteze (6 trepte manuală) :

— când întra în marșarier uneori se aude un carait (când duc maneta în poziție, înainte de eliberarea ambreiajului). S-ar putea să fie zgomotul descris și ceva mai sus în discuție.

- ocazional nu întra în viteza 1 până nu dau drumul la ambreiaj și apăs din nou. Problema pare să înceapă să se rărească pe măsură ce fac km cu mașina.

S-a mai confruntat cineva cu chestiile astea, și dacă da, cum le-ați rezolvat?
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 AllGrip 6MT
 

Offline hippo

Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #23 : 15.Aug.2018, 09:17:54 p.m. »
La sx4 si swift la marsarier, se lasa in timp
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13133
  • Thanked: 2576 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #24 : 15.Aug.2018, 09:41:46 p.m. »
Fii liniștit, asa "face" multe. O sa te înveți să pleci cu a 2-a, iar la marsarier sa mai "mesteci o data in benzina" cu ambreiajul apăsat.  #:-S
  • SX4 by Giugiaro
#In viața asta mai avem ceva de făcut!
 

Offline radupuh

Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #25 : 16.Aug.2018, 10:20:20 a.m. »
Fii liniștit, asa "face" multe. O sa te înveți să pleci cu a 2-a, iar la marsarier sa mai "mesteci o data in benzina" cu ambreiajul apăsat.  #:-S

Partea cu marșarierul nu mă deranjează dacă nu e simptomul unui defect. Face 'crrr' scurt după care merge fără probleme. Din mașină nu se aude aproape deloc (zgomotul l-a observat soția care stătea lângă mașină)
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 AllGrip 6MT
 

Offline sucarkolectiv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Bucharest
Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #26 : 04.Oct.2018, 05:54:35 p.m. »
Am S-crossul de aproape o lună (2300 km) și am ceva posibile probleme cu cutia de viteze (6 trepte manuală) :

— când întra în marșarier uneori se aude un carait (când duc maneta în poziție, înainte de eliberarea ambreiajului). S-ar putea să fie zgomotul descris și ceva mai sus în discuție.

- ocazional nu întra în viteza 1 până nu dau drumul la ambreiaj și apăs din nou. Problema pare să înceapă să se rărească pe măsură ce fac km cu mașina.

S-a mai confruntat cineva cu chestiile astea, și dacă da, cum le-ați rezolvat?

si la mine aceeasi masina si aceleasi probleme - uneori nu intra in treapata 1 si e foarte enervant la semafor (mi s-a intamplat de 5-6 ori in 4 luni)
agata cand schimb din 2-3 ( la service mi-au zis ca e ok)
  • s-cross 18
 

Offline gabi males

Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #27 : 04.Oct.2018, 08:33:22 p.m. »
Am S-crossul de aproape o lună (2300 km) și am ceva posibile probleme cu cutia de viteze (6 trepte manuală) :

— când întra în marșarier uneori se aude un carait (când duc maneta în poziție, înainte de eliberarea ambreiajului). S-ar putea să fie zgomotul descris și ceva mai sus în discuție.

Si la "balenuta" mea caria la trecerea în marșarier. Până pe la 3000 km, destul de des. Acum, s-a rărit...face cam de 2-3 ori pe lună.
  • Suzuki Baleno 1,2 GLX
 

Offline uiflorin

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #28 : 28.Iul.2020, 06:25:10 p.m. »
Am S-Cross-ul din iulie 2018 și până acum nici o problema. Pe 10 iulie am făcut revizia de 2 ani 30k și mi-au schimbat și lichidul de frana. Acum două zile veneam acasă din provincie și după o depășire mai în forță a unui tembel ce mergea cu 80 și a accelerat când eram în dreptul lui, tipic pentru idioți, am remarcat că la prima reducere a vitezei nu a intrat în treapta a 5-a, nici în a 6-a, nici în 4-a că pierdusem viteza. Tot mestecând in benzina am eliberat pedala ambreiajului și așa am descoperit că doar cu doua apăsări de ambreiaj pot schimba treptele. Am oprit în prima localitate, am mestecat pe loc, totul ok. In mers schimbă greu, doar cu doua acționari de ambreiaj.

Am fost la Autonet azi și au făcut o probă de mers, a curățat un băiat nu știu ce, a aerisit circuitul de ambreiaj (eu aveam convingerea că nu e aerisit, de aia nu acționează, că tocmai ce schimbaseră lichidul cu doua săptămâni înainte). Am făcut proba de mers, nimic, tot așa face. A rămas să merg iar joi să demonteze cutia de pe motor. Inginerul îmi spune că dacă e ambreiajul, nu e acoperit de garanție. Eu sper sa.fie rulmentul, pentru că odată acționată a doua oară pedala de ambreiaj schimba absolut ok. La 30k să moară ambreiajul? Eu merg absolut liniștit, schimb vitezele corect, nu fac figuri sau liniuțe. Am un Megane din 2005 cu 165k și ambreiajul încă merge. Acuma sunt cam fără mașină, că megane-ul sta de doi ani fară ITP,  are parbrizul crăpat și nu e de mers cu el pe drum, cu pandemia nu am putut să-l primenesc. Aștept ziua de joi să văd minunea. Mașina a fost absolut ok, super mulțumit de ea, am ieșit din zăpadă asta iarna de parcă nici nu era. Foarte rar am cuplat 4x4, mai merg cu modul Sport câteodată, consum in general 5.5-6.2 după anotimp.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 T AllGrip Passion 2018
 

Offline uiflorin

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #29 : 28.Iul.2020, 06:37:52 p.m. »


Am S-Cross-ul din iulie 2018 și până acum nici o problema. Pe 10 iulie am făcut revizia de 2 ani 30k și mi-au schimbat și lichidul de frana. Acum două zile veneam acasă din provincie și după o depășire mai în forță a unui tembel ce mergea cu 80 și a accelerat când eram în dreptul lui, tipic pentru idioți, am remarcat că la prima reducere a vitezei nu a intrat în treapta a 5-a, nici în a 6-a, nici în 4-a că pierdusem viteza. Tot mestecând in benzina am eliberat pedala ambreiajului și așa am descoperit că doar cu doua apăsări de ambreiaj pot schimba treptele. Am oprit în prima localitate, am mestecat pe loc, totul ok. In mers schimbă greu, doar cu doua acționari de ambreiaj. Primele 3 trepte parcă merg mai ușor, dar 4, 5, 6 doar cu doua acționari ale ambreiajului.

Am fost la Autonet azi și au făcut o probă de mers, a curățat un băiat nu știu ce, a aerisit circuitul de ambreiaj (eu aveam convingerea că nu e aerisit, de aia nu acționează, că tocmai ce schimbaseră lichidul cu doua săptămâni înainte). Am făcut proba de mers, nimic, tot așa face. A rămas să merg iar joi să demonteze cutia de pe motor. Inginerul îmi spune că dacă e ambreiajul uzat, că are simptome de ambreiaj uzat, nu e acoperit de garanție. Eu sper sa fie rulmentul, pentru că odată acționată a doua oară pedala de ambreiaj, schimba absolut ok. La 30k să moară ambreiajul? Eu merg absolut liniștit, schimb vitezele corect, nu fac figuri sau liniuțe. Am un Megane din 2005 cu 165k și ambreiajul încă merge. Acuma daca reține mașină câteva zile, sunt cam fără mașină, că megane-ul sta de doi ani fară ITP,  are parbrizul crăpat și nu e de mers cu el pe drum, cu pandemia nu am putut să-l primenesc. Aștept ziua de joi să văd minunea. Mașina a fost absolut ok, super mulțumit de ea, am ieșit din zăpadă asta iarna de parcă nici nu era. Foarte rar am cuplat 4x4, mai merg cu modul Sport câteodată, consum in general 5.5-6.2 după anotimp.
Venind spre casa de la service am testat la semafor unde începe să tragă ambreiajul și pedala e mai jos decât era înainte de problema, merg pe ideea că e rulmentul, nu decuplează bine. Voi updata aici după rezolvarea problemei. Cică așa ceva nu a u văzut la Autonet pana acum.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 T AllGrip Passion 2018