Discutii auto generale > Diverse

Despre proprietățile uleiului de motor

(1/52) > >>

ecodrive:
Cred ca teoria e ceva mai complexa fata de o simpla comparație.  Teoria o controlează inginerul mecanic care a scris în manualul utilizatorii ce uleiuri sunt recomandate, nu meșterii ăștia de la service care ignora specificația producatorului.

Modelul asta a aparut pe piața cu întârziere de cca o luna fata de data anuntata, încercând sa rezolve o problema cu materialul unui reper care nu se comporta ok la temperatura de design. Deci nu a funcționat pe principiul las-o ca merge și asa.

Cine poate sa spună ce efecte a avut uleiul cu vâscozitate mai mica la cald fata de cea specificata? Oare le era greu inginerilor sa treacă in specificatii și uleiul cu 0w20?

În fine, cred ca voi solicita un răspuns oficial de la Radacini și am sa cer extinderea garanției cu 6 luni, cat timp motorul a funcționat cu alt ulei care nu era recomandat.

bekxy:
N-o să se întâmple nimic, probabil o să scadă cu puţin consumul de benzină.

Am şi eu o rugăminte către cei cu K14C. Puteţi posta codurile OE ale reperelor din factură? (ulei, f. ulei, f. aer, f. polen)?

BXXENL:
Daca nu v-a consumat deloc ulei probabil nu vor fi urmari.

Nu stiu daca 0w20 are aceeasi rezistenta la forfecare, dar cam asta ar fi cel mai mare risc.

Acum iarna nu cred ca sunt mari probleme dar la vara sigur exista riscul sa se subtieze prea tare sau sa se volatilizeze, turbina incinge si ea uleiul plus ca temperaturile din camera de ardere sunt mult mai mari, asa ca uleiul trebuie sa poata asigura o racire corespunzatoare.

magicoolje:
Raspuns oficial Suzuki Ro:
Pentru motorul K14C se recomanda uleiul 5W-30 API SM. Ca adoua optiune este 10W-30 API SM/CF.

Uleiul 0w-20 API SN nu este recomandat pentru motorul turbo.

Am pus o intrebare de genul... de ce Radacini nu stie ce ulei trebuie folosit....si ce e de facut in cazul meu. Nu am primit raspuns!

Catalln:
Se pate ca din cauza turbinei este recomandat acest ulei.
Probabil circuitul de ulei include si turbina, iar aici este destul de delicat.
Recomandarea este schimbul urgent.

PS intervalul mai mic este tot din aceasta cauza.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

There was an error while thanking
Thanking...
Du-te la versiunea completă