Autor Subiect: Vibratie schimbator de viteze, problema suport cutie de viteza  (Citit de 5518 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Legend

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
Salutare

Am vazut ca este un topic asemanator, dar cred ca eu am alta problema....
De cand am cumparat Grand Vitara am observat ca atunci cand merg prin gropi sau cand trec linii de ferata/ diferente de nivel, observ ca schimbatorul se misca in stanga si in dreapta. Atunci cand accelerez sau franez, mentionez ca schimbatorul nu isi schimba pozitia....

M-am uitat sub masina si am obervat ca este montat un "scut" horizontal sub cutia de viteza si ca exista un suport pentru cutia de viteza care este "rupt"... Astfel toata cutia de viteze se misca , nu mai stiu in ce directie, si induce mici miscari si in arborele cardanic.

Am 2 intrebari:
1. Am cautat pe internet acest suport din poze, dar nu l-am gasit, aveti idee cum se numeste? cum sa caut?
2. Poate fi o porblema si de la suportul antibalans al schimbatorului/ cutii de viteza?

La service cand am fost pentru AC, i-am intreba scurt de acest lucru si a spus sa imi comand acest suport de pe internet(ca prin service pretul ar fi mai mare) ca mi-l monteza ei...

Multumesc de raspunsuri si idei (eventul link-uri)
  • Grand vitara 1.9

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Vibratie schimbator de viteze, problema suport cutie de viteza
« Răspuns #1 : 23.Ian.2018, 11:46:13 p.m. »
Am cautat pe internet acest suport din poze, ...
Se pare ca ai uitat sa pui pozele!
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Legend

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #2 : 25.Ian.2018, 10:58:11 a.m. »
Scuze, am revenit
...
Ce se vede este un "scut"/tanversa, ( nu stiu exat cum sa o numesc)... si un suport de metal pe care sunt montati 2 tampoane de cauciuc. Tamponul din stanga este in stare buna, tamponul din dreapta este curbat, copt/rupt/ fisurat etc....

Suportul acela de la cutia de viteza care este mai "uleios" este dat cu grund/antifon pentru rugina (toata suprafata de sub masina este data cu asa ceva)

De unde pot cumparat suportul de metal cu aceste tampoane de cauciuc? Sau tot ansamblul (orice numai sa rezolv aceasta mica problema? Eu nu am gasit pe internet,
De la cele 2 tampone mie aici mie imi pare ca pleaca toata miscarea  pe verticala a cutii de viteze (doar cand dau in gropi)

Am facut vreo 3000 de km  problema nu s-a accentuat, dar vreau sa o rezolv cat mai repede...
  • Grand vitara 1.9

Offline dodo70

« Răspuns #3 : 25.Ian.2018, 06:09:50 p.m. »
Cele doua tampoane fac parte dintr-un întreg numit din cate stiu tampon cutie viteze si îl gasesti la piese auto la 300-400 lei. Se schimba relativ usor daca ai la îndemână elevator sau groapa.Rolul acestuia:prinderea cutiei de viteze de caroserie fără transmită vibrațiile. Bafta !
  • suzuki gv

The following users thanked this post: Legend

Offline gebezdegez

« Răspuns #4 : 25.Ian.2018, 10:12:48 p.m. »
Daca nu o schimbi urgent vei face și alte pagube mai mari
  • Swift

Offline Legend

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #5 : 29.Ian.2018, 11:24:11 a.m. »
Cele doua tampoane fac parte dintr-un întreg numit din cate stiu tampon cutie viteze si îl gasesti la piese auto la 300-400 lei. Se schimba relativ usor daca ai la îndemână elevator sau groapa.Rolul acestuia:prinderea cutiei de viteze de caroserie fără transmită vibrațiile. Bafta !

Am cautat pe internet si inainte, caut si acuma, dar nu am gasit pe nici un site de unde sa pot cumpara tampon cutie de viteza...
Ma puteti ajuta cu un link?
Oare pot sa cumpar tot ansamblu sau numai cele 2 elemente elasitce?(prefer tot ansamblu)

p.s. chiar am cautat, pe unele site-uri nu am gasit, pe altele nu era disponibil...
nu stiu daca se merita sa caut la dezmembrari
  • Grand vitara 1.9

Offline gebezdegez

« Răspuns #6 : 29.Ian.2018, 08:05:00 p.m. »
Salut
  • Swift

Offline gebezdegez

« Răspuns #7 : 29.Ian.2018, 08:06:42 p.m. »
Da mi pe priv o copie de civ. Dacă vrei, blureaza numele și adresa , am nevoie serie șasiu , tip motor, kilowați , an de fabricație .
  • Swift

Offline dodo70

« Răspuns #8 : 01.Feb.2018, 08:53:28 p.m. »
Încearcă la mag.de piese auto,ei au mai multi distribuitori si variante de unde comanda piesele.Eu recomand sa schimbi doar tamponul caci traversa de sub tampon nu se vede a fi afectată.Cel putin asa se vede in imagini.
  • suzuki gv

Offline gebezdegez

« Răspuns #9 : 02.Feb.2018, 12:07:29 a.m. »
Inca o data: dacă imi dai seria de șasiu îți spun exact cât te costa.
  • Swift