Autor Subiect: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu  (Citit de 56842 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu
« Răspuns #260 : 16.Iul.2025, 11:27:22 a.m. »
Sa vedem ce ne rezerva luna august, perioada în care lumea e mai amortita....
    Asta e deja nesemnificativa, fata de masurile actuale de reducere a salariilor.
    Deci ei pastreza sinecurile, dar micsoreaza salariile, cu alte cuvinte, ca de obicei, dai tot in calul care trage ! Este foarte simplu sa cauti si sa gasesti in toate institutiile statului pe cei adusi prin detasare, fara concurs si care nu fac nimic, pentru ca nu stiu sa faca ceva, dar incaseaza un salariu mai mare fata de unul incadrat prin concurs si care chiar munceste !!!!!!!!
   Daca tot suntem la nouta taxa auto, sa observam cresterea pretului la rovinieta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #261 : 16.Iul.2025, 03:08:16 p.m. »
sa observam cresterea pretului la rovinieta.
Se va dubla. Nu este nici un dubiu ca se va mai percepe o taxa pentru autostrada, taxa de pod si cred ca va mai apre una: cea pentru iesitul din casa.
Se vor scumpi toate incepind de la mincare, combustibili si pina la impozitele pe proprietatile private. Populatia trebuie sa plateasca banii ''adusi'' dupa grele negocieri de Iohannis (80 mld.) si care acum nu se mai gasesc.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #262 : 16.Iul.2025, 06:01:26 p.m. »
Va fi taxa de autostrada si Rovigneta, un lucru taxat de 2 ori?? Nu stiu daca mai este si in combustibil vreo taxa de drum??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Laurentiu

« Răspuns #263 : 16.Iul.2025, 09:01:18 p.m. »
Nu stiu daca mai este si in combustibil vreo taxa de drum??
Este. Ai uitat sloganul ''aici sint banii dumneavoastra''?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Online ntire2000

« Răspuns #264 : 16.Iul.2025, 10:07:58 p.m. »
Incet, încet.... încep să apară știri.

Ăștia dau și tarifele.

Ceva totuși dă cu virgulă.... sunt euro 4 care au peste 20 de ani....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #265 : 17.Iul.2025, 01:12:04 p.m. »
Daca un an de zile nu circul cu masina sau circul foarte rar, de ce ar trebui sa platesc o taxa intreaga? Taxa pe poluare nu este pentru cit poluez CIRCULIND?
Dpmdv, daca tot baga taxa pe poluare, sa o introduca in pretul combustibilului. Cit combustibil consum, atit si poluez.
  • Suzuki SX4

Online ntire2000

« Răspuns #266 : 17.Iul.2025, 01:25:00 p.m. »
Daca un an de zile nu circul cu masina sau circul foarte rar, de ce ar trebui sa platesc o taxa intreaga? Taxa pe poluare nu este pentru cit poluez CIRCULIND?

Pai atunci îti faci calcule daca nu e mai ieftin cu bicicleta sau cu Uber/Bolt/taxi.
Iar în concediu pe distante mari, uneori e mai rentabil cu avionul.

Dpmdv, daca tot baga taxa pe poluare, sa o introduca in pretul combustibilului. Cit combustibil consum, atit si poluez.

Gresit, un diesel euro2 "macina" mai putin din motorina decât un euro5, iar rezultatul (diferenta de emisii) îl bagam noi în plamâni.
Asta ca sa nu mai vorbim de cotetele alea cu DPF anulat.

PS: ca fapt divers, fostul meu sef consuma 2 pachete de tigari pe zi, are 73 de ani si n-are nici pe naiba; nevasta-sa care a trait toata viata în Bucuresti si n-a tras o tigara toata existenta ei e bolnava de cancer pulmonar.
Asta ca idee, cât de toxic e aerul pe care respiram.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #267 : 17.Iul.2025, 02:58:58 p.m. »
Gresit, un diesel euro2 "macina" mai putin din motorina decât un euro5, iar rezultatul (diferenta de emisii) îl bagam noi în plamâni.
Asta ca sa nu mai vorbim de cotetele alea cu DPF anulat.
In tabel vad ca motorina e bagata in aceeasi oala cu benzina. Care din cele doua sint mai nocive?

Si oricum ai da-o, o taxa pe poluare gen impozit/an e o anomalie. Sa gaseasca o solutie ca atit cit poluez, atit sa si platesc. De asta se face ITP anual iar daca masina e in parametri dat de fabrica, de ce sa ma penalizezi aiurea dupa ce mi-ai luat o viata intreaga 35-40% din venit? Cind am cumparat masina, n-am luat-o pentru doar 5 ani de zile sau mai putin; am luat-o ca sa-mi fac treburile cu ea, treburi care nu le pot face cu bicicleta, avionul sau taxiul. Se vede ca e foame mare de bani la nivel inalt si nu-i intereseaza de ''patura'' de jos.

Problema poluarii nu sint masinile (inainte mai erau si fabricile dar le-au desfiintat) ci infrastructura ce nu lasa sa curga o circulatie fluenta. Strazile inguste si aglomerate, lipsa parcarilor, semafoare in neconcordanta etc, fac ca poluare sa fie crescuta.
  • Suzuki SX4

Offline NicNic

« Răspuns #268 : 18.Iul.2025, 12:34:34 a.m. »
[...].

PS: ca fapt divers, fostul meu sef consuma 2 pachete de tigari pe zi, are 73 de ani si n-are nici pe naiba; nevasta-sa care a trait toata viata în Bucuresti si n-a tras o tigara toata existenta ei e bolnava de cancer pulmonar.
Asta ca idee, cât de toxic e aerul pe care respiram.

Sa inteleg ca fostul sef al tau nu a trait langa sotia lui?
Ori te referi doar la perioada de dinainte de casatorie, cand doar doamna era in Bucuresti si, copil fiind, a inhalat toate noxele bucurestene?

Oricum, cancerul nu este provocat de aerul respirat. E mai degraba o chestiune de genetica.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online ntire2000

« Răspuns #269 : 18.Iul.2025, 08:34:25 a.m. »
Da, din nevoia de a face bani pentru familie a stat vreo 20 de ani mai la distanta, mai mergea în weekenduri - dar nu frecvent.

Oricum, cancerul nu este provocat de aerul respirat. E mai degraba o chestiune de genetica.

Zici ? Sau înghiti pe nemestecate ce îti spune AI?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού