Autor Subiect: Schimbam sau nu fluidele conform graficului de revizii?  (Citit de 6383 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Schimbam sau nu fluidele conform graficului de revizii?
« Răspuns #20 : 16.Nov.2017, 06:21:55 p.m. »
Eu nu prea inteleg genul asta de logica: sa faci economie la cateva sute de lei anual, cateva zeci de lei pe luna...
Hai sa-ti destainui si logica mea: a venit timpul cind am ajuns sa fac in jur de 4000 km/an (masina din 2009 cu 31.000 kmparcursi) si avind in vedere ca uleiul ce-l folosesc se poate schimba la 20.000 km, am ajuns la concluzia sa-l schimb la 2 ani impreuna cu filtrul de ulei. In plus am si spus ca nu fortez masina, nu conduc sportiv, nu fac off road, nu o chinui in trafic aglomerat (cit mai mult circul pe la periferie) etc. Dpdv financiar nu-mi permit si nici nu stiu citi de pe aici si-ar putea permite sa schimbe anual un astfel de ulei la 4000 km. Atit timp cit nu-mi spumeaza si nu-si mareste sau micsoreaza volumul, eu zic ca totul e OK. Cu grija ce-o am fata de masini, am dus motoare romanesti peste 100.000 km fara segmentari si fara nici un RK cu uleiuri de calitati mult inferioare celor de azi.

@toma, crezi ca imi asum ''riscul unor probleme mult mai costisitoare'' facind acest lucru?

Am schimbat eu azi uleiurile (la motor/an ...
De ce nu ai asteptat pina in primavara? Iarna, uleiurile se dilueaza mai repede decit in anotimpurile calduroase.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #21 : 16.Nov.2017, 08:14:59 p.m. »
Fiecare face cum crede de cuviinta si-si stabileste propriile prioritati, dar la 4000km/an logica-mi pune sub semnul intrebarii posesia unei masini...

La un calcul simplu, TCO-ul (=Total Cost of Ownership) pe 20 de ani duce la un minim de 1200Euro costuri anuale -> 100 Euro/luna. In aceste conditii, costurile aferente unei inchirieri in perioadele de necesitate s-ar putea dovedi mai mici...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

« Răspuns #22 : 16.Nov.2017, 08:30:27 p.m. »
Am schimbat eu azi uleiurile (la motor/an, cotia de viteze/3 ani si cutia de transfer/3 ani
      Alta "inovatie" a tehnologiei moderne : schimbat ulei la cutie la trei ani !!!! Numai stiu exact, dar cand a implinit 7 sau 8 ani Opelul, am cerut si eu la service sa schimb uleiul la cutie, iar mecanicii m-au intrebat "de ce?"
     Ford focus cumparat de nou in 2009 si dat in 2015 si service-ul nu mi-a cerut niciodata sa schimb de ulei la cutie.
     Antigelul da, isi pierde din propietati, trebuie schimbat.

.... dar la 4000km/an logica-mi pune sub semnul intrebarii posesia unei masini...
.... costurile aferente unei inchirieri in perioadele de necesitate s-ar putea dovedi mai mici...
      Nu eu trebuia sa raspund la postarea ta :pardon:, dar dupa ce am parcurs-o, m-a facut sa zambesc : masina din fata casei o ai la dispozitie 24h din 24 si din "n" motive(tel.taxi, timpi morti) n-as renunta la ea chiar daca as face ...2000km/an.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 16.Nov.2017, 09:04:59 p.m. »
...la 4000km/an logica-mi pune sub semnul intrebarii posesia unei masini...
Nu gindesc prin prisma unui om de afaceri ci dpdv al unui om normal care si-a luat o masina pentru rezolvarea nevoilor personale; sa ma duca din pct. A in pct. B fara a depinde de nimeni si de nimic. Imi programez singur timpul, nu caut de nebun un mijloc de transport care il pot sau nu gasi cind am nevoie (cind il gasesti, poti fi tras in teapa la ''ceas''), nu stau in soare, ploaie, ger pentru a traversa orasul si nu-mi fac programul dupa altii.

Cind am luat masina, faceam cel putin 20-25 km/zi + concediul prin tara insa in timp, cind nu mai esti obligat sa semnezi zilnic condica iar neamurile se imputineaza, si drumurile ajung sa se scurteze. Masina o tin pentru a ma putea baza pe un mijloc de transport atunci cind e nevoie fara a deranja sau a depinde de nimeni.

In concluzie iti dau mare dreptate cu ''fiecare face cum crede de cuviinta si-si stabileste propriile prioritati''.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 16.Nov.2017, 09:14:17 p.m. »
Cred ca ne departam de topic.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #25 : 16.Nov.2017, 09:49:17 p.m. »
Dpmdv... cctd/qed...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline fireburn

« Răspuns #26 : 16.Nov.2017, 10:44:47 p.m. »
Domnilor!

Ne-am aprins de la faptul ca am schimbat eu uleiurile ?
Promit sa nu le mai schimb..............decat peste un an.

Nicu, nu costa o avere, mai ales ca le-am achizitionat eu si schimbat la service de cartier.

Offline ...

« Răspuns #27 : 17.Nov.2017, 08:32:31 a.m. »
Tu nu mai ai garantie, probabil...

Offline toma

« Răspuns #28 : 17.Nov.2017, 11:14:18 a.m. »
[...]
@toma, crezi ca imi asum ''riscul unor probleme mult mai costisitoare'' facind acest lucru?

Nu stiu, n-am pregatire in acest domeniu si nu ma pricep la uleiuri incet sa pot exprima o parere avizata. Eu n-as face asta... am schimbat uleiul intotdeauna anual (sau mai repede daca am facut numarul de kilometri) pe ideea ca cine a calculat aceasta recomandare se pricepe mai bine ca mine la lucrurile astea.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline wolfin

« Răspuns #29 : 17.Nov.2017, 12:26:37 p.m. »
apropo..pentru cei care au schimbat lichidul de frana.....operatiunea s a efectuat la fiecare roata? cu pompa de vaccum?
nu dati cu pietre....ca daca nu au facut o asa e vax albina....

macar un lucru e cert..nu se vor gripa aerisirtoarele
« Ultima Modificare: 17.Nov.2017, 12:44:51 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970