@hippo confunzi lucrurile din pacate. Incerc sa va raspund tuturor la ce ati scris, in calitate de utilizator de CarPlay timp de un an:
1. CarPlay nu e disponibil oficial in Romania, in sensul ca nu ai parte de suport din partea Apple daca ceva nu merge (poti verifica daca se schimba ceva aici
https://www.apple.com/ios/feature-availability/#apple-carplay). Asta e povestea oficiala. Neoficial CarPlay merge fara nicio problema si ai si suport software (am avut eu nevoie cand a fost problema cu conectivitatea la unitate si l-am primit fara discutie.
Ideea aici: CarPlay merge in Romania fara probleme.2. CarPlay nu se descarca de nicaieri, e un serviciu integrat in iOS incepand cu anul 2014, adica de la iOS 7.1 si e suportat de la iPhone 5 in sus.
Ideea aici: CarPlay e un serviciu integrat in iOS si nu presupune descarcari, nici oficiale si nici neoficiale.3. In CarPlay merge orice aplicatie pe care dezvoltatorii o fac sa mearga. Punctual ca sa raspund la intrebarea ta, Google Maps si Waze merg, le folosesc eu in fiecare zi.
@hippo stirea postata de tine se refera la cu totul altceva, si anume introducerea in dashboard-ul CarPlay a posibilitatii de a utiliza third-party apps pe partea de navigatie. Atentie, e vorba doar de dashboard, nu de folosirea standalone. Deocamdata Google si alti furnizori de maps nu au uzat de aceasta posibilitate pusa la dispozitie de Apple.
Ideea aici: Google Maps si Waze merg pe CarPlay, impreuna cu multe alte aplicatii de maps si nu numai.Sper ca v-am fost de ajutor si am lamurit lucrurile, pentru orice alte intrebari aici sunt. PS pentru admini: sper sa nu iau warn pentru bold, e doar pentru cine n-are chef sa citeasca toata explicatia.