Autor Subiect: Cum va protejati computerul?  (Citit de 15294 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Cum va protejati computerul?
« Răspuns #10 : 09.Iun.2009, 09:12:36 a.m. »
Iata doua bloguri ,care sunt de foarte mare folos.Sper sa va fie de ajutor!
http://www.faravirusi.com/

http://devirusare.com/
Go Terios!!!:)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #11 : 09.Iun.2009, 09:35:41 a.m. »
De mult de mult (adica acu vreo 6 ani :D) foloseam si eu Norton dar din motivul enuntat mai sus, si anume ca imi consuma multe resurse, am renuntat la el. De atunci am tot schimbat cand pe Nod32 cand pe BitDefender, insa de ceva vreme (1 an +) folosesc Avira si nu ma pot plange :good:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #12 : 09.Iun.2009, 09:42:36 a.m. »
NOD32 - bun si nu consuma resurse.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline drares

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
« Răspuns #13 : 09.Iun.2009, 10:35:36 a.m. »
Pe masina care ruleaza serverul de mail (hmailserver) si de web (apache) am un windoze 2000 sp4. Din motive istorice si de lene, sau pe scurt dintr-o lene istorica, n-am catadicsit sa pun in loc un linux (sistemul e instalat din 2005). Pe asta ruleaza ultima versiune (din 2004, ca dupa ce au fost cumparati de Symantec a devenit discontinued) de Sygate Personal Firewall Free. Antivirus practic nu folosesc, exista un Clamwin, dar singurul lui rol e integrarea cu serverul de mail (scaneaza mailurile primite si le rade pe cele cu virusi).

Cealalta masina e cu un XP SP2, tot fara antivirus.

In ultimii 4 ani n-am avut nici o intalnire cu vreun virus.
If you want to truly understand something, try to change it. (Kurt Lewis)

Offline hugbear

« Răspuns #14 : 09.Iun.2009, 11:00:57 a.m. »
In ultimii 4 ani n-am avut nici o intalnire cu vreun virus.
WOW! Si n-ai jucat inca la Loto??? :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline drares

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
« Răspuns #15 : 09.Iun.2009, 11:23:05 a.m. »
Sa consum acolo tot si dupa-aia sa ma virusez? Nu, dom'le... :)

Sunt doar doi useri suficient de computer-literate, firewall-ul e bine configurat, sunt oprite toate serviciile inutile, se browseaza cu firefox, ambele OS-uri sunt updatate regulat...
If you want to truly understand something, try to change it. (Kurt Lewis)

Offline hugbear

« Răspuns #16 : 09.Iun.2009, 11:39:05 a.m. »
A, pai deja e altceva...

Apropo, cred ca m-a luat valu' si am uitat sa-mi etalez configuratia proprie: avast! Home si Comodo Firewall Free. avast! pentru ca ceilalti antivirusi fie aveau scapari, fie incarcau sistemul, fie "mureau" din senin (BitDefender!!!), fie mai multe deodata, si am cautat cea mai buna solutie FREE. Comodo practic din aceleasi motive (interfata e mai greoaie decat la ZoneAlarm Pro, dar ca functionalitate e mult mai complet decat ZoneAlarm Free). De aproape 2,5 ani n-am mai avut nici o reinstalare, desi m-au incercat destui "bagaciosi"...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #17 : 09.Iun.2009, 01:07:14 p.m. »
De 3 ani folosesc BitDefender Antivirus Plus V10. Prima achizitie a fost cu licenta pe 2 ani. Apoi am luat Bitdefender Internet Security 2009 care nu s-a putut instala pe PC, a bulversat total OS. A trebuit sa renunt, sa reinstalez OS si sa cer revenirea la vechea varianta in contul sumei platite pt. cel nou (licenta 1 an).
Virusii nu prea "colcaie" sau cel putin cei care au vrut sa-si faca de cap au fost opriti de antivirus.
Ca mai sunt unii nedepistati sau nu se simt deocamdata asta e alta poveste. :D

Oricum nu tin nimic de praduit, nu fac plati sau achizitii etc. am doar minimul necesar instalat (citeva softuri strict necesare) asa ca merg linistit inainte. Cind va cadea "totul" reinstalez OS si o iau de la capat. Niciodata nu voi deveni robul calculatorului, il privesc cu suficienta detasare, ca pe o simpla unealta de divertisment, de informare si de lucru partial.  >:D<
Ignis 1.3 GLX+

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #18 : 09.Iun.2009, 04:36:46 p.m. »
Pentru cei care cunosc programele de la Symantec(NIS,NAV etc)de generatii mai vechi(pana in 2008), le recomand si NAV, NIS 2009.Diferenta este mareeeee din toate punctele de vedere, unde mai pui ca au primit numai calificative f. bune in testele comparative.Sau aliniat incepand cu 2009 intre produsele de top.Am folosit o perioada in care am avut licenta gratuita gasita pe cele 2 site-uri de mai sus.
Go Terios!!!:)

razak

• Vizitator
« Răspuns #19 : 09.Iun.2009, 08:43:39 p.m. »
Antivirus : Nod32 Business Edition / Nod32 Business Edition / Nod32 Business Edition [ toate cu licenta pe buna :) ]
Adware : Ad-aware Anniversary / Ad-aware Anniversary / Ad-aware Anniversary
MallWare : Mallware Bytes / Mallware Bytes / Mallware bytes

Nici o data n-am avut probleme cu virusi :) in rest, pe sistemele pe care le fac pentru diversi useri recomand Avira Free + celelalte 2 :)