Autor Subiect: Dilema, mare dilema  (Citit de 3929 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #10 : 05.Iun.2009, 01:02:17 a.m. »
Merci de urari   :) Acu' ca tot veni vorba, timp de o saptamana inainte sa contractez SX4 am tot vazut prin cartier un GV in doua usi. Absolut super modelul, dar nici macar cu google n-am gasit un pret pentru el... doar am banuit ca un SH de ~4 ani e peste 15k deci... out of budget. Sper sa nu ma fi inselat :P
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)
 

Offline ..::Khaos::..

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5819
  • Thanked: 3 times
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #11 : 05.Iun.2009, 09:23:54 a.m. »
Uite aici vitara in 3 usi ;) (dar e nou)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

 

Offline xeon

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #12 : 05.Iun.2009, 10:54:57 a.m. »
Va multumesc tare mult pentru propuneri, argumentari si explicatii. Am omis prezentarea de detalii despre necesitatile mele de drum (urban/extern, asfalt/denivelari) pentru a va lasa pe voi sa dezvoltati subiectul, urmand ca in cele spuse de voi sa-mi regasesc si eu "personalitatea".
Da, desigur ca o voi folosi si ca offroad deoarece fac deplasari inopinante in exterior, te miri pe cevreme... ESP si tractiunea 4x4 sunt utile.. De asemenea o folosesc si in interes de serviciu, de unde rezulta ca ma intereseaza un decont cat mai mic si revizii cat mai rare si mai ieftine (cam SF, nu?), pentru ca mi le platesc singur,firma imi asigura un procent doar din cheltuieli.. deci revizii de sute sau mii de euro la 10.000km sunt excluse, ma intereseaza undeva la 100-200EUR la 15.000/20.000 km, consumabile ieftine si scazute. deja am fost la autonet sa ma interesez de masini, de asemenea am vizitat cu Matizul meu, saracul, servicele de la Autonet (ala de Daewoo.. nu prea am cuvinte pentru el... sper ssa nu ma intelegeti gresit, dar, sincer, nu am fost multumit, mi-au facut revizia si nu mi-au schimbat uleiul, de exemplu) ... sper ca la Suzuki sa fie altceva.
In plus, tin sa multumesc membrilor forumului Suzuki si chiar forumului pentru promptitudine. sunt membru si pe forumurile Daewoo (am avut Matiz pana acum 3 saptamani cand s-a rasturnat din nimic), VAG (am avut de gand sa-mi iau un Polo)si Peugeot (am un 407 de la firma si sunt foarte "multumit" de Eurial pentru schimbarea volantei de ambreaj cu 65 de milioane), dar forum mai ajutator, mai dinamic (ma uit cate intalniri organizati precum si modul civilizat de organizare), mai "aerisit" (vad ca la probleme nu prea exista decat faptul ca nustiucare nu are cotiera sau bare de porbagaj sau vrea sa-si monteze stopuri de tunning) ... de unde concluzia ca este o marca destul de fiabila si fara probleme majore, indiferent de model.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri, deja incep sa-mi conturez viitoarea masina si "mofturile". Apropos, navigatie si DVD are cineva? Cat e de buna si, mai ales, cam cat "face"?
Va rog sa mai postati daca nu ati facut-o pana acum sau daca mai aveti completari.
P.S.: PUTETI SA-MI PREZENTATI SI NISTE PARERI DESPRE LEASING/CREDIT AUTO?

MULTUMESC
 

Offline cristyyy2003

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13489
  • Thanked: 238 times
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #13 : 05.Iun.2009, 01:49:57 p.m. »
Incep cu sfarsitul. Personal prefer leasing datorita avantajelor oferite.
Despre celelalte marci nu pot sa spun mare lucru, poate doar despre Pejo pentru ca am avut unul. Mie unul mi-a placut si mi-a ramas la inima "leutzu" si cu siguranta cand vor fi bani de o a doua masina aceea va fi Peugeot.
Ca sa-ti faci o idee despre cat costa intretinerea unui Suzuki SX4 (desi eu nu am facut pana acum decati revizia de 15000km, dar pe aria dedicata gasesti si topicul despre revizia la 30000km si preturile nu sunt astronomice: 150-300E) gasesti aici cat m-a costat pe mine masinuta din 06.09.2008 pana astazi. Am incercat sa nu omit nicio cheltuiala. Pentru o analiza detaliata click pe semnatura (unde e consumul) si ai acolo toate cheltuielile la zi.

Daca mai ai intrebari, nu ezita.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!
 

Offline hugbear

Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #14 : 05.Iun.2009, 08:06:42 p.m. »
(un pic off-topic, da' merita...) multumim pentru aprecieri :)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline bogdanb

Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #15 : 05.Iun.2009, 09:04:20 p.m. »
Tot aici  gasesti raspunsuri si la intrebarea cu DVD-ul  ;) si la o eventuala intrebare despre cruise-control  :D
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)
 

Offline enicky

Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #16 : 21.Ian.2018, 07:18:00 p.m. »
...deci avem nevoie de documentare si pareri de posesori; asa ca sambata am fost in vizita la DAB (langa Targul Vitan) si tot in disensiune suntem:)
...mai citim, mai studiem...
   @Soimu am observat ca sunteti in dilema privind alegerea unei masini : tot la expozitie am vazut si studiat modelele care iti fac cu ochiu, dar m-a impresionat alt model pe care voiam sa vi-l sugerez.
    Fata de Ignis si Swift, modele cunoscute, Baleno mi s-a parut cel putin la capitolul confort, net superior. Eu cred ca merita atentie. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline saureign

Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #17 : 22.Ian.2018, 10:45:48 a.m. »
m-am hotarat sa scriu aici: sambata am fost si eu la DAB (coincidenta), curios despre Swift SHVS. N-aveau varianta ALLGRIP (m-asteptam sa nu fie, fiind ceva rar), aveau un 1.0 turbo. M-am dat cu el aprox. 12 minute. A trebuit sa ma obisnuiesc primele minute cu ambreiajul lung in a 1-a, eu venind de pe Vitara ALLGRIP.

Bref: pentru o familie tanara (maxim 4 persoane) sau familile matura fara copii, e perfect. Singurul punct oarecum negativ pt mine a fost zgomotul motorului, eu fiind nefimilarizat cu motoare supraalimentate si cu vibratiile induse in habitaclu. La M16A nici nu se aude motorul, cateodata - am si dat de vreo 3 ori cheie, motorul fiind pornit... Altfel, motor(ash)ul de 998cmc turbo e destul de senzational, pare ca porneste mai greu, dar odata turatiile trecute de 2000rpm, devine racheta.
  • Swift 2019 allgrip
 

Offline enicky

Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #18 : 22.Ian.2018, 12:25:42 p.m. »
  Observ ca si Baleno e dotat la fel : Sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki)
"Sistemul ISG este folosit în locul unui alternator convenţional pentru că ISG regenerează electricitatea mult mai eficient. De asemenea, sporeşte eficienţa de regenerare a energiei, detectând forţa de apăsare a frânelor, amplificând în consecinţă cantitatea de energie generată.
Folosind energia stocată, funcţia motorului electric din ISG îmbunătăţeşte consumul de combustibil, asistând parţial motorul termic, oferind cantitatea suplimentară de energie necesară în momentele de consum maxim, la plecarea de pe loc sau în timpul accelerărilor puternice.
Sistemul SHVS disponibil pe modelul Baleno folosește baterii compacte litiu-ion, cu o încărcare ultra-rapidă."

   Presupun ca nici acest model nu-l aveau la drive test.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline saureign

Re: Dilema, mare dilema
« Răspuns #19 : 22.Ian.2018, 12:57:40 p.m. »
Swift-ul de la DAB are SHVS si motor turbo.
  • Swift 2019 allgrip