Autor Subiect: masurare nivel de ulei  (Citit de 5795 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ciphol

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #10 : 03.Aug.2017, 06:42:40 p.m. »
uneori cand o scoti iese chiar pe cant...chestia din varf care masoara se invarte f usor, habar nu ai care a fost cea de deasupra, sa zicem (care ar arata nivelul real)!e o joja parca facuta sa te enerveze; in orice caz cu asa un instrument treba sa renunti la exactitate.
  • suzuki s-cross 1.6 ddis allgrip

Offline enicky

« Răspuns #11 : 03.Aug.2017, 06:54:05 p.m. »
     ..... in orice caz cu asa un instrument treba sa renunti la exactitate.
     Oricum nu facem "laborator" din masurarea nivelui de ulei din baie. Pericolul mare este cand ajunge spre/la minim.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Catalln

« Răspuns #12 : 03.Aug.2017, 06:56:18 p.m. »
Cred ca este o falsa problema, atât timp cât uleiul este spre maxim și variațiile sunt +- funcție de „fizică” nu e nici o problemă.

Problema era daca pe o parte erai peste maxim iar pe cealaltă parte era sub minim (dor glumesc, fizic este imposibil) ecartul dintre min și max este de 1 L de regulă iar diferențele care se observă sunt de ordinul +-100g ce se încadreaza oarecum în eroarea „metodei de măsurare” să spunem așa.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ciphol

« Răspuns #13 : 03.Aug.2017, 07:20:23 p.m. »
ma rog, nu sunt sa zicem ahtiat dupa precizii de ceasornicarie, insa voiam doar sa stiu cam cat a ars la un drum de de 850-1000 de km ...
« Ultima Modificare: 03.Aug.2017, 07:40:13 p.m. de ciphol »

Offline toma

« Răspuns #14 : 03.Aug.2017, 08:15:42 p.m. »
Pai la asa distanta scurta iti trebuie un "ceasornicar" sa masoare  :-))
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ciphol

« Răspuns #15 : 03.Aug.2017, 10:40:15 p.m. »
la diesel(mai ales dupa un nr de km) cica nu prea (am utiat oricum sa precizez ca e vb de un drum dus-intors, deci vreo 2000 si ceva poate)si o spun si cei de aici:
https://www.subarufanclub.ro/forum/index.php?topic=2769.520 
In plus vb despre un motor cu compresie mare in principiu, asa ca orice bulibaseala cu uleiul poate costa scump.(in plus sa nu uitam de chestia cu filtrul de particule...stim ce se intampla dupa intrarea d-lui in actiune...)
« Ultima Modificare: 03.Aug.2017, 10:59:24 p.m. de ciphol »

Offline toma

« Răspuns #16 : 03.Aug.2017, 10:48:01 p.m. »
Eu am tot diesel. Nu e un motor care consuma ulei in stilul unora de la VAG (sa umbli cu bidonul de ulei in portbagaj).
Uleiul a fost inlocuit la reviziile anuale fara griji suplimentare.

PS intre revizii am facut aproape 20.000km deci un drum de 2000 e "scurt".
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ciphol

« Răspuns #17 : 03.Aug.2017, 11:05:04 p.m. »
nu consuma poate in acel stil, dar consuma...intre revizii (20.000 si eu), 1/3 de joja tot se duce.In plus, daca a apucat sa intre si dpf-ul, te-ai mai pomenit si cu motorina intr-insul, ceea ce ii afecteaza capacitatea de lubrifiere( ca sa nu mai spun ca ,daca s-a intamplat asta, joja nu te mai lamureste prea clar.. X-() .Asa ca e recomandat sa completezi cand situatia o cere...(ideal ar fi inainte de vreo intrare a dpf-ului; altfel, nu mai stii cat sa completezi)
eu ti-am dat un ex de la subaru nu de la vag...
DE CE am dat acest exemplu?simplu...subaru si suzuki la cap suv seamana ca si concept,  constructie; tot asa la dramuirea eficientei motorului; poate cu mentiunea ca diesel-ul de la suzuki e mai bun.Boxerul diesel de 2 l de pe forester (nu stiu cum mai e acum, vb de cel de acum 5-6 ani)e varza!motorul e destul de eficient, insa dupa vreo 80-90.000 incepe sa piarda ulei de peste tot...mare lucru daca duce 200- 300.000 km

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #18 : 04.Aug.2017, 07:26:02 a.m. »
Seamănă cum să nu, ambele au patru roti, stopuri de frână etc  :-j

Offline ciphol

« Răspuns #19 : 04.Aug.2017, 09:15:40 p.m. »
daca ati fi urmarit acel forum ati fi vazut de ex o asemanare care este on-topic (e vb de joja care intre tot oblic)!altfel daca nu va intereseaza subiectul ,nu vad de ce va apucati sa scrieti chestii off-topic...si asa acest forum e cu probleme acum si orice incarcare aiurea conteaza...
altfel vad ca va pricepeti la luat la misto; credeti-ma nu este nici timp de asa ceva si nici locul potrivit

The following users thanked this post: enicky