Autor Subiect: Probleme marsarier - intra greu, zgomot ciudat  (Citit de 8837 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Meltdown

Re: Probleme marsarier - intra greu, zgomot ciudat
« Răspuns #10 : 03.Iul.2017, 10:59:44 p.m. »
@fulgerul
Ai rezolvat cu cutia?
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline fulgerul

« Răspuns #11 : 22.Iul.2017, 05:10:48 p.m. »
@fulgerul
Ai rezolvat cu cutia?

Salutare!

Da, s-a inlocuit selectorul treptelor de viteze, care, cel mai probabil, avea un defect de fabricatie.

Radacini au fost intelegatori, oferind masina de schimb pe aproape toata durata reparatiei. :)

In rest, masina merge ce unsa.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP Passion Grey

Offline fulgerul

« Răspuns #12 : 22.Iul.2017, 05:13:21 p.m. »
La mine agata cand schimb din viteza 1 in a 2. nu mereu, dar destul de des

@valeriu - vezi mai sus, la mine a fost problema confirmata, s-a remediat prin inlocuirea selectorului de viteze.

De asemenea, desi prezentau urme minime de uzura (frecare / frezare) s-au inlocuit si fuliile angrenajului de marsariei, reparatie facuta la ca carte.

The following users thanked this post: valeriu

Offline Meltdown

« Răspuns #13 : 22.Iul.2017, 06:51:29 p.m. »
@fulgerul

Bine ai revenit.
Cât a durat reparația?
Ce mașină ți-au dat la schimb?
Mai vrei roata aia?  :-))

Și la mine mai agață în 1 și 3,cumva. Dar nu des. Poate odată pe săptămână.
Chiar azi mi-a făcut. Soluția este să scoți și să calci iar ambreiajul.
Știu că era diferență între cutia mea și a ta totuși.

Offline fulgerul

« Răspuns #14 : 22.Iul.2017, 07:06:21 p.m. »
Salutare, cam 2 saptamani din momentul comandarii pieselor  X-(

Am avut pe mana un Chevrolet Cruze LT 2.0 diesel hidramat 186 CP care a mai indulcit asteptarea, nu si consumul (13 L in oras mediu) :)))

Nu te-am uitat, janta inca o vreau, mai mult ca oricand, caci era cat pe ce sa fac pana (evitata la mustata) dar nu reusesc sa gasesc pe nicaieri anvelopa aceea MAXXIS in stoc :(

Acum e parfum, n-a mai agatat nici macar odata, adica ma tot astept sa o aud insa rapoartele sunt foarte bine definite si in marsarier intra ca unsa.

Asta e, a fost ghinionul la mine cu vreun reglaj necorespunzator / piesa cu defect de fabricatie, bine ca s-a rezolvat iar domnii de la Radacini au fost mai mult decat binevoitori.

Offline Meltdown

« Răspuns #15 : 22.Iul.2017, 11:37:29 p.m. »
Mă bucur să aud că s-a rezolvat.
Credeam că ai dat mașina înapoi :-))

Sună bine Chevrolet ul ăla.

Atunci îți mai țin janta.
Recomand continental sau ce marcă era cealaltă anvelopa.

Maxxis nu am mai văzut de ceva timp. Poate în septembrie...

Offline CornelT

« Răspuns #16 : 23.Iul.2017, 03:58:52 p.m. »
@fulgerul
Și la mine mai agață în 1 și 3,cumva. Dar nu des. Poate odată pe săptămână.
Chiar azi mi-a făcut. Soluția este să scoți și să calci iar ambreiajul.

Si mie mi se intampla exact pentru 1 si 3 in marsarier a intrat ca unsa de fiecare data.

Initial am pus intamplarile pe nestiinta mea in a conduce (vin de pe o Dacia Solenza pe care am condus-o 10 ani).

In privinta vitezei a 3-a am observat ca se intampla des daca am peste 2000 de ture, iar cand se intampla maneta face cam 50% din cursa catre pozitia vitezei a 3-a, o las sa revina in pozita neutra si apoi intra corect, fara a lua piciorul de pe ambreaj, practic "mai incerc odata" si intra perfect (timp in care turatia scade de obicei sub 2000)

In schimb la viteza 1-a, (mi s-a intamplat pana acum de vreo 4-5 ori, am masina de 1 saptamana si am facut 650 km pana acum) atunci cand incerc sa duc maneta in pozitia vitezei 1 cred ca nu face nici 10% din cursa, pur si simplu e blocata. Prima si a 2-a oara cand s-a intamplat am incercat de mai multe ori fara a lua piciorul de pe ambreaj fara nici-un succes, apoi m-am prins ca trebuie sa eliberez complet ambreajul si sa incerc din nou, in cazul asta merge.

In ambele cazuri m-am mai gandit ca o fi si o obisnuinta de la Solenza de a nu apasa complet ambreajul, acolo aveam un ambreaj reglat foarte sus, si cand schimbam vitezele de-abia il apasam si schimbam.

« Ultima Modificare: 23.Iul.2017, 10:42:27 p.m. de CornelT »
  • Suzuki S-CROSS 1,4 MT Passion

Offline Meltdown

« Răspuns #17 : 23.Iul.2017, 08:24:44 p.m. »
@CornelT
Ai descris bine simptomele și soluția.

Ți se întâmplă des?

Offline CornelT

« Răspuns #18 : 23.Iul.2017, 10:41:02 p.m. »
Masina o am de vineri 14 iulie (o saptamana si 2 zile la momentul acestui post) poate e prea devreme sa trag concluzii...

Pentru viteza a 3-a:  In primele zile pot sa spun ca mi se intampla des, as estima ca la una din 3 sau 4 incercari de a selecta viteza 3 dadeam rateu. La un moment dat cand a intrat usor am observat ca aveam sub 2000 ture si am incercat sa schimb sub 2000, rateurile sunt mult mai rare. Initial schimbam pe la 2200-2400. De atunci am mai putine rateuri.

Pentru viteza a-1-a: Mi s-a intamplat prima oara miercuri, tocmai cand ma prinsesem de treaba cu schimbatul in a-3-a la turatie mica si ma bucuram ca am gasit solutia. Am oprit la semafor si la plecare nu am reustit sa cuplez viteza 1. Cu piciorul pe ambreaj am incercat sa mut schimbatorul in pozitia 1 de cateva ori fara succes. M-am panicat si am pus avariile  :D. Am luat piciorul de pe ambreaj si am mai incercat odata.... am reusit sa plec.  De atunci si mi s-a mai intamplat de vreo 3-4 ori cred.

Nu am reusit sa ma "concentrez" sa imi dau seama daca atunci cand s-a intamplat aveam apasat ambreajul "pana la capat". Cum spuneam si in postul anterior am obiceiul de a nu apasa pana la capat ambreajul, fiind invatat asa de la masina anterioara.

De curiozitate, atunci cand schimbi viteza apesi la podea ambreajul ?

• Suzuki S-CROSS 1,4 MT Passion

Offline Meltdown

« Răspuns #19 : 23.Iul.2017, 11:07:18 p.m. »
Da, când schimb viteza, încerc să apăs la podea ambreiajul.
Nu știu dacă îmi iese de fiecare dată.

De altfel am observat și la alte mașini că dacă nu ești turat corespunzător s-ar putea să între mai greu în viteză.

Gen dacă am 3000 de ture o duc ușor in superioară.
Dacă am 2000, ușor în inferioară.
Nu bag totuși mână in foc că are legătură. 

Toată ideea este dacă poți să mergi tu cu mașina. Dacă te deranjează chestia asta sau nu.

Dar da, la plecarea din pe loc scosul din viteză și re apăsarea ambreiajului rezolvă problema.