Autor Subiect: Probleme marsarier - intra greu, zgomot ciudat  (Citit de 8836 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fulgerul

Probleme marsarier - intra greu, zgomot ciudat
« : 13.Iun.2017, 12:29:09 a.m. »
Salutare tuturor.

Am masina de 3 saptamani si pana acum am in bord aprox. 600 km, si sunt absolut incantat de achizitie.

Toate bune si frumoase pana acum 3-4 zile cand a aparut problema : nu cupleaza corect in marsarier, agata si scoate un tacanit metalic ciudat.

Am facut un scurt video pentru a exemplifica problema:

Am testat-o in mai multe conditii (motor rece, rampa, dupa un drum de cativa km) si concluziile sunt urmatoarele: Apare preponderent cu motorul rece si in rampa.

Intr-o zi normala, frecventa este de aprox 2 - 3 ori.

Rezolvare : introduc intr-a 5-a sau a 6-a, calc ambreiaj si intra perfect. Sau o a doua varianta este sa tin schimbatorul cu mana pe intreaga durata a mersului in marsarier, pentru a fi sigur ca a cuplat.

Cu bunavointa lui @Meltdown am verificat in aceasta seara si pe roscata lui, si nu apar astfel de probleme. Introduci in marsarier si nu trebuie sa tii maneta cu mana, merge perfect din prima.

Alte observatii: ambreiajul este putin mai tare la mine iar treapta 1 de viteza cupleaza o idee mai greu.

Observ ca si altii s-au mai plans de problema asta http://clubsx4.com/forum/showthread.php?t=748 asa ca as vrea sa stiu daca si voi va confruntati cu asta?

Vineri sunt programat la service pentru investigatii, si sper sa nu am neplacuta surpriza sa-mi zica faptul ca din punctul lor de vedere masina nu are nimic :)

Din discutiile telefonica pentru programare, banuiala lor ar fi cablul de ambreiaj care ar putea fi insuficient tensionat ... dar ce ma fac cu rapoartele cutiei si cu ambreiajul tare?

Sa existe vreo legatura intre cele doua probleme?

Astept parerile voastre, caci, sincer, ma pune pe ganduri serios problema cu ambreiajul...

• Suzuki SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP Passion Grey

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Probleme marsarier - intra greu, zgomot ciudat
« Răspuns #1 : 13.Iun.2017, 12:49:11 a.m. »
banuiala lor ar fi cablul de ambreiaj care ar putea fi insuficient tensionat

Astept parerile voastre, caci, sincer, ma pune pe ganduri serios problema cu ambreiajul...
Cablul de ambreiaj nu poate sa fie incriminat din simplul motiv ca masina nu are asa ceva. Ambreiajul este actionat hidraulic.
Probabil ca se refereau la (unul dintre) cablurile de comanda a schimbatorului de viteze- cablurile timoneriei, cum li se mai spune.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: fulgerul

Offline fulgerul

« Răspuns #2 : 13.Iun.2017, 12:51:27 a.m. »
banuiala lor ar fi cablul de ambreiaj care ar putea fi insuficient tensionat

Cablul de ambreiaj nu poate sa fie incriminat din simplul motiv ca masina nu are asa ceva. Ambreiajul este actionat hidraulic.
Probabil ca se refereau la (unul dintre) cablurile de comanda a schimbatorului de viteze- cablurile timoneriei, cum se mai spune.

Ala e, am retinut eu gresit :)

Oare ar rezolva si problema cu treapta 1 de viteza, daca acesta ar fi inculpatul ?
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP Passion Grey

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 13.Iun.2017, 06:12:32 a.m. »
În prima mie de km. mai agaţă pe ici-colo, dar în scurt timp îşi dă drumul. Şi la mine au fost mici "agaţamente", dar am şi uitat cum se manifestau.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline ...

« Răspuns #4 : 13.Iun.2017, 08:55:18 a.m. »
La S-Cross-ul meu ante-facelift nu am sesizat sa agate in nicio treapta si sper sa nici nu o faca. La vechiul Logan 1.4 aveam probleme cu intratul intr-a-ntaia cand era motorul rece, iar la marsarier uneori trebuia sa calc ambreiajul mai tare si sa repet manevra. Observ ca de cand a aparut faceliftul, s-au inmultit si problemele/dezamagirile.

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 13.Iun.2017, 10:06:58 a.m. »
nu cupleaza corect in marsarier, agata si scoate un tacanit metalic ciudat.
Zgomotul nu este un "tacanit" ci o ciriila (patinare dinte / dinte). Trebuie reglata timoneria. In marsharier, cursa levierului schimbatorului de viteze nu e completa. Se rezolva in service prin reglarea celor doua cabluri atasate levierului.

http://imgur.com/a/OCwnA

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Meltdown

« Răspuns #6 : 13.Iun.2017, 11:42:23 a.m. »
În prima mie de km. mai agaţă pe ici-colo, dar în scurt timp îşi dă drumul. Şi la mine au fost mici "agaţamente", dar am şi uitat cum se manifestau.

Totusi, cutia lui merge ceva mai greu.
Si mie imi face figura cu treapta 1 si tatalui meu la fel.

La fel si cu marsalier(marche arriere sau cum s-o zice). Cateodata nu intra bine in viteza.

La @fulgerul  reuseste sa nu prinda bine in marsarier mai des decat la mine totusi.

Eu de a mea personal sunt multumit.

Eu zic ca sunt ceva sanse sa nu fi reglat baietii cutia bine.
Pana la urma, la a mea se inchid bine toate usile mai putin cea din dreapta fata.
Vineri o rezolv.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #7 : 13.Iun.2017, 12:58:50 p.m. »
Ce probleme sunt la ușă dreaptă față?
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline Meltdown

« Răspuns #8 : 13.Iun.2017, 02:52:20 p.m. »
Ce probleme sunt la ușă dreaptă față?

Problema comuna. Nu se inchide din prima. Trebuie insistat de 2-3 ori.
Discutam pe alt topic daca vrei sa nu o dam in OFFTOPIC. :)
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline valeriu

« Răspuns #9 : 25.Iun.2017, 10:31:17 p.m. »
La mine agata cand schimb din viteza 1 in a 2. nu mereu, dar destul de des
  • SX4 Scross 2017, mineral grey, Passion, all grip