Autor Subiect: Overall opinion NEW VITARA  (Citit de 13767 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Overall opinion NEW VITARA
« Răspuns #10 : 23.Mai.2017, 11:08:26 p.m. »
Chiar linisteste-te, Vitara isi merita banii iar cel ce a zis sa renunti nu e posesor de Vitara! Un singur caz a fost cand a ramas cineva cu masina in drum dar asta a fost din cauza cutiei automate care era defecta din fabrica si care evident a fost schimbata in garantie. De atunci s-au vandut o gramada de Vitare si nu au mai fost astfel de probleme. In rest carcotelile noastre au fost pt lucruri mai marunte si nicidecum pt sistemele de baza ale masinii!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #11 : 23.Mai.2017, 11:35:13 p.m. »
  "situatii precum ca aerul conditionat e slab, ca parbrizul se crapa se zgarie, ca rbs nu functioneaza bine, ca hill hold control nu merge decat cand are el chef.. etc"
     Chiar e mai bun ca la ford AC-ul  ; am luat si eu pietre in parbriz si nici nu s-a ciobit, nicidecum sa se sparga. Stii, fiecare da interpretare situatiilor dupa perceptia si caracterul lui.(si dupa norocul lui!)
      Iar legat de rbs, hhc si alte sisteme cu care este dotata : la cumpararea masinii va trebui sa citesti manualul pentru a intelege corect cum si in ce conditii functioneaza fiecare sistem. Altfel, vei comenta aci pe forum ca nu ti-a functionat hhc cand coborai o panta, sau nu s-a activat rbs cand ti-a taiat calea un porumbel. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: toma

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #12 : 23.Mai.2017, 11:35:54 p.m. »
Un singur caz a fost cand a ramas cineva cu masina in drum...
A mai fost unul, dar care, la fel ca cel mentionat mai sus, face doar exceptia ce confirma regula.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #13 : 24.Mai.2017, 07:59:34 a.m. »
E maxim de mașină pe care o poți avea la banii ăștia.

Scurt exemplu:
Allgrip - aur curat
RBC - aur curat
ACC - aur curat
Faruri cu led - aur curat
Cutie automată (subiectiv) - aur curat

Preț: sub 20.000 bine.
Aceeași configurație la alte mărci sărea ușurel de 30k. Cu calitate pe măsură la plastic și alte alea. Îți spun cinstit, dacă aș avea acum 30k, aș mai lua o Vitara și aș rămâne cu 10k.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline zongor

« Răspuns #14 : 24.Mai.2017, 08:24:16 a.m. »
E maxim de mașină pe care o poți avea la banii ăștia.

Subscriu.

Offline Ash

« Răspuns #15 : 24.Mai.2017, 09:18:29 a.m. »
Sincer parca incep sa empatizez cu @Bobcat134...si eu o astept pe a mea(Spirit AllGrip Diesel TCSS)...teoretic azi ar trebui sa ma duc sa dau banii pe ticketul Rabla...si inca nu sunt 100% convins ca vreau sa fac asta...trecand peste "problemele" electronice de care lumea s-a plans (lucrez in IT si imi dau seama de limitari si le inteleg) cel mai nasol mi se pare partea cu vopseaua si sticla de pe masina...totusi am avut la logan vopsea nemetalizata si nu am avut nici cea mai mica problema, pietre in parbriz am tot luat si la fel nici o zgarietura, racleta iarna la greu fara mila si nu s-a zgariat absolut deloc...masina care a costat 10.000...si la o masina de 20.000 astea sunt o mare problema...
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline toma

« Răspuns #16 : 24.Mai.2017, 09:42:47 a.m. »
Legat de sticla da-mi voie sa ma indoiesc ca parbrizul Loganului curatat cu racleta ani de zile nu a suferit zgarieturi. Eu am un Clio de 11 ani, cu parbrizul original, care e plin de zgarieturi de la indepartat gheata cu racleta. Am invatat lectia si la Suzi nu am mai pus racleta pe ea. Astept cu rabdare sa se dezghete de la jetul de aer si eventual cu o perie incep sa curat cand a inceput sa se inmoaie gheata. Nu am remarcat nici o zgarietura pe parbriz. Am o mica ciobitura de la o piatra pe autostrada, nu pot aprecia daca un alt parbriz nu ar fi avut de suferit in urma unui impact similar. A mai fost lovit de pietricele de atunci si nu a mai aparut nici o alta zgaiba. Inclin sa cred ca orice parbriz s-ar fi ciobit in situata respectiva.

Legat de vopsea confirm si eu calitatea slaba a lacului. Se zgarie prea usor.

Lucrurile sunt foarte simple, recititi ce a scris @bogdanzarnescu

Citat
Allgrip - aur curat
RBC - aur curat
ACC - aur curat
Faruri cu led - aur curat
Cutie automată (subiectiv) - aur curat

Preț: sub 20.000 bine.
Aceeași configurație la alte mărci sărea ușurel de 30k.

Poate in locul  4x4, RBC, ACC, camera pentru marsarier, etc. preferi o vopsea de calitate mai buna, finisaje interioare mai bune, alt tip de caroserie.

Care sunt cerintele tale de la masina?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ambmihai

« Răspuns #17 : 24.Mai.2017, 09:51:15 a.m. »
Stimulat de opiniile colegilor revin cu următoarea comparație: il ai pe Mihai si il îmbraci in blugi si tricou,apoi il iei pe același Mihai si il îmbraci in Armani.In fond el tot Mihai rămâne si cum spune vorba veche românească: nu sutana il face pe preot.De aici se pot face multe speculatii- dar nu o spun decât pe aia cu ce faci daca rupi costumul...parca e mai bine in blugi.
Suzuki,printre cele mai populare mașini in Japonia,printre primele 4 sisteme4x4 cele mai bune din lume...etc,etc.
Personal cred ca este o investiție f.buna.
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline Ash

« Răspuns #18 : 24.Mai.2017, 10:07:17 a.m. »
Legat de sticla da-mi voie sa ma indoiesc ca parbrizul Loganului curatat cu racleta ani de zile nu a suferit zgarieturi. Eu am un Clio de 11 ani, cu parbrizul original, care e plin de zgarieturi de la indepartat gheata cu racleta. Am invatat lectia si la Suzi nu am mai pus racleta pe ea. Astept cu rabdare sa se dezghete de la jetul de aer si eventual cu o perie incep sa curat cand a inceput sa se inmoaie gheata. Nu am remarcat nici o zgarietura pe parbriz. Am o mica ciobitura de la o piatra pe autostrada, nu pot aprecia daca un alt parbriz nu ar fi avut de suferit in urma unui impact similar. A mai fost lovit de pietricele de atunci si nu a mai aparut nici o alta zgaiba. Inclin sa cred ca orice parbriz s-ar fi ciobit in situata respectiva.

Legat de vopsea confirm si eu calitatea slaba a lacului. Se zgarie prea usor.

Lucrurile sunt foarte simple, recititi ce a scris @bogdanzarnescu

Poate in locul  4x4, RBC, ACC, camera pentru marsarier, etc. preferi o vopsea de calitate mai buna, finisaje interioare mai bune, alt tip de caroserie.

Care sunt cerintele tale de la masina?

Pretentiile mele nu sunt exagerate ca doar vin de la logan...doar ca pana acum asta cu sticla si vopseaua sunt cele mai mari probleme din punctul meu de vedere....si daca pentru sticla mai exista alternative...gen luat un parbriz mai bun, ceea ce am sa fac cand voi lua o piatra mai mare...la partea cu vopseaua nu prea ai ce sa faci...nu vreau in 3 ani sa arate ca dupa 7 si sa stai mereu sa corectez vopsea ca sa nu imi apara rugina pentru ca nu e tabla galvanizata...presupun ca daca ma duc la garantie cu astfel de probleme de vopsea o sa imi dea cu flit...

@toma daca se poate o poza cu astfel de zona unde ai avut probleme cu zgarieturile as fi recunoscator...
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 24.Mai.2017, 10:14:44 a.m. »
@Bobcat134 : sincer, cred ca numai tu singur iti poti da un raspuns la propriile intrebari, fctie. de cat de greu/usor faci banii pentru masina, fctie. de cat ai de gand sa pastrezi masina si de care sunt nevoile tale de utilizare a masinii, fctie. si de masina ta curenta/masinile anterioare samd.

Personal, desi am doua Suzuki-uri in ograda, nu pot spune ca ma atrage vreunul dintre modelele curente de Suzuki in asa masura incat sa renunt la vreuna dintre cele de acasa. Da, consuma mai putin noile modele, da, se misca mai bine, da, au mai multe gadget-uri, da, sunt mai sigure... Dar, au si mai multa electronica, desi preturile sunt mai mari fata de cat am platit eu acum 7 ani (justificat oarecum prin inovatiile tehnice si dotarile suplimentare), parca nu au aceeasi calitate a materialelor (la unele nici materialele nu mai sunt - vezi fetele de usa integral din plastic versus combinatie plastic-textil) in interior. Chestia asta am constatat-o si la cele din ograda (Swift 2007 vs SX4 2010) - Swift-ul mi se pare mai bine inchegat fata de SX4. Frica mi-e ca asta-i trend-ul, ca oferta actuala de masini sa fie (nu numai la Suzuki sau la marcile low-cost, care - apropo - urca de fapt in calitate) mai slaba ca anterioarele din perspectiva calitatii.

Acuma, daca te uiti la ce dotari ai in intervalul de pret aferent modelelor Suzuki, nu prea ai echivalent in piata masinilor noi (exceptand Dacia, desigur).

My two cents...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci