Se vede ca individul merge cam la limita si are in jur de 50-60 km/h. Mai tineti cont ca drumul, desi e batatorit, e plin de sleauri sau "gropi" chiar si pe liniile drepte.
In aceste conditii absolut orice masina derapeaza (fuge spatele cu tot AWD-ul) si se vede cum Allgrip-ul de pe Ignis reuseste sa redreseze foarte bine masina. Te asigur ca cu un 2WD la cum conduce ala o puneai de-a curmezisul sau cu c..u inainte in prima curba. A, daca mergi linistit, fara sa fortezi, mergi si cu Smartu' pe acolo. Dar individul a vrut sa scoata in evidenta sistemul Allgrip.
Si ca sa-ti dau si un exemplu personal: m-am "dat" asta iarna cu Nissan-ul pe la Campul lui Neag (Hunedoara) pe un drum asemanator, cu zapada batatorita (sub ea era asfalt), dar neted si de vreo 3 ori mai lat. Mentiune: drumul era liber (fiind aproape in creierii muntilor), portiuni cu vizibilitate in curbe, masina era in 4WD AUTO si aveam anvelope de iarna Michelin foarte putin folosite. In conditiile astea, cand intram cu viteza in curbe derapam mai rau decat baiatul asta; ajungeam sa am rotile fata paralele cu axul drumului iar masina aproape perpendiculara pe axul drumului (deci rotile fata virate aproape la 90 de grade). Viteza nu o mai stiu. Bineinteles, sistemul AWD corecta rapid traiectoria, dupa ce, in prealabil, masina "dadea de cateva ori din coada", dupa cum se observa si la Ignis.
In concluzie, mi se pare ca Allgrip-ul de pe Ignis face o treaba foarte buna. Asta nu inseamna ca trebuie sa mergi ca ala, dar poate ajuta cand mai greseste soferul (si uneori greselile pot fi fatale) sau masina e intr-o situatie mai dificila. Bineinteles, niciun sistem de tractiune integrala nu e infailibil.