Autor Subiect: Despre 4x4 la New Ignis  (Citit de 24858 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Despre 4x4 la New Ignis
« Răspuns #40 : 20.Apr.2017, 07:48:54 p.m. »
Se vede ca individul merge cam la limita  si are in jur de 50-60 km/h. Mai tineti cont ca drumul, desi e batatorit, e plin de sleauri sau "gropi" chiar si pe liniile drepte.
In aceste conditii absolut orice masina derapeaza (fuge spatele cu tot AWD-ul) si se vede cum Allgrip-ul de pe Ignis reuseste sa redreseze foarte bine masina. Te asigur ca cu un 2WD la cum conduce ala o puneai de-a curmezisul sau cu c..u inainte in prima curba. A, daca mergi linistit, fara sa fortezi, mergi si cu Smartu' pe acolo. Dar individul a vrut sa scoata in evidenta sistemul Allgrip.
Si ca sa-ti dau si un exemplu personal: m-am "dat" asta iarna cu Nissan-ul pe la Campul lui Neag (Hunedoara) pe un drum asemanator, cu zapada batatorita (sub ea era asfalt), dar neted si de vreo 3 ori mai lat. Mentiune: drumul era liber (fiind aproape in creierii muntilor), portiuni cu vizibilitate in curbe, masina era in 4WD AUTO si aveam anvelope de iarna Michelin foarte putin folosite. In conditiile astea, cand intram cu viteza in curbe derapam mai rau decat baiatul asta; ajungeam sa am rotile fata paralele cu axul drumului iar masina aproape perpendiculara pe axul drumului (deci rotile fata virate aproape la 90 de grade). Viteza nu o mai stiu. Bineinteles, sistemul AWD corecta rapid traiectoria, dupa ce, in prealabil, masina "dadea de cateva ori din coada", dupa cum se observa si la Ignis.
In concluzie, mi se pare ca Allgrip-ul de pe Ignis face o treaba foarte buna. Asta nu inseamna ca trebuie sa mergi ca ala, dar poate ajuta cand mai greseste soferul (si uneori greselile pot fi fatale) sau masina e intr-o situatie mai dificila. Bineinteles, niciun sistem de tractiune integrala nu e infailibil.

Offline f.cristi

« Răspuns #41 : 20.Apr.2017, 07:55:04 p.m. »
[quote auth
or=yeti link=topic=7101.msg217846#msg217846 date=1492706232]
Nu sunt de vara.
[/quote]
Ma si miram cum eu cu Nissan-ul derapam mai rau decat Ignisul asta. Dar am spus, nu mai retin viteza de abordare a curbelor pe un drum mult mai lat si cu vizibilitate.

PS: @yeti
A meritat sa treci de la Vitara 6.8% la Mokka 9% (avand in vedere ca sunt din aceeasi clasa) ?

Offline ariciul

« Răspuns #42 : 20.Apr.2017, 10:08:02 p.m. »
Posibil sa ma fi inselat cu cauciucurile dar au cam multe canale pe mijloc, asta m-a cam derutat. Pe film la 3.58 a infipt-o in marginea drumului  :D
In alta ordine de idei asta era varianta cu SHVS deci mai scumpa iar pretul e doar 12 000 euro? Si pare GLX la ce are pe ea! La noi GLX fara SHVS e 13.350. Cred ca de aia n-au mai pus SHVS ca sarea pretul de 15000!

LE - si are si Pioneer , nu Bosch!
« Ultima Modificare: 20.Apr.2017, 10:23:48 p.m. de ariciul »
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline f.cristi

« Răspuns #43 : 20.Apr.2017, 10:40:49 p.m. »
"PREIS ab" inseamna "pret de la..."

Offline aleksanders

« Răspuns #44 : 22.Apr.2017, 09:19:31 p.m. »
astazi am piapit si eu ignisul fara sa il si conduc - prima impresie este ca ai o pozitie de condus destul de inalta, locu la volan in limite normale, iar finisajele desi sunt "japoneze" par identice cu cele unguresti - mult plastic care suna a gol ca la vitara; o plansa de bord destul de atractiva cu aeratoare care nu se pot opri individual (nu exista un mijloc de reglare/oprire ) pentru fiecare aerator, au imprimat un stil sportiv botoanelor pozitionate sub afisajul climei; pe scurt..... cred ca este o masina ce se preteaza deplasarilor in oras, dar vizitand si alti dealeri astazi am ajuns la concluzia ca pretul nu mai este asa de imbatabil; miercuri incerc sa o conduc si o sa postez detalii ce tin de rulare;
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14888
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #45 : 22.Apr.2017, 09:22:57 p.m. »
...dar vizitand si alti dealeri astazi am ajuns la concluzia ca pretul nu mai este asa de imbatabil

Adica? Nu e cel afisat pe site?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline aleksanders

« Răspuns #46 : 22.Apr.2017, 09:31:38 p.m. »
ba da -dar masini echivalente de la opel, citroen si renault se invart tot acolo ca bani - un opel corsa ce are si cutie automata il iei cu 10k
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: gabineg

Offline f.cristi

« Răspuns #47 : 22.Apr.2017, 10:49:09 p.m. »
Ce dotari au masinile enumerate la aceeasi bani ?
In privinta aeratoarelor, eu n-am pus mana pe ele dar cred ca cele laterale (de tip rotund) sunt cele mai usor reglabile aeratoare de pe piata auto. Sunt clipuri in care apar de la inchise la deschise in toate pozitiile. Cele centrale nu stiu daca se inchid total dar am vazut butonul central cu diferite orientari stanga-dreapta. O mica limitare (care poate fi chiar deranjanta) am vazut la aeratoarele centrale de la Captur care, la reglajul pe verticala, pot varia dinspre jos pana la orizontal; nu se pot orienta in sus, ceea ce poate crea probleme ocupantilor locurilor din fata.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #48 : 23.Apr.2017, 01:05:20 p.m. »
Pot urca pe Transalpina cu el si un pic pe drumuri de genul care se vad pe acolo ? Daca da, ma declar multumit.

Pai de ce sa nu poti? Transalpina e asfaltata de ceva vreme, poti urca si cu Trabantul  :)

Offline f.cristi

« Răspuns #49 : 23.Apr.2017, 03:30:27 p.m. »
Nu ma refeream la asfalt; ma refeream daca motorasul de pe Ignis are suficienta putere pt. pantele alea. Dar daca a urcat si Trabant-ul...
Buna idee cu cutia pe plafon (desi mie nu prea-mi place d.p.d.v. estetic); astfel Ignis-ul s-ar preta pt. concedii si pt. mai mult de 2 persoane. Trei persoane poate ar putea merge insa si doar cu unul din cele doua scaune din spate pliat.