Saptamana trecuta pe la mine prin comuna au fost filtre peste filtre, ocazie cu care multi soferi au ramas fara permis pe motiv de alcool. Impotriva soferilor se mai poate face ceva, dar cu carutasii, biciclistii sau scuteristii beti cui ce ne facem?
Peripetii cu carutasi retardati am avut cu totii. Io azi am patit-o si cu biciclistu' beat. Pe la ora 11 a venit o tanti florareasa la mine la birou sa-mi spuna ca mi-a lovit un biciclist masina. Am iesit si io sa vad despre ce era vorba. Masina era parcata pe strada din fata politiei (nu sunt politist). Un biciclist beat cara o teava pe velociped si a incercat o manevra dubioasa de strecurare printre masina mea parcata si solenza politiei aflata in deplasare. Alcoolu' din dovleac i-a deplasat centrul de greutate in lateral si a scapat de contactu' cu asfaltu' multumita carutei mele. Dupa ce s-a ridicat, omu' a sarit rapid pe beciuclet ca sa dispara cat mai repede. Toata actiunea s-a desfasurat sub ochii comandantului circulatiei din comuna care a percutat rapid si l-a impiedicat pe individ sa se evapore.
Cand am venit io am descoperit o frumoasa zgarietura pe capota (pana la tabla) prelungita pe aripa stanga (tot pana la tabla) si culminand cu o impunsatura in aripa. Toate multumita tevii betivului. Ala, cand a vazut ca a aparut si proprietaru masinii, a inceput cu manevrele de vrajeala mi-a strans mana repetand "Respect! Respect" si a incercat sa se tireze iar. Desi eram coplesit de atata respect strig dupa el "Bah, stai asa! Unde dispari? Respect, respect, numai ca al dracu' respect e pe banii mei!". L-au luat doi politisti ca sa sufle in alcoolscop, numai ca asta protesta de parca era posedat. A incercat si manevra cu abandonarea velocipedului, da' n-a tinut. Am mers cu ei in politie pentru a vedea daca e intr-adevar baut ca sa stiu cum procedez. Ma gandeam ca daca e treaz, iau in calcul ca tot omu' mai greseste si o repar pe casco cu autor necunoscut, desi franciza ar fi de 100 epuroi. Cand a suflat omu', n-avea mult. Doar 1,34 la mie. Zic: "E clara treaba! Da-mi dovada sa repar masina pe banii astuia!" Comandantu' circulatiei m-a intrebat surprins: "Pai te judeci cu el?" Zic: "Aaa, nu io! Societatea de asigurari." Am inteles ca i-au mai ars si o amenda de 500 roni. N-aveau ce permis sa-i suspende.
I-am si zis politistului: "Bine ca nu eram in masina stationata! Ca acum ma trezeam ca urla asta ca am dat peste el."