Autor Subiect: Extra-garantie la masinile Suzuki  (Citit de 21051 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Extra-garantie la masinile Suzuki
« Răspuns #80 : 05.Oct.2018, 02:52:15 p.m. »
E ascunsa... :)

"De mic copil visez la un Suzuki.
Acum, prin programul Rabla 2018, va fi al meu!" :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: toma

Offline riseof

« Răspuns #81 : 05.Oct.2018, 11:03:58 p.m. »
Ma scuzati de deranj si poate de intrebarea tampita, dar sotia a ridicat masina saptamana trecuta (Suzuki Baleno) si nu a primit nimic in scris cum ca ar avea garantie 7 ani fara limita de kilometrii. Nu trebuia o hartie care sa ateste treaba asta? In Carnetul de garantie si evidenta service sunt trecute, la garantie, 36 luni sau 100.000 km. Ms anticipat.
  • Suzuki Baleno GL 1.2 Granite Grey Mettalic

Offline ocoleanui

« Răspuns #82 : 05.Oct.2018, 11:05:49 p.m. »
Eu cred ,ca aceasta garantie este doar pentru SCross si Vitara !!!
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline riseof

« Răspuns #83 : 05.Oct.2018, 11:10:07 p.m. »
Eu cred ,ca aceasta garantie este doar pentru SCross si Vitara !!!
In contractul de vanzare - cumparare la capitolul 5 - Garantia autoturismului se specifica ca Garantia autoturismului este de pana la 7 ani fara limita de kilometrii, conform carnetului de garantie extins. Dar eu se pare ca nu am primit carnetul de garantie extins.

Offline Myhay

« Răspuns #84 : 06.Oct.2018, 08:34:51 a.m. »
Nu este un carnet de garantie extins ci o foaie , un document care mentioneaza defalcat garantia pe x ani. Tare mi e sa nu fie una din paginile din contract. O sa ma uit prin documente sa vad exact. Stiu ca se mentiona primii 3 sau sau X km ai garantie la nu stiu ce. Dupa urmatorii 2 la nu stiu ce  si tot asa. Ceva de genul
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #85 : 06.Oct.2018, 08:53:47 a.m. »
Garanţia extinsă e de fapt o poliţă de asigurare, prin care o societate de asigurare preia costurile reparaţiilor din perioada respectivă, pentru defecţiuni la o listă predefinită de sisteme/ ansambluri.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: Costique

Offline riseof

« Răspuns #86 : 06.Oct.2018, 09:10:26 a.m. »
Eu nu am primit nimic in plus doar Canetul de garantie si evidenta service si l-am citit din scoarta in scoarta si acolo am gasit garantia de 36 luni sau 100.000km. Nimic mai mult. O sa trec azi pe la reprezentanta sa vad.

Offline dimancea

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Bucuresti
« Răspuns #87 : 12.Oct.2018, 08:51:30 a.m. »
Stiati ca  partea de service in garantie este acoperita  de Tiriac ?Informatia este primita de la garantii Suzuki Dageco.
Am avut probleme cu macaralele geamuri fata si dupa o zi de stat in service,la Dageco,filmari etc.
am inlocuit  macaralele cu unele  noi.Ce credeti ca a decis Holdingul Tiriac , garantia 3+2  nu acopera
schimbarea macaralelor.Reamintesc ca evenimentul sa petrecut la 3 ani si 21 de zile deci in garantia extinsa.
Drept care sa decis rechemarea in service ,demontarea si montarea celor vechi altfel
ar fi trebuit sa achit 1400.00 ron.Nu mai spun ca totul este ambigu, special facut sa iei teapa si s-o scoti pe banii tai,
iar despre moralitate nu este loc,,,Tiriac'' nici macar nu au vrut sa-mi raspunda la e-mail avand
o adresa de e-mail undeva in off shore.
Am un coleg care are o Vitara si care a fost nevoit sa plateasca o baterie noua la 2 ani si cateva zile de garantie.
Pacat de auto care isi face treaba ,oare D-ul Tiriac are habar cum procedeaza ,,comunistii''lui ?
Suntem captivi  in Romania intr-un sistem de garantie acceptat de Suzuki fara a aintreba de felul cum se achita Tiriac de aceasta obligatie.
Deci exista un program cu VIN-UL masinii, pe care-l folosesc toti de la service garantii,, teava, cu Tiriac
 normal ar fi sa nu-ti accepte  cererea   de a schimba macaralele de geam, cand lucrezi in el.
Deabia cand ceri banii tu ca service ti se spune ca nu are dreptul ca ai depasit cu 21 de zile cei 3 ani.
Nu mai spun de timpul meu, doua zile ,pierdute fara nici o explicatie din partea acestor ,,tepari''.
In rest sa auzim de bine eu nu mai fac service-ul in Romania.
  • Suzuki Vitara 2015

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #88 : 12.Oct.2018, 09:17:38 a.m. »
E posibil ca Dageco să aibe o colaborare cu alt service pentru efectuarea operațiunilor efective, inclusiv a celor acoperite de garanție, dar decizia dacă o anumită intervenție e suportată sau nu pe garanție se ia de către Suzuki România,  importator oficial în România, pe baza instrucțiunilor primite de la Suzuki Europa pentru mașinile produse în Ungaria sau din Japonia pentru cele produse în afara Europei.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #89 : 12.Oct.2018, 10:04:14 p.m. »
Stiati ca  partea de service in garantie este acoperita  de Tiriac ?

Garanţia extinsă e de fapt o poliţă de asigurare, prin care o societate de asigurare preia costurile reparaţiilor din perioada respectivă, pentru defecţiuni la o listă predefinită de sisteme/ ansambluri.

Varză sunt cei de la Dageco (nu mă miră), pentru că ar fi trebuit să ştie că garanţia extinsă este mult mai limitată decât cea de bază. De ex: https://www.suzuki.ro/services/garantie-37/
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT