Autor Subiect: Referinte consumabile si piese de uzura New Vitara  (Citit de 104105 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Referinte consumabile si piese de uzura New Vitara
« Răspuns #280 : 30.Mai.2025, 12:47:47 a.m. »
Am scris clar ca am folosit unul dintre adaptoare.
Pentru Suzuki nu am gasit ceva la dimensiunea asta, asa că am riscat să plătesc degeaba 17 lei - prețul unei beri de fițe.

Si am considerat că poate mai sunt doritori, de aceea am pus linkul.

PS: astăzi o să pun si o poză.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: ASZ, Hms

Offline wolfin

« Răspuns #281 : 30.Mai.2025, 08:50:20 a.m. »
Din necesitatea de a o avea un pic mai lungă

sa nu tragi de ea ca o rupi
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #282 : 30.Mai.2025, 10:45:00 a.m. »
PS: astăzi o să pun si o poză.
   Am cumparat cu ani in urma tot acest model de antena(cu adaptoare), dar de la o benzinarie, intr-un concediu, cand imi tot fasaiau posturile si s-a imbunatatit receptia. Sa ne spui cum se comporta la tine, cand mai ajungi prin zonele critice.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #283 : 30.Mai.2025, 05:06:17 p.m. »
Poza promisă

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky

Offline wolfin

« Răspuns #284 : 30.Mai.2025, 05:51:59 p.m. »
La antena te refereai ! :P

On topic

Tablite etrier fata la pret decent.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline serafim

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #285 : 04.Oct.2025, 10:42:55 p.m. »
Buna lume de pe internet, am cumparat recent un suzuki vitara 2020 1.4 mild hybrid spirit second hand cu vreo 70.000 de km la bord, trebuie sa ii fac o revizie sanatoasa si o sa schimb fiecare tip de ulei respectiv lichid si am o serie de intrebari. (Mentionez ca e prima mea masina dar am permis de ceva timp.)
1. Ca ulei de motor am zis sa aleg Liqui Moly 5w30 Top Tech 4200 (si planuiesc sa il schimb la 10.000 km)
2. La cutia manual am zis sa aleg tot asa un ulei Liqui Moli 75w90 GL4 Plus
3. Nu stiam asta dar aparent si lichidul de frana se schimba la doi ani, si o sa cumpar Liqui Moly Dot 4
4. M-am gandit sa fac totusi un flush la sistemul de racire al motorului si sa cumpar o solutie de curatare de la Liqui Moli dar nu stiu de cat am nevoie de 500ml, de un litru? si daca ar fi okay sa mai clatesc instalatia ca apa distilata odata inainte sa pun antigelul.
5. Ca antigel am gasit pe autokarma un antigel albastru longlife G11 de la opel (nu stiu daca este cea ma buna solutie)
Nu sunt vreun Liqui Moly fanboy dar incerc sa merg pe ceva sigur si relativ calitativ, daca aveti alte sugestii, sunt bine primite, din ce am cautat pe net am tot gasit informatii in contradictoriu si chatgpt ul stiu ca mai abereaza, asa ca cel mai bine intreb. Multumesc
  • Suzuki Vitara

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #286 : 05.Oct.2025, 07:57:31 a.m. »
Salut și bine-ai venit pe forumul nostru!

Mai întâi, felicitări pentru achiziție și cât mai mulți kilometri fără probleme la volanul ei.

În al doilea rând, ți-am cuplat noul topic (al cărui titlu era vag) cu unul în care poți găsi deja niște informații utile  pentru ceea ce vrei să întreprinzi.

În ceea ce privește consumabilele propuse, alegerile par corecte, cu mențiunea că Liqui Moly nu prea este uzitat la Suzuki. Aici predomină Ecstar, Ravenol, Motul, Eneos, etc.

Dacă tot ti-ai făcut cont pe Autokarma, inscrie-ți mașina pe site-ul lor (cu caracteristici și VIN) și o să primești la căutare câte o listă din fiecare consumabil potrivit pentru mașină ta.
După alegere și comandă, băieții ți le verifică după VIN și cumperi in siguranță.

La final, poți deschide un Jurnal de bord , în care ne vei povesti și ne vei pune imagini cu mașina ta.

Succes!

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Hoinar

« Răspuns #287 : 05.Oct.2025, 08:52:32 a.m. »
Ca si ideea, lasa cu LM moale, nu mai sunt ce au fost. Mergi pe Ecstar, Eneos si Motul. Eu am fost dezamagit de LM. La Suzuki, am observat ca merge bine pe Ecstar, Eneos si Motul. Ordinea este de la stanga la dreapta. Tot cu schimbare de ulei la max 10 000 km.
Antigel G11, gasesti de la Hepu. Nu ai de ce sa faci flush la instalatia de racire. Doar schmba antigelul.
Ca si filtru de polen iti recomand ceva aftermarket dupa preferinte, de evitat ala de origine, care este o banala hartie igienica mai groasa :)

Si nu in ultimul rand ... Bine ai venit :)
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline wolfin

« Răspuns #288 : 05.Oct.2025, 06:19:40 p.m. »
Antigel....llc de la suzuki.....sau oem dacia renault  ;)
Hepu g11 verde am pus in motor sierra dar nu as pune in turbojet

Ulei....cum au zis colegii mai sus....important e sa il schimbi regulat 10k sau an..

https://piese.radacini.ro/antigel-3249/antigel-5l-ecstar-gen-2-suzuki-990f0-ecsc2-005.html

Ps. De ce schimbi antigelul?
« Ultima Modificare: 05.Oct.2025, 06:48:34 p.m. de wolfin »
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970