Autor Subiect: Hill Descent Control (HDC)  (Citit de 9515 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Hill Descent Control (HDC)
« : 05.Nov.2016, 06:28:15 p.m. »
Nu, nu s-a stricat! Vroiam să întreb dacă i-a găsit cineva vreo utilitate acestui sistem în viața de zi cu zi?

Eu personal n-am reușit să-mi dau seama la ce mi-ar trebui.

Dacă-l folosești de 2-3 ori pe an nu se poate spune că ai nevoie de el și e indispensabil. În fine, oricum l-am plătit...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline rexkrokiDAU

Re: Hill Descent Control (HDC)
« Răspuns #1 : 05.Nov.2016, 06:35:05 p.m. »
nu e indispensabil dar e interesant de testat... daca iti place sa te joci in afara asfaltului cu atat mai mult...  :)

Offline jupanul1

« Răspuns #2 : 05.Nov.2016, 06:40:08 p.m. »
Da, l-am testat și eu, face treabă nu-i vorbă. Dar ... nu pot să-i văd scopul câtă vreme în manual spune să nu folosești mașina în off-road. =((

Offline vladvvv

« Răspuns #3 : 08.Nov.2016, 02:01:31 p.m. »
HDC functioneaza doar cand este selectat modul LOCK si pastreaza o viteza constanta de 10 km/h
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip benzina (Horizon Orange&Black + rugged)

Offline enicky

« Răspuns #4 : 08.Nov.2016, 02:52:40 p.m. »
Dar ... nu pot să-i văd scopul câtă vreme în manual spune să nu folosești mașina în off-road. =((
             Asa zici, da' nu stii cand se intampla : primul off road l-am facut la intoarcerea de la mitingul aviatic de la Clinceni. Drumul  de la aerodrom catre soseaua principala fiind blocat, am ales un drum peste camp(pe care ,culmea, il dadea si waze-ul) ce parea f. bun in prima 100 de metri, dar care ulterior s-a transformat intr-un veritabil test de offroad. Asa ca, mergand incet, dar mergand, cam cu 5-10km/h am ajuns la sosea, in timp ce altii erau blocati intr-o coloana de vreo 2km in soare si fum.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #5 : 03.Mai.2018, 10:36:15 p.m. »
Așa e. Dar discutam doar de HHC, nu?

HDC e altceva, și, așa cum am mai concluzionat pe undeva (parcă), e cvasi-inutil în viața de zi cu zi. Plus greu de activat (trebuie să comuți în SNOW, apoi în LOCK, apoi să apeși butonu', să clipească în bord, să...) și nici nu merge prea mult, că se încing frânele. Eu i-am găsit utilitate de două ori în (aproape) doi ani - deci mai bine îmi dădeau în loc climă bizonică  :P și eram mai fericit!

Apropo de HDC, cred ca din cauza ca practic il vom folosi doar de cateva ori in existenta masinii, fiecare va avea o experienta diferita si de aici si pareri diferite. Eu de exemplu desi l-am folosit la fel de putin ca si voi am alta parere. Am coborat cu sistemul asta pe o straduta pe care mi-a fost efectiv frica sa o abordez altfel. Rezultatul a fost ca am coborat fara nici o balba, dar va spun ca beculetul de la ESP facea ca instalatiile din bradul de craciun! Deci aplica corectii la greu in timp ce coboram dar masina s-a tinut drept si nu a alunecat deloc, am simtit-o foarte sigura! Poate as fi reusit si fara dar cu siguranta as fi riscat mult mai mult, riscul de a patina era mare! Precizez ca era zapada pe drumul ala! Iarna nu-i ca vara!
De atunci mi-am cam schimbat parerea despre sistem si stiu ca iti poate fi de folos in astfel de situatii. Insa ce-i drept e drept, de folosit asa ceva apuci doar daca te dai pe drumuri abrupte si alunecoase (si cati fac asta?). Atentie insa ca daca nu-l folosesti in astfel de situatii, eu zic ca ai de pierdut!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline jupanul1

« Răspuns #6 : 03.Mai.2018, 10:39:23 p.m. »
Da, nu contest! Sunt ceva situații în care sistemul HDC e util, fără doar și poate.. Doar că sunt rare situațiile alea.

Bordul beculește intens când sistemul HDC e activ, nu înseamnă nimic special. Zice și la manual ce martori se aprind și cum...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline ariciul

« Răspuns #7 : 03.Mai.2018, 10:40:36 p.m. »
 :) nu-i adevarat, beculeste cand iti pune frana pe anumite roti, altfel nu se aprinde! Iti spun asta din experienta ca m-am dat deja cu el si l-am vazut cum functioneaza!

Offline jupanul1

« Răspuns #8 : 03.Mai.2018, 10:43:56 p.m. »
Mă rog, înțelegi ce vreau să zic.. Dacă HDC aplică frâna se aprinde becul de ESP. Ținând seama că o face aproape constant atunci când e nevoie de el, e normal să tot clipească becul ăla. Adică nu e ceva deosebit, e pur și simplu funcționare normală (așteptată?).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline ariciul

« Răspuns #9 : 03.Mai.2018, 10:50:07 p.m. »
Inteleg, insa eu mai folosisem functia pe coborari (uneori chiar si pe straduta in discutie) in timpul verii si crede-ma n-am vazut becul ala aprinzandu-se asa des cum a facut-o atunci iarna!