Discutii auto generale > In Car Entertainment

Camere PERSONALE de supraveghere a traficului ;)

(1/138) > >>

hugbear:
Din topicul de aici a derivat un subiect legat de camerele instalate in masina in vederea supravegherii traficului pentru a evita situatii ca cele descrise in topicul amintit. Cautarile mele pe net au relevat o serie de "solutii" cu preturi destul de piperate (in jurul a 1000$).
Intamplator am avut ocazia sa "ma joc" cu o camera FlyCamOne, dedicata aeromodelelor, careia producatorii i-au construit o sora numita CarCamOne (descrisa mai jos pe aceeasi pagina), dedicata utilizatii pe autoturisme. Producatorul fiind german, traducerea in limba engleza sufera de cateva inadvertente si lipsuri. De exemplu, nu reiese foarte clar din text faptul ca aceasta camera porneste inregistrarea automat la alimentarea cu 12V si nici faptul ca inregistreaza continuu (clipuri de cate 10 minute lungime; la umplerea card-ului cel mai vechi clip e sters pentu a face loc celui mai nou).

Daca ati gasit si alte dispozitive de acelasi gen (sau care pot fi adaptate pentru acest job) va rog sa postati aici informatii si eventuale impresii.

De asemenea cred ca ar fi utile si discutii legate de legalitatea utilizarii acestor camere, precum si de valoarea inregistrarilor ca eventual mijloc de proba, asa ca incepeti sa cautati in agende numerele de telefon ale amicilor juristi  :D

In limita timpului o sa incerc sa refac probele si sa postez niste clipulete...

SGD:

--- Citat din: hugbear din 11.Mai.2009, 12:49:18 a.m. ---De asemenea cred ca ar fi utile si discutii legate de legalitatea utilizarii acestor camere, precum si de valoarea inregistrarilor ca eventual mijloc de proba, asa ca incepeti sa cautati in agende numerele de telefon ale amicilor juristi  :D

--- Terminare citat ---

Din cate stiu, poti filma in orice spatiu public; legat de valoarea inregistrarilor, din experienta personala stiu ca se admit in instanta doar planse foto ca probe, asta insemnand ca in cel mai rau caz bagi frame cu frame tot ce s-a intamplat - tot e mai bine decat nimic ;)

hugbear:
Pana sa refac eu filmarile, iata niste teste de pe YouTube (din pacate cu setarile de expunere originale...):
Si una nocturna:

Post Merge: 11.Mai.2009, 01:45:40 a.m.Manualul prezinta intreaga lista de capabilitati (de exemplu, un mic detector de miscare P.I.R.) :)

adrian_r5:
Asa, la o prima cautare cu Google:

Color Wireless Dash Camera Recorder   


  Automated Driving Surveillance Recorder with GPS

CCD Car Camera and Recorder Kit

Car Video Recorder with Laser Indication Light - asta pare a fi varianta la jumate de pret de la asta

hugbear:
Iata si proba promisa, din care se observa diverse unghiuri de inaltare ale obiectivului. De remarcat ca aceasta camera are FOV mic (cca 90 grade) in comparatie cele gasite de adrian_r5 (cca 150 grade).

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina urm─âtoare

There was an error while thanking
Thanking...
Du-te la versiunea complet─â