Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Probleme tehnice NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Schimbare viteza AT
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
3
4
5
6
Mergi Jos
Autor
Subiect: Schimbare viteza AT (Citit de 18561 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Kats_1981
Newbie
Mesaje postate: 22
Gen:
Bucharest
Re: Schimbare viteza AT
«
Răspuns #10 :
11.Sep.2017, 08:29:53 a.m. »
Salut, bine v-am gasit!
Voi fi si eu in curand posesor de un New Vitara AT si citind putin acest subiect vreau sa va intreb daca sunt probleme la cutia AT referitoare la frana de motor si cum folositi voi frana de motor ca sa mearga cel mai bine?
Multumesc.
Catalin.
memorat
Suzuki New Vitara Passion 1.6 Petrol 2WD AT
emil_greus
Sr. Member
Mesaje postate: 280
Gen:
Ploiesti
«
Răspuns #11 :
11.Sep.2017, 10:07:05 a.m. »
Pentru a folosi frana de motor retrogradezi manual din padele.
La motorizarea 1.6 frana de motor e foarte buna.
Alte doua chestii pe care ar trebui sa le consideri:
- la semafor sa nu scoti pe liber (N). Lasi masina in drive (D) si stai cu piciorul pe frana;
- la parcarea masinii:
- piciorul pe frana;
- pui masina in parking (P);
- tragi frana de mana;
- eliberezi frana de picior;
- opresti motorul.
memorat
Suzuki Vitara, 1,6 benz., 2WD, AT, Passion, 06.2017
The following users thanked this post:
bluegucci
,
Kats_1981
,
Laurențiu
doracapi
Newbie
Mesaje postate: 2
Gen:
Giurgiu
«
Răspuns #12 :
27.Sep.2017, 04:47:00 p.m. »
Salut membrii forumului Suzuki. Am o Vitara S AT luata recent si sunt foarte incantat de masina. Eram ingrijorat d functionareacutiei automate deoarece pana acum am condus peste 800.000 km numai masini cu cutie manuala. Pot sa spun ca imi pare rau ca nu am avut pana acum masini cu cutie automata. Am invatat foarte repede sa conduc si nu ma mai sperie o cutie automata deoarece daca stii cum sa o folosesti este exceptionala. Ce am observat totusi in modul D in panta daca esti in localitate si nu poti sa accelerezi ca sa retrogradezi fiindca depasesti viteza poti sa retrogradezi din padela temporar sau poti sa folosesti pe drumuri cu diferente mari de nivel modul M. In rest masina schimba excelent,este in parametri de la 1500 ture si consuma rezonabil pana la 2500 ture. Pot sa spun ca este mai stabila decat RAV 4 (masina anterioara) si are reprize mai bune. La denivelari trece bine dar fiind mai usoara la viteze mari are tendina sa sara peste denivelari ceea ce necesita atentie pentru a mentine traiectoria. In rest numai de bine masina functioneaza super si e foarte placuta la condus cu cutia automata.
memorat
SUZUKI VITARA S AT
Emilian Sohterus
Full Member
Mesaje postate: 241
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #13 :
27.Sep.2017, 06:28:52 p.m. »
Salut si bine ai venit printre noi! Te rugam sa deschizi un jurnal de bord si sa ne prezinti bijuteria ta. Nu uita sa te inregistrezi la recensamant New Vitara.
memorat
Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip
enicky
Hero Member
Mesaje postate: 13006
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #14 :
27.Sep.2017, 11:20:02 p.m. »
@doracapi
s-o stapanesti sanatos. La modul cum ai descris-o cred ca esti primul care ma face sa regret ca nici macar nu am condus o automata !
memorat
Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
Jurnal de bord
doracapi
Akydoi
Newbie
Mesaje postate: 11
Bucuresti
«
Răspuns #15 :
06.Feb.2018, 09:32:21 a.m. »
.....luni mergem din nou in service. cutia este praf. cand schimba din viteza unu in doi tremura de parca se rupe. daca bag in reverse clocane de zici ca a aruncat cineva o mana de cuie in cutie. e jale. nu stiu ce sa mai zic . sunt total dezamagit de aceasta masina.
memorat
Suzuki Vitara
emil_greus
Sr. Member
Mesaje postate: 280
Gen:
Ploiesti
«
Răspuns #16 :
06.Feb.2018, 09:45:02 a.m. »
@Akydoi
: Sa inteleg ca este vorba despre cutia automata de pe motorizarea Diesel. Imi pare rau ca ai asemenea probleme - cati kilometrii are acum masina si cand a inceput sa se manifeste problema?
In mod clar e chestie de garantie, ca de exploatare nu vad cum ar putea sa fie. Sa ne tii la curent cu diagnosticul si solutia propusa de service. Banuiala mea e ca problema ar fi pe partea hidraulica (ungere, presiune de ulei, etc.).
Ca un fapt divers, la motorizarea 1.6 pe benzina eu unul sunt f. multumit de cutie. Schimba foarte lin, fara smucituri in orice treapta si oricum ai apasa pedala de acceleratie. In plus, frana de motor se simte.
Pot spune ca schimba mai bine decat Toyota Fortuner 4.0 pe care o folosesc in mod curent.
Bafta!
memorat
Suzuki Vitara, 1,6 benz., 2WD, AT, Passion, 06.2017
Akydoi
Newbie
Mesaje postate: 11
Bucuresti
«
Răspuns #17 :
06.Feb.2018, 09:53:23 a.m. »
salut Emil,
da intr-adevar este diesel masina si are 30000km. istoria este lunga rau. dupa aprox 1 an de la achizitie a inceput sa se manifeste. la inceput doar cand masina era calda. apoi si la rece. am fost cu ea de trei ori pana acum in service si de fiecare data am primit vedictul clasic: clientul este nebun
. glumesc . nu a spus nimeni chiar asa dar printre randuri cam asta a fost concluzia. o sa postez aici saptamana viitoare ce si cum mai zic domnii de la service si mai am si cateva istorii interesante pe care pana acum nu am vrut sa le spun pe principiul "poate am avut eu ghinion" stima.
memorat
Suzuki Vitara
kellogs
jupanul1
Hero Member
Mesaje postate: 1776
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #18 :
06.Feb.2018, 10:01:20 a.m. »
Îmi pare rău de situația cu TCSS-ul, chiar eram entuziasmat că are și Suzuki o versiune de-asta de cutie. Sunt curios, o fi tot Aisin?
Plecând de la premisa că nici o cutie automată nu e perfectă și toate au mici scăpări, una peste alta, eu sunt foarte mulțumit de cea de pe Vitara S. Mă mai smucește ocazional și nu întotdeauna schimbă când aș vrea eu, dar asta e mai mult problemă din scaunul șoferului... Nu de alta, dar la duamna, când conduce ea, nu face deloc așa.
memorat
Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise
Catalin Brabete
Newbie
Mesaje postate: 1
Gen:
Otopeni
«
Răspuns #19 :
06.Feb.2018, 07:23:05 p.m. »
Buna seara
Eu am Vitara Diesel din Decembrie 2015 si am 104.000 km. Porbleme la cutie sunt de la 30.000 km au inceput. Exact problemele cu ruperi/smucituri trecere treapta 2 spre 3.
Dupa totul este normal. Iarna mai putin dar cand masina se incalzeste devine stresant. Am fost de nenumarate ori si nimic concret sa mai asteptam pana va pica de tot sa o schimbe. Pe tester nu apare nici o eroare. Cert este ca este din cutie. Acum in seara aceasta am si un martor de check engine aprins deci am un nou motiv sa merg la service. O placere.
Maine de dimineata ma voi prezenta spre verificare martor. Sper sa fie cutia sa poata fi schimbata! Am sa revin cu info.
In rest masina vopsita total din cauza grindinei, rugineste destul de rapid daca orice zgarietura superficiala nu este acoperita cu ceva protectie. Trepidatie volan nu mai vorbim.
material scaune cele cu semi piele sintetica - dezastru. sunt deja crapate in zone unde se presupune ca nu sunt sub presiune, etc. Asta este fpatul este consumat. Sper ca problemele sa fie rezolvate pe garantie pana in 2022. o seara buna
memorat
vitara diesel AT
kellogs
,
doracapi
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]