Autor Subiect: Vitara Spirit vs Nissan Qashqai  (Citit de 19072 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marcone

Re: Vitara Spirit vs Nissan Qashqai
« Răspuns #20 : 10.Apr.2016, 08:15:01 a.m. »
Daca esti multumit de Toyota de ce nu RAV4? Noul model arata bine, mult mai bine decat Qashqai care starneste la fel de multa pasiune ca un discurs al lui Iohannis - parerea mea.
Daca vrei sportivitate te-ai putea uita la Kuga cu motorul turbo pe benzina de 180 de cai.

PS: la 11.000km pe an nu vad de ce-ai merge pe diesel, am facut un calcul acum ceva vreme si ar dura ani buni sa amortizezi diferenta de cost de achizitie.
PPS: Vitara S Allgrip cu 1.4T si cutie manuala e 20.000 ce euro, deci e o diferenta de 5.000 fata de oferta de la Nissan. Faptul ca iei credit exacerbeaza aceasta diferenta pentru ca platesti si dobanda...
« Ultima Modificare: 10.Apr.2016, 08:25:49 a.m. de marcone »

Offline zinc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
« Răspuns #21 : 10.Apr.2016, 12:01:13 p.m. »
In primul rand vreau 4x4, la Nissan singura optiune e 1.6 dci. As fi preferat 1.6T dar nu e 4x4.

Comparatii cu alte suv-uri 4x2 nu au rost.

Toyota Rav4 - imi placea modelul vechi, unghi de atac mult mai bun, era faina si cu roata de rezerva pe haion. Asta noua nu-mi place cum arata, e si mai mare decat celelalte (prea mare). Si pretul e ^^

Am mai zis ca am nevasta? Si cand a coborat din Vitara si a urcat in Nissan a zis "Qashqai"?!

Ar mai fi de vazut Hyundai Tucson daca au vre-o reducere la dealer... au un 1.6T interesant ca performante dar care pare ca consuma ... in plus nu stiu ce capabilitati are al lor 4x4.

Dupa 6 luni de citit forumul suzuki tre' sa o iau de la capat, cu nissan si hyundai...

Online enicky

« Răspuns #22 : 10.Apr.2016, 01:36:22 p.m. »
 @zinc, sa ma ierte Dumnezeu, si cu tot respectul pt. tine si opiniile tale : daca citesti cele 3 pag. de postari, intelegi ca pe acest forum ai intalnit niste oameni extraordinar de sinceri si amabili ! Inteleg de asemenea ca nu ai cu cine sa te sfatuiesti si (indirect) ne-ai cerut noua ajutorul. Ok, dar de aici si pana la a cere unui pasionat de Suzuki sa spuna  "X" marca sau model este mai bun(a) ca a lui e deja, cel putin zic eu, exagerat ! :)  Si eu m-am uitat, inainte sa-mi iau Vitara, si la Kuga, iX35, Qashkai, Mokka, Cx5, Trax, chiar si Evoque., si la final am ales. Din punctul meu de vedere, Vitara mea este peste tot ce am insirat mai sus. Chiar daca aia are piele, cealalta are cuplu, sau spatiu, etc. >:D<
   Chiar titlul topicului lansat mi se pare ostentativ : cat as fi eu de impartial, n-am sa recunosc niciodata ca ca Vitara Spirit e mai slaba decat Qashqai, chiar daca acesta costa 29000e,  si niciun fan Suzuki n-ar face-o(sper eu!) :D !! Oricum, la o masina cand o alegi nu te uiti doar la finisaje, portbagaj si...sotie ! :)
    La momentul de fata cred ca s-au insirat aici calitati, defecte si argumente pro si contra unui model sau altul, ai de unde sa faci o sortare, si deci spre ce model sa-ti indrepti atentia.
    Sper sa vezi partea buna a postarii mele, si sa n-o iei ca pe un affront, ci sa te gandesti, ca indifferent de sfaturile noastre(care suntem fani Suzuki), alegerea iti apartine tie si doamnei tale ! Succes va doresc ! :good:
  P.S. Daca mai ai totusi nelamuriri, aici vei gasi suport !
« Ultima Modificare: 10.Apr.2016, 01:39:27 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: SuViPa

Offline Lerua07

« Răspuns #23 : 10.Apr.2016, 02:22:50 p.m. »
Vorba ceea : gusturile nu se discuta, dar.... se cizeleaza !!!  Vitara spirit =  :x
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: enicky

Offline rdc

« Răspuns #24 : 10.Apr.2016, 04:45:26 p.m. »
@enicky: eu nu sunt fan suzuki, si nici unei alte marci/produs/firme/formatii/etc. sunt client suzuki si deocamdata sunt multumit. in sine cuvantul fan vine de la fanatic, deci biased, subiectiv, cu ochelari de cal, zi-i cum vrei
omu' a pus o intrebare la care astepta un raspuns obiectiv. si raspunsul cinstit e ca un nissan peste 20k e mai ok la materiale/finisaje/calitate decat o vitara peste 20k. oricat mi-ar placea masina asta nu pot nega evidenta. diferenta aia de pret unde crezi ca se vede?

The following users thanked this post: lorry

Offline ff_2004_06

« Răspuns #25 : 10.Apr.2016, 06:57:16 p.m. »
Si eu m-am uitat, inainte sa-mi iau Vitara, si la Kuga, iX35, Qashkai, Mokka, Cx5, Trax, chiar si Evoque., si la final am ales. Din punctul meu de vedere, Vitara mea este peste tot ce am insirat mai sus.

Vitara peste CX5? Eu stiu ca nici nu sunt din aceeasi clasa. :)
Si nu toti cei care au Suzuki sunt si fani ai marcii. :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline roberto

« Răspuns #26 : 10.Apr.2016, 07:38:14 p.m. »
Bine ca e in aceeasi clasa cu Evoque-ul.  :D
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline shpeedy

« Răspuns #27 : 10.Apr.2016, 07:39:14 p.m. »
Colegul enicky a precizat "Din punctul meu de vedere...".

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #28 : 10.Apr.2016, 07:52:36 p.m. »
hartia suporta orice...   :-))

Offline Leutz

« Răspuns #29 : 11.Apr.2016, 04:27:31 a.m. »
Cineva remarca mai sus ca titlul topicului e "ostentativ". N-am priceput afirmatia, dar simt ca autorul s-a gandit ca un asa titlu nu-i face cinste Vitarei.

Cred ca in realitate e invers. Intre cele doua masini exista in primul rand o diferenta de clasa (n.r. - marime). Vitara e o subcompacta (4.17m) provenita dintr-o platforma de clasa mica trasa un pic de par. Qashqai este o compacta cu acte-n regula (4.37m). Deci Nissan-ul ar trebui sa se simta un pic sifonat de comparatia asta.

Evident, comparatia isi are rostul atunci cand se au in vedere pretul, aspectul, dotarile ... la fel ca si o suma de alte criterii.

Citind topicul remarc ca banii pana la urma ar fi OK, intrucat diferentele s-ar disipa in credit. Atunci criteriul pret cade. In lipsa lui, nu poate exista dubiu intre cele doua modele.
Vorbim despre Vitara, o masina mica, cu finisare slaba <vs> Qashqai, o masina incapatoare, cu finisare buna. In virtutea faptului ca dotarile (cele real necesare, nu mofturi) sunt similare, atunci e clar ca Nissan-ul iti va oferi "more car for your money", ca sa citam din mari clasici. Apoi, se pare ca si in privinta aspectului exista o inclinatie catre Nissan, din partea sotiei.

Aici pe forum, suntem toti fani Suzuki, cu mentiunea ca (speram  :-t ca) la noi 'fan' nu vine de la fanatic. Eu unul, vazand ce-ai postat (@zinc), imi dau seama ca o Vitara nu te-ar face fericit; prin urmare, ca fan Suzuki si membru Suzuki-Club.ro, imi doresc ca experienta ta vis-à-vis de comunitatea Suzuki sa fie una pozitiva; deci iti recomand sa te orientezi catre un Qashqai  :D.

Poti sa ramani membru al clubului Suzuki si dupa achizitia unui Nissan; si poate candva in viitor, la o intalnire a membrilor Suzuki-Club ne prezinti masina si ... ne dai si-o bere ca nu te-am impins sa fii nefericit  ;).

P.S.
Un singur argument pro Suzuki am pentru situatia lui @zinc. E posibil sa gasesti la Suzuki S-Cross ceea ce cauti. E o masina mai mare si mai bine inchegata decat Vitara; are dotari, finisari si consum bune. Si are si referinte bune de la utilizatori. Nu sunt la current cu preturile actuale, insa cred ca sunt simtitor sub Qashqai. Merita aruncata o privire.
« Ultima Modificare: 11.Apr.2016, 04:32:50 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: lucianer, SuViPa