Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 73228 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #160 : 04.Aug.2016, 10:10:27 a.m. »
Super, multumim de informatie. Deci sa cautam codul vopsea pe placuta din compartimentul motorului.
Insa problema vopselei si a kit-urilor cu nuanta diferita din service-urile Suzuki tot trebuie rezolvata insa
ramane de vazut cum.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Cosmin09

« Răspuns #161 : 04.Aug.2016, 10:21:32 a.m. »
Codul de vopsea este si pe stalpul de pe partea soferului, unde este tabelul cu presiunea pt roti.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline enicky

« Răspuns #162 : 04.Aug.2016, 10:22:46 a.m. »
    Am facut si eu vopsea acolo la Lizeanu. Si nu e nevoie sa stim noi codul de culoare : dna de la magazin e f. isteata, ori se uita la masina si stie ce este, ori cu ajutorul esantioanelor de culoare o identifica si ti-o prepara. Iar culorile Vitarei sunt si la alte marci si chiar e f.posibil sa le aibe in calculator, ca nu sunt chiar o noutate. Si cam la fel se procedeaza peste tot. Nici vopsitorii particulari nu stiu codul culorilor si tot cei de la magazin ii rezolva. Eu am facut doua culori acolo si am fost f. multumit.
    Mi-amintesc ca la Opel s-a uitat parca undeva la motor dupa codul de culoare.
« Ultima Modificare: 04.Aug.2016, 10:32:22 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline fireburn

« Răspuns #163 : 04.Aug.2016, 10:57:30 a.m. »
Pt a proteja vopseaua "din creion", nu crezi ca s-ar preta si un strat de lac incolor deasupra?

Laurentiu, ciupiturile sunt in general mici.
Pe de alta parte, cred (nu mai stiu sigur) ca in creion este vopsea amestecata cu lac sau are o componenta care sa suplineasca lacul.
Merci pentru info  >:D<

Offline Laurentiu

« Răspuns #164 : 04.Aug.2016, 05:11:12 p.m. »
Laurentiu, ciupiturile sunt in general mici.
Cind am spus un strat "de lac" nu m-am referit la intre elementul (portiera, capota, spoiler etc) ci la o picatura cit este gaura.  :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline danyepz

« Răspuns #165 : 04.Aug.2016, 10:09:17 p.m. »
Buna seara,
Am si eu doua ciobituri pe zona frontala a capotei,acea inclinare din pacate va fi un continuu generator de "mici"probleme
Eu am aplicat imediat lac de unghii si nu a patruns rugina,chiar astazi m-am uitat la prima ciobitura (vreo 7-8 luni vechime) si lacul este inca acolo.
Am mai avut suzuki si stiu ca tabla este subtire iar vopseaua asta eco nu este la fel de rezistenta,insa sa scoti o masina la 1 tona cu dimensiunile astea e clar un compromis pe care trebuie sa il acceptam in momentul cand facem achizitia,ne convine sa avem motor de 1.6 cu taxe mici,consum super mic,precum si o dinamica excelenta pentru cilindreea motorului insa nu trebuie sa fim naivi si sa credem ca tabla va fi ca la o masina de o tona jumate.
Acum o luna am achizitionat si o a doua masina si deja am exfoliata vopseau pe usa fata stanga de la o pietricica,vopseaua  este identica la calitate cu a vitarei...desi este o masina premium cu un pret mai mult decat dublu....
Legat de gainat,am observat ca totul depinde de nuanta vopselei,o sa vorbesc doar la culorile pe care le-am avut.
Verde metalizat   ramaneau pete si daca nu luai prin jet si doar cu apa si carpa ramanea si pata si panza de paianjen pe vopsea
Visiniu metalizat  idem

Argintiu metalizat deschis  nu ramaneau pete si puteai sa folosesti si o carpa cu apa
Alb metalizat  idem argintiu
  • Swift 1.2 2019

Offline Lerua07

« Răspuns #166 : 04.Aug.2016, 10:38:42 p.m. »
La fel este si la alb simplu (tocmai de aceea am preferat-o si pe asta tot alb simplu). Nu ramanea nici o urma de la gainat. In schimb la negru metalizat era jale.... da numai anumiti gainati, nu toti, atacau vopseaua !  :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #167 : 19.Oct.2016, 10:39:02 p.m. »
Am luat de la reprezentanta kitul Suzuki de reparare. Atlantis turcoaz, acrilic- si vopseaua , si lacul incolor care scrie ca trebuie dat deasupra vopselei. 99-S0415-ZQN pentru vopsea, Klarlack...celalalt. Nu le-am folosit inca, dar o sa le testez in locasul busonului rezervorului, acolo unde imi luceste tabla de sub vopsea dupa o simpla stergere de benzina...Nu prea am curaj sa le mai deschid dupa povestile voastre...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ...

« Răspuns #168 : 20.Oct.2016, 03:30:18 p.m. »
La a mea am varsat si eu din greseala benzina in zona busonului, si nu putina, si pana am luat carpa si prosop de hartie sa sterg a durat ceva, dar n-am vazut sa se duca vopseaua. Poate era benzina prea diluata la pompa  ;). Am rosu nemetalizat. Mi-am adus aminte si de gainatul frecat usor cu frunza pe capota. In urma unor ploi puternice, s-a spalat singura zona si abia daca o mai identific, cautand-o cu lupa.

Offline dAlex

« Răspuns #169 : 20.Oct.2016, 03:42:06 p.m. »
La mine e plin de porumbei si cateodata parca ploua cu gainat. N-are nimic masina, desi a luat-o de multe ori.

Acum ceva timp am mai facut o prostie: am dat-o cu un spray-ceara ce se foloseste pe sub masina, nu pe capota. Spray-ul respectiv are in componenta si ceva solventi, pe baza de petrol, in concentratie f slaba. Iarasi, n-a patit nimic masina, inafara stratului de ceara care se duce la frecat. Deci par sa tina bine lacul si vopseaua.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT