Autor Subiect: Spatiu interior New Vitara  (Citit de 6616 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Spatiu interior New Vitara
« : 09.Ian.2016, 11:44:52 p.m. »
Referitor la spatiul interior, si mai ales daca folosesti si scaune de copii, incap ok 2 adulti si 2 copii?

in fata incap 2 adulti ca au 2 scaune  :D -  in spate am testat urmatoarele 2 variante:
- 2 adulti si un scaun de copil pozitionat in spatele soferului - se sta destul de inghesuit si pasagerul de la mijloc nu prea poate folosi centura;
- 2 scaunele si un adult - trebuie sa fie un adult extrem de subtirel  :D
- 2 adulti in fata si doua scaune in spate este super ok  ;)

Multumesc pentru raspunsul promt.  :)
Masina imi place din multe puncte de vedere. Dar principala nelamurire (mai ales a sotiei  ;) ) este legata de spatiul interior.  Avand in vedere ca ne asteptam ca barza sa ne viziteze familia a doua oara, varianta in spate cu 2 scaunele si un adult este cea la care ma gandesc in principal. Adultul cred ca va sta pe mijloc (am sa probez si centura).
L-am rugat pe dealer, cand va avea ocazia sa ma cheme, sa comparam la interior New Vitara cu S-Cross (desi din specificatii au aproximativ aceeasi latime).

Depinde de marimea adultului. Peste 70 kg e ingramadeala.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

offtopic: du si scaunele la reprezentanta. si vezi unde e locul mai incapator intre ele :) eu asa am facut...si mai ia in calcul si volumul portbagajului, daca tot mai apare un carucior :)

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk

Eu sunt destul de subtirel si tot ma deranjeaza sa stau in spate cu 2 scaune. Si mai e si pozitionarea scaunelor. Daca le pun apropiate, astia 2 se iau la bataie. Daca le pun la extremitati, o sa stau si mai prost fiindca e mai putin spatiu decat in pozitia precedenta (pozitia scaunelor este detemintata de pozitia de inchidere a centurilor si de ISOFIX) si iesirea e destul de nasoala.
Acum nah, sunt pretentios.  :angel:

Puteti continua d'aici...
« Ultima Modificare: 10.Ian.2016, 12:07:42 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline bluegucci

Re: Spatiu interior New Vitara
« Răspuns #1 : 10.Ian.2016, 08:59:02 a.m. »
Confirm spatiul interior nu foarte generos. Eu vin de pe un Passat model 2007 si 2 scaune de copii pe laterale (prinse in isofix) lasau un spatiu cat de cat decent unui adult. Pe Vitara am scos un scaun, a mai crescut unul din copii si il prind doar in centura. Altfel pe mijloc nu ramane mare lucru.

A fost un compromis, nu-mi permiteam o masina de dimensiunile passatului cu garda la sol a Vitarei si 4x4 :)...

Offline shpeedy

« Răspuns #2 : 10.Ian.2016, 10:39:12 a.m. »
Daca termenul de comparatie e ceva gen Passat/Octavia/Superb/Mondeo sau mai sus de ele, nu prea se gasesc multe masini sa rivalizeze dpdv al spatiului interior. Si eu am trecut de la Passat la SX4 si am invatat sa apreciez punctele forte ale Suzuki-ului - mobilitate in oras, accesibilitate dpdv al locurilor de parcare (la Passat ma invarteam cateva minute bune in jurul blocului sa gasesc un loc de parcare, desi ma invatasem sa parchez la mm), merge cam peste tot (si oras, si autostrada, si forestiere, si plaja, si munte). Plus ca am invatat sa-mi fac bagajele mai cu cap...;-)

Sent from my X8 using Tapatalk

Offline vladut.b

« Răspuns #3 : 10.Ian.2016, 12:29:14 p.m. »
Eu cand am aflat ca voi deveni tatic a doua oara am pus pe vechea masina(Chevrolet Cruze) 2 scaune de copii si in centru intre ele intra max un copil, nicidecum un adult, am mai facut teste la dealere si la alte marci, gen Astra SW, Octavia, Suzuki S-Cross, la toate era cam la fel, daca vrei spatiu pentru 2 scaune de copii in spate plus inca un loc bine accesibil pentru adulti numai monovolumele pot sa te ajute, si asa am cumparat Citroen GPII.
  • Suzuki Swift 1.2 B-Color
Consum mediu: 

Offline aleksanders

« Răspuns #4 : 10.Ian.2016, 10:06:16 p.m. »
Spatiul mic in spate intre 2 scaunele de copii este dat de sistemul ISOFIX.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ungureanuli

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #5 : 11.Ian.2016, 12:51:22 a.m. »
Si daca scaunele nu sunt Isofix? Sau macar unul nu este, crezi ca se mai castiga spatiu util pentru ca un adult sa incapa in spate?
Ca sa imi raspund si singur la aceasta intrebare, o sa ma duc la reprezentata si o sa imi pozitionez scaunul pe care-l folosesc acuma (nu e Isofix) iar dealerul imi poate da unul Isofix (mi l-a aratat si data trecuta si am observat ca au si la capitolul Accesorii la vanzare) ca sa fac acest test in Vitara in prima faza (si intr-un S-Cross in a doua faza).
  • Ford Fiesta Mark5

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 11.Ian.2016, 09:12:53 a.m. »
Hai s-o luam asa: cele doua scaune de copil nu ai cum sa le pui altfel pe bancheta spate decat in extremitati, langa usi. Astfel, nu-ti ramane loc decat pe mijloc. Tinand cont ca locul de pe mijlocul banchetei este - in general - doar pentru copii/persoane de statura mica, iti dai seama ca sansele ca un adult sa incapa daramite sa mai stea si confortabil, sunt destul de mici.

Parerea mea...

Offline vladut.b

« Răspuns #7 : 11.Ian.2016, 06:52:53 p.m. »
Si daca scaunele nu sunt Isofix? Sau macar unul nu este, crezi ca se mai castiga spatiu util pentru ca un adult sa incapa in spate?
Ca sa imi raspund si singur la aceasta intrebare, o sa ma duc la reprezentata si o sa imi pozitionez scaunul pe care-l folosesc acuma (nu e Isofix) iar dealerul imi poate da unul Isofix (mi l-a aratat si data trecuta si am observat ca au si la capitolul Accesorii la vanzare) ca sa fac acest test in Vitara in prima faza (si intr-un S-Cross in a doua faza).

Daca nu sunt Isofix atunci poti pune si in centru scaunul(legat numai de centura in cazul acesta) dar ramane de vazut daca in extremitati iti mai incape un scaun(indiferent ca e isofix ori nu) intrucat sunt destul de mari si in general ocupa spatiu mai mult decat un adult.
  • Suzuki Swift 1.2 B-Color
Consum mediu: 

Offline hugbear

« Răspuns #8 : 13.Ian.2016, 08:39:42 p.m. »
Nu-mi dau seama cum mai intra/iese mamica din masina daca e flancata de scaune. Poate ar trebui sa stea in fata. Nu pare foarte convenabil insa pasagerul are mult mai multa flexibilitate decat soferul (nu se incurca in volan, pedale, comenzi, participanti la trafic etc).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: SuViPa

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 13.Ian.2016, 08:50:39 p.m. »
Mămica sta obligatoriu în fata. Intre cele doua scaune de copil sta bona filipineza, al cărui fizic îi permite sa ocupe spațiul rămas liber.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu