Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 71813 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #550 : 14.Mar.2017, 05:53:29 p.m. »
nu cred ca a avut cum sa le testeze si pe zapada.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #551 : 14.Mar.2017, 07:59:22 p.m. »
Ai testat BF Goodrich allseason, le-ai luat? Ne poti oferi o parere?
Nu prea pot spune ceva care sa le caracterizeze. Pe drumuri "normale" (oras + centura Bucuresti), parcurse in mod "normal", se comporta ca niste cauciucuri "normale". Am incercat usoare fortari in curba, intr-un sens giratoriu unde "ma dadeam" si cu Vitara cu CrossClimate-le, atat pe uscat cat si pe ploaie. Masina sta bine pe traiectorie, fara scartaieli. Nu este usor de spus cat din merit este de la cauciucuri si cat de la 4x4 + ESP. Pe zapada am mai avut o singura ocazie chiar in ziua in care le-am pus pe masina. Am scris despre asta aici.
Ceva mai concret pot spune despre zgomotul de rulare. In general sunt silentioase si isi merita rating-ul de 69dB. Doar ca pe la 100-110km/h apare un usor suierat vibrant. Initial am crezut ca este de la vantul in oglinzi, dar ulterior am constatat ca frecventa variaza dupa cum variaza viteza de rulare - deci cel mai probabil vine de la roti. Dupa 110km/h nu se mai aude, fiind acoperit de alte zgomote in crestere.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline alinm

« Răspuns #552 : 07.Apr.2017, 10:05:16 p.m. »
Asa cum s-a mai spus, crossclimate este o anvelopa de vara dar are marcajul 3psf deoarece a indeplinit normele de la acel test. Sunt multe anvelope care trec acel test si u ele is mai bune, altele nu asa de bune iarna pe zapada.

La crossclimate avantajul e amprenta rotii, respectiv acel canal mic. Asta deoarece cea mai buna aderenta la zapada o are ... zapada, in canalul ala se umple cu zapada ... cel putin asa am primit eu o explicatie de la michelin. Dar ce nu are e compozitia cauciucului de iarna care aduce restul avantajelor.

La tractiune e ok, la franare nu e cat una dedicata de iarna.

Eu in circa 5000km in iarna asta m-am descurcat bine cu ele, au fost ok pe zapada proaspata, am mers putin si pe coclauri, si pe noroi, le consider potrivite penteu vitara. Pe gheata nu au fost prea grozave dar si ceilalti participanti la trafic aveau probleme asa ca nu dau vina pe ele.
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline AT

« Răspuns #553 : 08.Apr.2017, 12:30:02 p.m. »
Crossclimate reprezinta cel mai bun compromis existent acum in piata pentru o anvelopa permanenta pe masina. Marele atu al acestei anvelope este reprezentat de performantele de top (clasa A) pe teren uscat si ud cu foarte bun comportament la acvaplanare ( nu doar marketing. testat de mine ca utilizator).
Deci foarte buna primavara-vara-toamna,  avand in permanenta masina pregatita pentru orice schimbare de vreme, inclusiv lapovita sau ninsoare usoara. Marele ei minus il reprezinta comportamentul slab iarna pe zapada si temperaturi mai scazute, in sensul ca are aderenta redusa (aluneca mai usor) fata de anvelopele dedicate de iarna ( versiunile mai performante). Deci iarna pe carosabil cu zapada si gheata, mai ales pe drumuri de munte, trebuie sa circuli precaut daca ai Crossclimate.
Ideal ar fi Crossclimate (consider mai bine pregatita decat o anvelopa dedicata de vara  la variatii ale vremii) iar iarna o anvelopa dedicata de iarna (dar model din top clasament) altfel Crossclimate cred ca este similar anvelopelor mai slabe dedicate de iarna.
« Ultima Modificare: 08.Apr.2017, 12:41:40 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #554 : 08.Apr.2017, 02:22:49 p.m. »
Aici e topicul despre mașină, cel despre anvelopele ce o incalță e în alta parte. :)

Offline enicky

« Răspuns #555 : 15.Ian.2018, 09:56:59 a.m. »
  Prima zi de iarna adevarata in Bucuresti.
  Arterele principale sunt  negre  dar cele secundare albe, iar vacanta s-a terminat.
  Aceleasi distante, dar timpii s-au dublat, chiar triplat.
  Am circulat bine, masina nu s-a "miscat" deloc stanga/dreapta, iar plecarile de la semafor absolut normale.
  Sotia a tinut sa activeze snow-mud.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #556 : 18.Ian.2018, 12:57:07 p.m. »
Nu mai sunt la prima iarna dar putem comenta aici. Vad ca in Bucuresti nu e zapada. La Iasi de aseara avem circa 25+ cm de zapada. Si cum eu stau pe un deal ieri am ajuns mai greu dar nu din cauza mea ci a faptului ca stationau masini pe traseu care nu se urneau.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Gamer9202

« Răspuns #557 : 18.Ian.2018, 04:01:14 p.m. »
La Roman, azi dimineata zapada era de 25+cm, am dat jos doar zapada de pe masina, nu am dat la lopata si am plecat cu zambetul ala tamp de care au mai zis si alti colegi :))
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip 1,6 benzina

Offline ariciul

« Răspuns #558 : 18.Ian.2018, 04:45:07 p.m. »
Cateva zile pe an cat avem noi zapada sunt vultur, restul pana la 365 cioara  :)
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #559 : 19.Ian.2018, 09:32:52 a.m. »
... nu am dat la lopata si am plecat cu zambetul ala tamp de care au mai zis si alti colegi :))
       In traducere, ai ras de vecinii care dadeau la lopata pentru ca n-aveau Suzuki. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip