Autor Subiect: Functionare AT  (Citit de 16808 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Functionare AT
« Răspuns #10 : 07.Dec.2016, 07:25:16 p.m. »
La masina mea, cutia schimba in jos singura, doar e automata, atunci cand urc un deal. Nu merge subturata.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ff_2004_06

« Răspuns #11 : 07.Dec.2016, 07:29:06 p.m. »
Compotament normal si asteptat. :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline TheLinuX

« Răspuns #12 : 07.Dec.2016, 07:32:41 p.m. »
Salutare tuturor!
Referitor la functionarea unei cutii automate (pt cei care nu au mai mers cu "automata") tin sa precizez ca la un drum in urcare cutia automata va schimba automat treapta urmatoare odata cu cresterea vitezei fara a "tine cont" de panta de urcare(sau rampa,cum vreti sa-i spuneti)... De aceea pe un drum in urcare,in functie de panta de urcare soferul este cel care trebuie sa selecteze dinainte (in modul manual al cutiei automate) treapta corespunzatoare pantei de urcare respective, la fel ca si la o cutie manuala... Deci daca la un drum in urcare s-ar potrivi treapta a 2-a la o cutie manuala, la fel si la cutia automata se va selecta de catre sofer (de aceasta data in modul manual al cutiei automate) tot treapta a 2-a potrivita pentru urcarea respectiva. Altfel cutia automata "nu stie" ca masina trebuie sa urce o panta....

Alin, am Vitara cu cutie automata (masina din semnatura) si nu se intampla asa cum spui tu. Retrogradeaza in rampa ca tu sa urci asa cum trebuie. Sa stii ca este chiar desteapta cutia asta automata Aysin, eu sunt foarte multumit de ea.
  • Vitara Spirit 1.6VVT 6AT Allgrip 2016

Offline PAR

« Răspuns #13 : 07.Dec.2016, 09:38:40 p.m. »
Ce am observat eu la cutia mea, cateodata cand retrogradez din padele dupa cateva secunde revine pe modul automat, adica D, si uneori ramane blocata in modul manual minute bune, pana cand se trezeste si revine.

Nu folosesc des schimbarea vitezelor din padele, la depasiri si cateodata cand drumul nu-i linear si o tine prea turata.

Odata a ramas doar afisajul blocat, schimba vitezele normal si in loc de D vedeam in ce viteza ma aflam.
  • Suzuki Vitara Spirit 2WD 1.6 VVT AT

Offline centel

« Răspuns #14 : 08.Dec.2016, 09:09:18 a.m. »
Din experienta mea cu cutia automata pe Vitara pot sa spun ca este extraordinara! :)
Cand urc o panta, ea singura schimba in jos pentru mai multa putere si schimba inapoi in sus cand are destula sau se termina panta.
Am facut destule depasiri si pot spune ca kick-down-ul s-a comportat exemplar, a schimbat singura in jos fara sa intervin eu din padele, in unele situati a schimbat chiar si doua viteze in jos.
Singurele motive pentru care as folosii padelele este la coborarea unei pante mai lungi sau foarte abrupte (nu vreau sa folosesc doar frana) si/sau la frana de motor.
Padele sunt gandite sa fie folosite doar in cazuri deosebite sau in cazul in care preferati sa conduceti in modul M (manual).
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

The following users thanked this post: doracapi

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #15 : 08.Dec.2016, 01:39:23 p.m. »
Nu face frână de motor!
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline ff_2004_06

« Răspuns #16 : 08.Dec.2016, 03:25:35 p.m. »
Poate nu la fel de bine ca la manuala, dar e greu de crezut ca nu face deloc. :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline jupanul1

« Răspuns #17 : 08.Dec.2016, 03:35:47 p.m. »
Frâna ”de motor” este destul de subtilă (ca să nu zic altfel) în cazul cutiei automate pe Vitara S. Ar fi de mare ajutor, dacă are cineva acces la așa ceva, să dezbatem cu o schemă a transmisiei în față. Poate așa lămurim dacă face sau nu face...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline cmdragan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 14.Dec.2016, 04:39:53 p.m. »
Salutare,

De curand sunt posesorul unui Suzuki New Vitara 1.6 benzina cu cutie automata. Am observat un comportament ciudat de schimbare a vitezelor, si anume: daca merg pe autostrada cu pilotul automat activat la 140km/h, activat in treapta 6 de viteza, daca urmeaza o rampa masina schimba viteza in a 5-a sau a 4-a dupa caz, iar la revenirea pe drum drept, ramane doar in viteza a 5-a, fara sa mai urce in a 6-a. Doar daca urmeaza o panta schimba in a 6-a. De multe ori am fost nevoit sa o trec in viteza a 6 din padele. Masina este noua, are aprox 1300 de km la momentul acesta.
Imi poate confirma cineva daca este doar un caz singular, sau si la voi se intampla la fel.
Multumesc
  • New Vitara Passion 1.6 A/T

Offline enicky

« Răspuns #19 : 14.Dec.2016, 04:46:21 p.m. »
     Posibil ca treapta a VI a sa fie pentru viteze superioare. Asa este ea reglata din CB. Tu ii dai a VI a pentru un consum mai mic.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip