Autor Subiect: Volan rigid?  (Citit de 8351 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Volan rigid?
« Răspuns #30 : 13.Dec.2015, 06:50:37 p.m. »
nu il lasi sa se invarte singur.... il asistezi
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 13.Dec.2015, 11:34:18 p.m. »
... sau asisti?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #32 : 09.Aug.2016, 04:46:36 p.m. »
Stiu ca nu s-a mai postat de mult aici, dar voi aveti impresia ca volanul devine mai greu de manevrat la viteze mari si mai usor la viteze mici ?
Cu alte cuvinte avem doar directie asistata sau este variabila in functie de viteza ? Am tot cautat si n-am gasit un raspuns, din ce observ eu, la drum, nu prea e mare diferenta. Se poate sa ma insel...Este doar o curiozitate, nu ma deranjeaza.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Online teutzue

« Răspuns #33 : 09.Aug.2016, 04:53:17 p.m. »
La viteze foarte mari la S-cross nu mi se pare deloc ca e mai rigid. E foarte deranjant, te face să ții volanul foarte strâns în mâini.

Trimis de pe al meu Nexus 6P folosind Tapatalk

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #34 : 09.Aug.2016, 04:58:03 p.m. »
da, eu eram obisnuit sa fie piatra la 120 km/h, mi-a luat ceva pana m-am obisnuit ca o mica miscare poate duce masina in balans, la inceput m-am speriat cand am miscat un pic si s-a miscat imediat si masina la 130 km/h.
Multumesc pentru raspuns
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline ...

« Răspuns #35 : 11.Aug.2016, 07:28:13 p.m. »
Eu tocmai asta am sesizat la S-Cross-ul meu, ca la viteze mari volanul este mai rigid si imi confera senzatia de stabilitate, apoi la scaderea vitezei e mai moale. In comparatie cu Logan 2007 cu servo, e mult mai faina directia. La Logan tineam strans volanul in maini

Offline BW

« Răspuns #36 : 07.Sep.2016, 07:48:31 p.m. »
Stiu ca nu s-a mai postat de mult aici, dar voi aveti impresia ca volanul devine mai greu de manevrat la viteze mari si mai usor la viteze mici ?
Cu alte cuvinte avem doar directie asistata sau este variabila in functie de viteza ? Am tot cautat si n-am gasit un raspuns, din ce observ eu, la drum, nu prea e mare diferenta. Se poate sa ma insel...Este doar o curiozitate, nu ma deranjeaza.

Eu zic ca nu este variabila, azi am avut un drum lung si la peste 100km/h se misca la fel de usor ca in oras la 30 (am si iesit in decor din cauza ca am dus dreapta la GPS si stanga a tras putin de volan spre dreapta). Rog mai multe pareri, este chiar aiurea sa nu fie asistare variabila.
  • Vitara 1.6 DDIS Spirit Allgrip 6TCSS

Offline ariciul

« Răspuns #37 : 08.Sep.2016, 12:55:28 p.m. »
Nci dupa parerea mea nu este asistare variabila, se misca volanul mult prea usor la viteze mari. Dar nu cred ca avem ce face, asa au poiectat masina!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline dAlex

« Răspuns #38 : 08.Sep.2016, 01:46:36 p.m. »
Din punctul meu de vedere e ok asa. Am mers de mai multe ori pe autostrada cu ea si fiind o masina super usoara dar si relativ inalta, la fiecare trecere pe langa un TIR trebuia sa fac o gramada de corectii din cauza vantului si avand in vedere ca eram la 140-150 km/h constant trebuia sa le fac repede si usor ca altfel imi luam zborul.

Deci la viteze mari, ambele maini pe volan!
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Cosmin09

« Răspuns #39 : 08.Sep.2016, 01:52:50 p.m. »
Eu, din obisnuinta (desi la masina anterioara se intarea volanul), pun ambele maini pe volan cand trec in viteza pe langa o masina mare sau pe sub un pod. Asa m-a invatat instructorul meu de scoala de soferi, in 2005 cand am luat permisul si asa am facut mereu. :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022