Autor Subiect: Impactul scaderii TVA asupra preturilor masinilor  (Citit de 7075 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CipV

Re: Impactul scaderii TVA asupra preturilor masinilor
« Răspuns #20 : 10.Nov.2015, 07:35:52 p.m. »
Cand am fost la dealer si am intrebat de TVA, mi-a spus ca ei importa masina fara TVA, prin urmare pretul final va fi pretul de import (in care e inclus si adaosul comercial) la care se adauga TVA-ul din ziua respectiva. Daca de la 01.01.2016 TVA-ul e de 20%, atunci cu acest TVA se va factura orice masina vanduta incepand cu aceasta data. Chiar daca masina iti vine in decembrie, poti sa ceri sa ti-o livreze in Ianuarie (o tin afara sau in showroom), ei tot aceeasi bani incaseaza, TVA-ul se duce la stat.
Diferenta de TVA m-a facut sa merg pe varianta AT, initial am cerut un MT. De asemenea, toate optionalele si rotile vor avea acelasi TVA de 20%, prin urmare poate scadea pretul (aici e discutabil, daca ei le au deja pe stoc, sunt sigur aduse cu TVA de 24%).
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline dbarabas

« Răspuns #21 : 10.Nov.2015, 07:50:33 p.m. »
@cipv: Nu se aduce nimic cu tva. Asa cum corect ai zis tva se plătește la facturare nu la productie/depozitare/samd.  Deci tot ce se vinde cu factura dupa 01.01.2016 va avea tva de 20% indiferent când a fost produsă/adusa mașina sau roțile de iarna. Si ca sa raspund unui alt coleg de topic cred ca posibilitatea de a-ti lua Vitara cu 900€ mai putin merita atentia voastră chiar dacă aceasta reducere nu se refera numai la Vitara. Pretul este o componenta importanta in alegerea unei masini dar poate viitorii posesori de Vitara, printre care mă voi numara si eu, nu-i intereseaza pretul ci numai motorul, cutia de viteze, etc. :)

Sent from my iPad using Tapatalk
« Ultima Modificare: 10.Nov.2015, 07:55:51 p.m. de dbarabas »

Offline ecodrive

« Răspuns #22 : 10.Nov.2015, 08:26:40 p.m. »
Suzuki Romania stabileste preturile de vanzare recomandate cu TVA. Spre deosebire de alti importatori si dealeri de masini din Romania, unde gasesti liste de preturi cu si fara TVA, la Suzuki nu am gasit nici un pret fara TVA la nici un model Suzuki, nu numai la Vitara.

Concluzia mea e ca pana ce Suzuki Romania nu va prezenta o noua lista de preturi recomandate cu TVA, nu vom sti daca va tine cont de reducerea de TVA sau nu. In final daca cererea se va intalni cu oferta, va acorda reducerea corespunzatoare. Dar e posibil si sa nu o acorde, daca va considera Vitara un model bine vandut. De Vitara S ce sa mai spun, decat ca e mult prea dorita si fara sa o fi vazut cineva in ... tabla si motor  :).
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline dbarabas

« Răspuns #23 : 10.Nov.2015, 08:34:46 p.m. »
Pretul afisat al unei masini cu tva inclus indiferent ca se precizeaza sau nu pretul fara tva, este obligatoriu compus din pretul fara tva plus valoarea tva. Este interzis sa ridici pretul fara tva astfel incat dupa reducerea de tva pretul final sa ramana la fel. Vezi scandalul produselor alimentare care dupa reducerea tva au rămas la unii comercianți aceleasi (amenzi, controale, publicitate negativă, etc.). Ce este de retinut este ca producătorul Suzuki nu pierde nimic prin reducerea tva ci dimpotriva va avea vânzări mai mari, deci nu va avea niciun interes sa scumpeasca artificial masinile.

Sent from my iPad using Tapatalk
« Ultima Modificare: 10.Nov.2015, 08:38:23 p.m. de dbarabas »

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #24 : 11.Nov.2015, 12:32:50 p.m. »
Reducerea de TVA se aplică doar pentru Vitara S? :D

Reducerea se aplica la alimente(ulei, zahar, faina), la bauturi non-aloolice si la Vitara S. De fapt intarzierea livrarilor de Vitara S este direct legata de reducerea TVA...dupa 1 ianuarie 2016
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #25 : 11.Nov.2015, 12:48:15 p.m. »
Ar trebui ca masinile livrate in 2016 sa fie cu aprox. 900€ mai ieftine. Părerea mea :)

La reducerea TVA de la 24 la 20%, preturile trebuie sa scada cu 3.23% (nu cu 4%; nu este parerea mea ci chestie de aritmetica a TVAului)

900€ ieftinire corespunde unui pret initial de ~28100€.
In cazul Vitarei, cel mai mare pret de lista @TVA 24 este la Luxus Diesel bicolor 25300€. Pentru aceasta s-ar obtine reducere de doar ~800€.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline shpeedy

« Răspuns #26 : 11.Nov.2015, 12:54:32 p.m. »
De fapt intarzierea livrarilor de Vitara S este direct legata de reducerea TVA...dupa 1 ianuarie 2016

Mira-m-as sa stea toate Europa dupa reducerea TVA din Romania...  :-))
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline dbarabas

« Răspuns #27 : 11.Nov.2015, 01:30:20 p.m. »
In cazul Vitara S AT care are in acest moment un pret cu TVA 24% de 22.300 Euro (17.983 fara TVA) de la 01.01.2016 pretul cu TVA 20% ar trebui sa fie 21.580 Euro, deci diferenta de cost intre facturile din 2015 si cele din 2016 va fi de 719 Euro. Deci yeti are dreptate, diferenta este de 719 Euro adica 3.23% fata de pretul actual cu TVA.
« Ultima Modificare: 11.Nov.2015, 01:35:49 p.m. de dbarabas »

Offline Cosmin09

« Răspuns #28 : 01.Ian.2016, 07:54:36 p.m. »
La multi ani tuturor! :)

Pe site-ul Suzuki din Romania s-au actualizat preturile dupa modificarea valorii TVA: http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/lista-preturi/ :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #29 : 01.Ian.2016, 08:49:49 p.m. »

Am mai intrebat eu, p'aici, odata, oare vor reduce dealerii pretul chiar cu diferenta procentuala de TVa? Am usoare retineri pana voi vedea cu ochii mei....
Iată ca neincrederea mea a fost nejustificata. Scaderea TVA a fost aplicata in integralitate. Ba chiar unele reduceri sunt mai mari decat diferenta de tevea. Exemplu: Vitara Cool benzina 2WD, 14100€ @TVA 24% ar trebui sa fie 13650€ @TVA 20%. Dar noul pret de lista este doar 13600€.

Sunt curios acum daca si pretul accesoriilor a fost redus corespunzator. De exemplu cotiera de 1000 lei pana ieri, la cat poate fi luata "azi".

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka