Autor Subiect: Setari Auto / Sport - puterea maxima ?  (Citit de 14518 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Setari Auto / Sport - puterea maxima ?
« Răspuns #50 : 05.Nov.2016, 02:23:11 p.m. »
Aici povestea e mult diferita de Romania. Radarele sunt fixe, dese (6 bucati pe 10 km drum cu o singura banda extrem de circulat - n-are taxe!) si daca ai mai mult de 5km/h fata de maxim esti fotografiat. Amenzile sunt de la 200 euro in sus dar, atentie, radarele te verifica in dreptul lor si sunt semnalizate cu 100 de m inainte! In plus politia nu iti trimite amenda ca propietar, trebuie sa il identifice pe sofer si sa ii trimita amenda lui. Chiar mi-au spus suedezii ca unii conduc cu ochelari de soare si cu palarie...ghiciti de ce. In vreo doua cazuri pe drumul meu e o gaselnita cam romanesca, radarul e la 20 de m dupa semnul de limitare la 60km/h si o data m-a prins (e si dupa curba) dar n-am primit nimic desi am trecut cu 80 pe acolo...Sunt si statii mobile pe masini de politie dar n-am avut ocazia sa ii vad macar...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Lerua07

« Răspuns #51 : 05.Nov.2016, 03:04:03 p.m. »
Si eu folosesc modul Sport aproape exclusiv numai pe portiunile in panta. Eventual si retrogradez intr-a 4-a sau a 3-a, in functie de inclinatia pantei.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #52 : 05.Nov.2016, 03:26:50 p.m. »
              Acolo nu poti folosi detectorul de radar? Pe mine m-a ajutat f.mult.

Nu cred ca te ajuta, daca nu ma insel majoritatea sunt cu tehnologie laser. Cand te anunta detectorul e prea tarziu, ai si o poza premiu. :)

Offline Lerua07

« Răspuns #53 : 05.Nov.2016, 03:57:05 p.m. »
Nici la noi detectorul radar nu prea mai este util  :(
Majoritatea radarelor de pe drumurile nationale au tehnologie laser si aici. Modelele vechi de radar au mai ramas doar pe masinile politiei din oraselele mai mici si un detector mai este de ajutor numai pe drumurile judetene,

Online enicky

« Răspuns #54 : 05.Nov.2016, 05:25:32 p.m. »
      Daca faci drumul constant le cunosti pozitia, e un avantaj, si fiind deluros e bine pt. ca ti-l detecteaza pe primul. Daca drumul ar fi orizontal te-ar avertiza permanent, asa fiind mascate de teren, le detecteaza pe rand. Ceva asemanator avem noi in drmul spre Tulcea. Iar detectorul meu a prins si radare vechi si noi.
      Mitul "nedetectabil" l-a lansat presa in dorinta de senzational ! Toate sunt detectabile, la cele noi diferenta constand in camere performante si pozitia de stand by inexistenta la cele vechi.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #55 : 05.Nov.2016, 06:08:52 p.m. »
Firesc ca treaba cu radar "nedetectabil" este doar o legenda. Beleaua cu radarele cu laser este ca "te ia" instantaneu (in acelasi moment in care l-a "vazut" si detectorul) chiar si de la 2 km.  :(
Eu pe autostrada nu mai trec de 139 km/h (mai cu seama de cand am CC adaptiv  :good:) iar pe alte categorii de drumuri intens circulate prefer statia CB  :happy:

Offline ariciul

« Răspuns #56 : 09.Nov.2016, 11:34:35 p.m. »
Si eu folosesc modul Sport aproape exclusiv numai pe portiunile in panta. Eventual si retrogradez intr-a 4-a sau a 3-a, in functie de inclinatia pantei.

Eu am pante de urcat in care in modul SPORT cind trec in a treia pe la 45-50 km/h simt cum moare si de abia ma mai tarai pana unde se mai indulceste panta asa ca m-am invatat ca pantele foarte accentuate sa le urc numai cu a doua!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #57 : 10.Nov.2016, 12:08:36 a.m. »
           ... Mitul "nedetectabil" l-a lansat presa in dorinta de senzational !

Poate a fost un soi de "acoperire" pentru pretul de achizitie de peste 60 mii neuro per Logan MCV, dotate cu "nedetectabilul" radar. Vezi Doamne, e megaperformant utilat, iar asta costa !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline aleksanders

« Răspuns #58 : 10.Nov.2016, 09:32:06 a.m. »
      Daca faci drumul constant le cunosti pozitia, e un avantaj, si fiind deluros e bine pt. ca ti-l detecteaza pe primul. Daca drumul ar fi orizontal te-ar avertiza permanent, asa fiind mascate de teren, le detecteaza pe rand. Ceva asemanator avem noi in drmul spre Tulcea. Iar detectorul meu a prins si radare vechi si noi.
      Mitul "nedetectabil" l-a lansat presa in dorinta de senzational ! Toate sunt detectabile, la cele noi diferenta constand in camere performante si pozitia de stand by inexistenta la cele vechi.

asta le face detectabile cand ai poza gata facuta vorba lui rex - "nedectabile" in ideea ca oricum e prea tarziu cand le detectezi
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #59 : 11.Nov.2016, 06:28:33 p.m. »
Oricum diferenta imensa fata de Romania este ca sunt semnalizate...in afara orasului. Ca zi am mai descoperit unul in oras de care habar nu aveam si am trecut pe acolo de cateva zeci de ori... Probabil ca logica este "reduceti voi viteza ca sa nu va amendam noi" si nu "cum mai facem si noi  un ban (necinstit)?" Pe autostrazia vitezele sunt 100-120 limitate si destui le depasesc. Dar daca te risti cu un 20-30 peste abia ajungi la limita din Polonia...si ma gandii eu: "uite ce curve, au limitat viteza caci stiau ca multi or s-o depaseasca dar si asa cu depasirea asta viteza media este sub  viteza legala din alte tari"... pai la 139 limita "legala" la noi sunt cu 29 peste limita in Suedia si amenda e de vreo 600 de euro.
Dar cu modulul SPORT ce va moare in deal...eu nu va cred. Nu stiu cum apasati voi acceleratia dar in SPORT rerogradeaza daca ai coborat la 1550 si acolo esti inca in zona de cuplu maxim...puterea e turatia inmultita cu cuplul. Ai cuplu maxim de la 1500 dar trebuie sa mai si accelerezi pentru putere in panta (adica eu am la 1,4 turbo) . Am mai scris undeva, uitati de mers la consum pe pante...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008