Autor Subiect: Modificare schimbator viteze  (Citit de 6089 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
Re: Modificare schimbator viteze
« Răspuns #10 : 28.Apr.2009, 10:03:21 p.m. »
 :) Nu-i bai. Io is multumit de cursa schimbatorului doar ca pe cuvant ca ii prea sus pentru mine. Ma incomodeaza vadit la schimbatul vitezelor. Din ce am apreciat io la ochi, chiar si cu o cotiera tot le pot schimba fara probleme. Oricum nu-l fac super scurt. Fiind modelul vechi de ignis... cred ca am de unde taia >:)

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #11 : 30.Apr.2009, 10:10:34 p.m. »
Cred ca am facut o mica greseala:(( cand a taiat tata schimbatorul i-a alunecat faiu ceva mai jos decat ii indicasem io. Acu mi se pare ca merge cam greoi:( cum sa repat oare? Ma gandeam sa-i caut o maciulie cu un picior ceva lung si poat, poate....

razak

• Vizitator
« Răspuns #12 : 30.Apr.2009, 10:18:16 p.m. »
sau te duci si iti sudezi la loc restu de maciulie

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #13 : 30.Apr.2009, 10:25:56 p.m. »
:( imi pare rau sa aud asta. Poate poti sa ii faci un filet si sa il prelungesti cumva.  E normal sa mearga mai greu indiferent cat a taiat! Cu cat tija este mai mare cu atat forta necesara este mai mica si invers.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #14 : 30.Apr.2009, 10:27:28 p.m. »
ma gandesc intai sa-mi schimb uleiul din cutie ca totusi se freca si inainte. Acum il simt ceva mai dur la mana pentru ca e mai scurta tija. E posibil ca uleiul care a fost pus in cutie, masina fiind adusa din spania, sa nu fi facut fata la frigul de la noi? Zic asta pentru ca io am luat-o cand era inca frumos afara si schimbatorul mergea foarte bine. In iarna a inceput sa scartie treaba si de atunci tot asa o tine...

Post Merge: [time]Jo 30 apr 2009 22:29:11 +0300[/time]
Ma duc repede jos, fac o poza si va arat

http://yfrog.com/6gpicture001wjx
« Ultima Modificare: 30.Apr.2009, 11:02:48 p.m. de george »

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #15 : 30.Apr.2009, 10:58:53 p.m. »
eventual sa ii schimbi si arcurile care il trag! o sa te ajute la schimbat ... sper ca zic bine ce zic
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #16 : 30.Apr.2009, 11:01:45 p.m. »
Cred ca asta e adresa  :-S

Post Merge: 30.Apr.2009, 11:02:19 p.m.

Offline M_TM

« Răspuns #17 : 30.Apr.2009, 11:28:06 p.m. »
Sper sa nu regreti ca ai vrut "short shift" X-(

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #18 : 01.Mai.2009, 09:35:08 p.m. »
Tocma ce mi-am schimbat toate uleiurile. inclusiv la cutia de viteze. Cand  a desfacut capacelul era plin de pilitura si chiar o bucatica mica de metal :( Mi-a spus clar ca scurtatu tijei nu are nici o treaba cu usurinta cu care se schimba vitezele. Mai stau vreo doua - trei zile si daca nu-si revine ma duc inapoi la el sa-mi umble la sincroane. Sper sa fie ok pana la urma

Offline M_TM

« Răspuns #19 : 01.Mai.2009, 11:19:54 p.m. »
Busonul de golire a uleiului are magnet exact pentru a aduna bucatelele de metal ce rezulta frictiunea angrenajelor.Nu e nimic grav atit timp cat sunt  "pilituri" .Cand apar bucati de metal inseamna ca ,de obicei , un dinte al rotilor dintate e ciobit,in cel mai fericit caz.Pana nu face zgomote nu te alarma.Bafta ! ;) .Ba are influienta lungimea manetei,care e o parghie de gr.1 cu cat se micsoreaza lungimea unui brat cu atat mai mare trebuie sa fie forta ce actioneaza asupra lui. Ce zici,cu o maneta de 1 cm. ai putea schimba vitezele usor?  :inteligent:
« Ultima Modificare: 01.Mai.2009, 11:25:54 p.m. de M_TM »