Autor Subiect: Accesorii noua Vitara  (Citit de 179279 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Accesorii noua Vitara
« Răspuns #510 : 26.Feb.2017, 09:37:07 p.m. »
Am impresia ca sunt prea scurte si partea care ar trebui sa opuna rezistenta nu depaseste toate straturile astfel incat sa lucreze cum ar trebui...
Clipsurile, fara piesa centrala le pastrezi ls locul lor cat sa prinda doar carenajul aripii. Aparatorea de noroi o pui peste clipsuri si o prinzi cu suruburile infiletate in gaurile lor.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: toma

Offline toma

« Răspuns #511 : 26.Feb.2017, 10:44:49 p.m. »
O sa incerc sa vad daca sunt suficient de groase incat sa labarteze suficient clipsul. Multumesc!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline emil_greus

« Răspuns #512 : 25.Mar.2017, 04:14:54 p.m. »
@toma: ceva noutati cu montajul aparatorilor de noroi? ai reusit pana la urma?

Offline toma

« Răspuns #513 : 26.Mar.2017, 09:12:51 p.m. »
Da, dar spre rusinea mea am uitat sa postez aici.  :"> Le-am montat doar pe cele din spate. De cand le-am montat doar astazi a plouat mai serios si cum astazi am mers  putin prin oras nu le-am putut testa eficienta.

Montajul este foarte simplu dar trebuie demontate rotile din spate. Eu am ridicat-o pe cric si am scos rotile respectiv montat apartorile pe rand. Cu aceasta ocazie am folosit prima data cricul primit la achizitia masinii si am constatat ca mi-ar trebui si un baros in portbagaj deoarece odata scoase prezoanele nu am reusit sa scot una din roti pana nu am izbit-o zdravan cu un ciocan mare.

O sa revin cu poze.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline NicNic

« Răspuns #514 : 26.Mar.2017, 09:46:33 p.m. »
Ca sa nu mai ai probleme pe viitor, unge cu putina unsoare gaura de centrare a jantei. Si bosajul de pe fuzeta, dar ai grija sa nu pui multa vaselina.

Daca ti se mai intampla sa ai probleme cu blocarea jantei pe "conul" de centrare, doar doua-trei suturi energice in anvelopa rotii montate ar trebui sa deblocheze roata (se simte cand isi formeaza joc). Cu ciocanul mi se pare prea barbar, ori un fel de regula lui Murpphy.  :) 
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline emil_greus

« Răspuns #515 : 26.Mar.2017, 10:34:18 p.m. »
@toma: aceleași apărători o sa le montez si eu. Au sosit deja de la chinezi... :)
De aceea as fi interesat de mai multe detalii, dacă se poate:
- apărătorile pe spate au mers prinse cu suruburile din pachet? Ai mai facut ceva improvizații sau au mers direct?
- pentru cele de pe fața nu ai gasit soluție de montaj? Care ar fi problema?

Offline toma

« Răspuns #516 : 26.Mar.2017, 10:37:24 p.m. »
Ca sa nu mai ai probleme pe viitor, unge cu putina unsoare gaura de centrare a jantei. Si bosajul de pe fuzeta, dar ai grija sa nu pui multa vaselina.

Daca ti se mai intampla sa ai probleme cu blocarea jantei pe "conul" de centrare, doar doua-trei suturi energice in anvelopa rotii montate ar trebui sa deblocheze roata (se simte cand isi formeaza joc). Cu ciocanul mi se pare prea barbar, ori un fel de regula lui Murpphy.  :)

Am dat cu piciorul in ea de credeam ca o dau jos de pe cric  :-))  Cu ciocanul am fost mai precis: doua lovituri bine tintite (in anvelopa) diametral opuse, si a iesit.
Am pus niste WD40 (ca aia aveam la indemana) inainte sa montez din nou rotile. Oricum urmeaza sa le pun curand pe cele de vara.

@toma: aceleași apărători o sa le montez si eu. Au sosit deja de la chinezi... :)
De aceea as fi interesat de mai multe detalii, dacă se poate:
- apărătorile pe spate au mers prinse cu suruburile din pachet? Ai mai facut ceva improvizații sau au mers direct?
- pentru cele de pe fața nu ai gasit soluție de montaj? Care ar fi problema?

Au mers prinse cu suruburile din pachet. Suruburile alea au inceput sa prezinte semne de rugina dupa mai putin de o saptamana de la montare... ma rog se infileteaza doar in plastice deci nu cred ca e o problema.

Pentru cele din fata am incercat solutia propusa de yeti ("Clipsurile, fara piesa centrala le pastrezi ls locul lor cat sa prinda doar carenajul aripii. Aparatorea de noroi o pui peste clipsuri si o prinzi cu suruburile infiletate in gaurile lor." Rezultatul nu mi s-a parut multumitor, parca nu se rigidizeaza suficient prinderea. In plus, ramane foarte putin spatiu intre anvelopa si aparatoare si cred ca iarna mai degraba o sa incurce decat o sa ajute (zapada care oricum se aduna acolo). Nu am luat inca o decizie definitiva in privinta montarii lor - deocamdata nu am mai investit timp in asta.

« Ultima Modificare: 26.Mar.2017, 10:48:17 p.m. de toma »

Offline lllAlexlll

« Răspuns #517 : 15.Apr.2017, 10:05:38 p.m. »
Are cineva montat acest model de cotiera?
Ma interesează cat de mult seamănă, sau nu, cu originala.
Prețul este cu mult mai mic.
http://www.bestautovest.ro/cotiera-bestautovest-pentru-suzuki-vitara-2015-rabatabila-cu-capac-culisabil-imbracat-in-piele-eco.html

Offline enicky

« Răspuns #518 : 15.Apr.2017, 10:25:09 p.m. »
       Nu prea seamana, originala, este mult mai adanca si cred ca mai lata.La originala se ridica/culiseaza capacul dar corpul este fix, deci este solida, in sensul ca nu "sesizeaza" ca te sprijini pe ea.
       Dar daca se potriveste cred ca are mai putina relevanta cu nu seamana cu originalul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Gen: Bărbat
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #519 : 21.Apr.2017, 04:54:44 p.m. »

• SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.