Autor Subiect: Audio  (Citit de 74284 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adrian_balan

Re: Audio
« Răspuns #380 : 17.Mar.2026, 12:13:32 p.m. »
Salutare !
Suportii pentru tweeter-e se pare ca nu se gasesc (cel putin eu nu am gasit) .
Cu toate astea, tot m-as risca, daca are cineva tweeter-ele originale, sa le adaptez cumva la suportul meu; poate chiar sa incerc sa printez unul :) .
Daca sunt persoane care au, va rog mesaj .

Multumesc,
Adrian B.
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 boosterjet MT

Offline dbx

« Răspuns #381 : 18.Mar.2026, 11:18:14 a.m. »
...
... Difuzoarele de bass, asa cum am mai spus, depind de pretentiile fiecaruia. Au bass? Nu , sub nici o forma! Au putere? Clar NU! Se aud bine? Aici depinde la ce asculti tu de obicei. Parera mea e ca se aud prost!
...
Insonorizarea este obligatorie in momentul in care vrei sa asculti un sunet mai plin , mai cu bass profund. Usa este goala aproape in intregime si nu are cum sa faca o incinta buna.
Ma macina de mult nemultumirea observata pe forum vis a vis de sunetul din Vitara. Ascult muzica (aprox.) 95% de pe stick, 4% bluetooth Tidal, 1% radio sa vad daca mai este pe acolo...
In afara de puterea cam mica, dar mai mult decit decenta pentru un sistem stock, pe parte de calitate mi se pare foarte ok, eq-ul l-am modificat foarte putin. Acu' nu stiu sistemul info de pe facelift 2024 difera pe amplificare de sistemul Vitara facelift 2018.
Pe parte de insonorizare, unde ai facut lucrarea?
  • Suzuki Vitara 1.4L BOOSTERJET HYBRID 48V PASSION

Offline wolfin

« Răspuns #382 : 18.Mar.2026, 03:02:27 p.m. »
sa lipesti niste stp pe usi ..nu e rocket science. o poti face intr o sambata

intrebarea e ce castigi? la o masina care are o mare lipsa in insonorizare.

si fie vorba intre noi...insonorizarea se face cu pasla densa.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14965
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #383 : 18.Mar.2026, 03:38:46 p.m. »
Avem topic de insonorizare.
Postați acolo despre acest subiect, vă rog.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ariciul

« Răspuns #384 : 01.Mai.2026, 09:25:47 a.m. »
Cum se leaga un difuzor nou care are si condensator inseriat? Difuzorul nou are borne marcate cu plus si minus, borna cu condensatorul este plus.
Firele de la difuzorul vechi sunt rosu si galben. Din pacate difuzorul vechi nu are condensator si nici borne marcate.
In principiu cred ca borna plus la firul rosu.
Ma poate lumina cineva? Multumesc anticipat
« Ultima Modificare: 01.Mai.2026, 09:43:55 a.m. de ariciul »
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #385 : 01.Mai.2026, 10:45:54 a.m. »
Polaritate difuzoarelor: cind alimentezi un difuzor (poti folosi o baterie de 1,5V), membrana ar trebui sa se miste in acelasi sens (sa fie trasa ori impinsa) cu celalalt difuzor cu care se imperecheaza (trebuie sa fie in aceeasi faza).
Condensatorul de pe difuzor joaca rol de filtru sunete (joase, medii, inalte).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: sfichiu

Offline ariciul

« Răspuns #386 : 01.Mai.2026, 12:48:32 p.m. »
Da Laurentiu doar ca nu prea am cum sa determin cum vine semnalul pe firele alea. In plus ca sa-mi fie si mai greu, firele de la cealalta portiera au alte culori fata de prima portiera desfacuta. Asa ca le-am pus si eu cum am crezut de cuviinta, adica firele mai inchise la culoare la borna plus a difuzoarelor. Rezultatul pare sa fie unul bun, sunetul e unul plin si destul de puternic, difuzoarele nu par a fi defazate. For the record am pus JBL CLub 6520. E o diferenta sensibil de mare fata de alea stoc. Si nu le-as fi schimbat dar dupa 10 ani s-a dus unul din ele (incepuse sa baraie suparator), probabil membrana s-a deteriorat, daca puneam un deget pe ea ii mai trecea.

Stie cineva ce difuzoare sunt in spate? Sunt la fel ca alea din fata? Merita sa le schimb?
« Ultima Modificare: 01.Mai.2026, 01:15:43 p.m. de ariciul »
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #387 : 01.Mai.2026, 02:00:17 p.m. »

Stie cineva ce difuzoare sunt in spate? Sunt la fel ca alea din fata? Merita sa le schimb?
   Sunt aceleasi porcarii/jeguri. Eu le-am schimbat si pe spate cu niste coaxiale, care sa aiba 3 cai, dar nu stiu sa spun cum ar fi cu alea vechi, pt. ca n-am mai testat.
  Cand legi difuzoare, cum zicea si Laurentiu, faci test cu el nemontat, dai drumul la muzica si trebuie ca la bas, membrana sa vina spre exterior/fata, sa nu se duca in spate, asa comprima aerul spre auditor, nu spre carcasa(interiorul usii).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ariciul