Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 100894 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Si cu educatia ce faci?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline JMu

Se uzitează totuși prea mult tirul ăsta ipotetic de pe Valea Oltului. :)
Am condus ~50000km Matiz - 48 de cai frumoși. Am depășit doar când am putut și am făcut asta în siguranță, de fiecare dată. Diferența este mai mult la confort. Da, ajungeam la destinație mai obosit.
De asta am zis că până la urmă fiecare își ia ce vrea, nu există alegere "corectă" sau "greșită". Dar e bine măcar să fie o alegere informată, nu să zicem ca un motor sau altul face avion din mașină, că apar frustrările după cumpărare.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline steph

Pai tocmai ... daca pot sa depasesc un tir fara sa consum intreaga portiune de 2 benzi la urcare sunt sanse mai mici sa-l enervez pe cocalaru` din spatele meu care sta lipit de mine ca nu ma misc mai repede.

Oricum o dai, e mai obositor sa te tot uiti pe contrasens si sa astepti momentul pentru depasire cu o masina mai lenta. In ultimii patru ani am condus in paralel un Swift de 1.2 - 94 cp si un Yaris 1.8 - 133cp. Diferenta de dinamica era foarte asemanatoare cu protagonistele noastre. 1.6 vs 1.4T. Ajungeam mult mai obosit acasa cu Swiftul desi era mult mai comod si silentios ca Yarisul. 

Preferinta personala la Scross. Daca nu reuseam sa pun banii de 1.4 as fi renuntat la Allgrip decat sa cobor la motorul de 1L.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline steph

Se uzitează totuși prea mult tirul ăsta ipotetic de pe Valea Oltului. :)
Am condus ~50000km Matiz - 48 de cai frumoși. Am depășit doar când am putut și am făcut asta în siguranță, de fiecare dată. Diferența este mai mult la confort. Da, ajungeam la destinație mai obosit.
De asta am zis că până la urmă fiecare își ia ce vrea, nu există alegere "corectă" sau "greșită". Dar e bine măcar să fie o alegere informată, nu să zicem ca un motor sau altul face avion din mașină, că apar frustrările după cumpărare.

Din cauza asta discutam despre diferente intre anumite motorizari. Daca scoaterea in evidenta a unor avantaje/dezavantaje duce la frustrari sau stabilim ca si 50 de cp sunt suficienti putem s ane oprim. Pana la urma orice conserva te duce din A in B fara sa te ploua.

Offline shpeedy

Mda, cam retorica chestia cu educatia...

Offline steph

Sper ca nu insinuezi ca sunt un cocalar care face depasiri periculoase doar ca mi-am exprimat o parere intre doua motoare.

Offline thematriksz

aici intervine idea colegului de mai sus: "daca esti obisnuit sa faci depasiri constiente/responsabile atunci nu va fi mare diferenta pentru ca nu le faci la limita.."
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion 2WD 5MT / Savanna Ivory

Offline JMu

Mda, cam retorica chestia cu educatia...

E retorică.. pentru că nu prea ai ce face. Educația rutieră trebuie să "prindă" pe o bază mai solidă, tot de educație. Altfel, doar cu bățu'.
La moto de exemplu ai interdicție de putere (sau cilindree? nu mai știu exact) în prima perioadă după ce ai luat permisul. Crezi că asta reduce semnificativ numărul de accidente provocate de moto?
Nici eu nu cred că ai nevoie de mai mult de 100 de cai. Dar dacă totuși îi vrei, cum facem? Poate ar trebui la cumpărarea unei mașini să depui un dosar ca la cumpărarea unei arme. Ai multe amenzi de viteză, accidente din vina ta, etc? Matiz. Atât.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline steph

Da, la moto au aparut ceva restrictii legate de putere vs varsta si s-au imbunatatit lucrurile. Aici insa mi se pare ca discutam despre altceva.

Offline shpeedy

@JMu: o 'chestie' de cel putin o tona propulsata cu 100km/h se poate considera o arma... La naiba, avem atacuri teroriste la viteze inferioare...