Autor Subiect: Functionare Radar / ACC  (Citit de 57691 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline foxisoft

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Gen: Bărbat
  • "Ceea ce nu intelegi nu e pentru tine" - Goethe
    • Bucuresti
Re: Functionare Radar / ACC
« Răspuns #100 : 11.Ian.2017, 10:23:16 a.m. »
Am revenit de la service Autonet cu problemele RADAR, TEMPERATURA EXTERIOARA SI FLUIERAT PE STANGA.
Raspunsuri:
Pentru Laurentiu>scartaitul era mai mult un fluierat, acelasi la diferite turatii, se pare ca era de la roata stanga fata, de la sistemul de prindere pentru placutele de frana. Confirm ca sigur era de la roata, ca se pastra in accelerarea motorului.
All>
Radarul de la Vitara 1.6 benzina nu are nevoie de update. Se pare ca pentru cei cu motoare diesel este nevoie de un update. Oricum, al meu si-a revenit. Parca acum e mult mai "aspru", adica se declanseaza cam repede.
Senzorul de temperatura este ars. Si este pozitionat undeva langa farul din stanga (de pe partea soferului), pe linia dintre faruri, deci  pozitia este diferita de cea de la S-Cross. Au testat cu alt senzor si masina e OK, l-au comandat si soseste in 5 zile lucratoare. Pana atunci, HI la temperatura.

Sfat> Sa fiti prudenti in ceea ce priveste radarul. Rememorand evenimentele, la mine s-a declansat cand eram in traversarea unei strazi pentru a ma incadra pe o banda de mers (zapada, putina gheata, ninsoare, noapte etc.). Si, in acel moment al traversarii, cand veneau masini din ambele parti, a mea a franat brusc, apoi mi s-a aprins pomul de Craciun la bord. A fost, totusi, bine ca in momentul declansarii erorii, s-a deblocat franarea automata si am reusit sa traversez in timp util. Dar ar fi putut sa nu se deblocheze si sa ma "tina" in mijlocul strazii. E cam "CIUDAT"
O iarna buna tuturor
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 allgrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #101 : 11.Ian.2017, 10:54:01 a.m. »
1. Pentru Laurentiu>scartaitul era mai mult un fluierat, acelasi la diferite turatii, se pare ca era de la roata stanga fata, de la sistemul de prindere pentru placutele de frana. Confirm ca sigur era de la roata, ca se pastra in accelerarea motorului.

2. Sfat> Sa fiti prudenti in ceea ce priveste radarul. ...la mine s-a declansat cand eram in traversarea unei strazi ...
1. Nu prea am inteles si-mi cer scuze pt completari. Fluieratul, daca era unul continuu la diferite turatii ale rotii, inseamna ca problema este din etrier. Iti ramin placutele pe disc la eliberarea pedalei de frina ceea ce conduce la uzura lor prematura si a discului de frina, tragerea "directiei" masinii in directia cu etrier semi-blocat (mai putin credibil in situatia ta) si consum marit de combustibil. Daca se mai intimpla, verifica prin comparatie cu palma temperatura pe roti (jante) dupa oprirea masinii si fara folosirea frinei de serviciu.

2. Poate ca radarul nu este indicat a se folosi in oras unde ai o multime de situatii la limita.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ariciul

« Răspuns #102 : 11.Ian.2017, 12:52:28 p.m. »
Radarul este indicat in oras tocmai ca ai de mers in coloana destul de mult si riscul unei tamponari este destul de mare. Ca dovada ca eu am fost tamponat de 4 ori in spate si o data in fata in decurs de un an. Da in fata pt ca un destept nu si-a dat seama ca i s-a oprit motorul si desi l-am claxonat tot a venit peste mine. Noroc ca a fost usoara si nu s-a intamplat nimic. Dar initial tot el era cu gura mare. S-a dat jos si mi-a zis: Da ce faci domle'!  =))  Dupa ce i-am spus cum s-a intamplat a realizat si el ca i s-a oprit motorul si mergea cu spatele la vale fara sa-si dea seama.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline alex0a

« Răspuns #103 : 11.Ian.2017, 01:27:31 p.m. »
Aceeasi problema, de 2 zile temperatura exterioara afisata este de 27 sau 20 grade. In alta zi arata 35 si apoi a scazut la -10 grade.
Or fi luat in considerare japonezii temperaturile sub 0? :-/ :-/
  • vitara passion 1,6 benzina, allgrip
6,5%; 7,6%; u 9%

Offline Laurentiu

« Răspuns #104 : 11.Ian.2017, 02:05:51 p.m. »
de 2 zile temperatura exterioara afisata este de 27 sau 20 grade. In alta zi arata 35 si apoi a scazut la -10 grade.
In manual, la SX4 spune pe undeva ca termometrul exterior nu indica bine la viteze mici.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline foxisoft

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Gen: Bărbat
  • "Ceea ce nu intelegi nu e pentru tine" - Goethe
    • Bucuresti
« Răspuns #105 : 11.Ian.2017, 02:41:15 p.m. »
1. Nu prea am inteles si-mi cer scuze pt completari. Fluieratul, daca era unul continuu la diferite turatii ale rotii, inseamna ca problema este din etrier. Iti ramin placutele pe disc la eliberarea pedalei de frina ceea ce conduce la uzura lor prematura si a discului de frina, tragerea "directiei" masinii in directia cu etrier semi-blocat (mai putin credibil in situatia ta) si consum marit de combustibil. Daca se mai intimpla, verifica prin comparatie cu palma temperatura pe roti (jante) dupa oprirea masinii si fara folosirea frinei de serviciu.

2. Poate ca radarul nu este indicat a se folosi in oras unde ai o multime de situatii la limita.
De obiecei se foloseste "Turatii ale motorului" si "rotatii ale rotii". Nu se incalzeste nimic. Nu stiu daca era din etrier, nu mi-au spus, dar era din zona aia. Imi place siguranta cu care dai diagnostice dar, sincer, nu se incalzeste nimic, nu se blocheaza nimic ca nu "trage" masina in nicio directie. Pe partea cealalta, masina e in garantie si nu e datoria mea sa prevad ce ar putea sa se intample si nici sa iau nus'ce masuri de prevenire. Am mai avut o masina noua, iar in garantie am schimbat-o rand pe rand aproape pe toata, dar m-a dus 200k km.
Cat despre radar, e super bun dar trebuie avuta mare grija cu el, ca te poate pune in situatii periculoase. Dar e chiar bine sa se foloseasca in oras, ca acolo sunt tembelele care franeaza cand le intra un mesaj pe facebook si nu mai rabda pana la semafor sa il citeasca. Cred ca pentru oras e prima destinatie. Iar pentru exterior, e super in combinatie cu CRUISE-C.
Parerea mea.
Va doresc o zi fara negative
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 allgrip

Offline aleksanders

« Răspuns #106 : 12.Ian.2017, 09:28:38 a.m. »
daca era un fluierat/scartait la roata, mai mult ca sigur este de la siguranta placutei de frana care freaca pe disc - daca mergi la autonet o sa iti rezolve definitiv problema - am brevetat impreuna rezolvarea  :D - cat despre radar - ai marele avantaj ca inainte de a frana te atentioneaza si sonor, moment in care poti frana incet cat sa ii dea lui senzatia de siguranta sau sa repozitionezi masina daca iti este permis si sa nu mai analizeze obstacolul din fata si in felul asta nu mai ajungi la franarea rbs-ului;
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ariciul

« Răspuns #107 : 12.Ian.2017, 09:46:40 a.m. »
Cred ca a rezolvat deja, la Autonet zice ca a fost.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline toma

« Răspuns #108 : 08.Feb.2017, 10:50:00 p.m. »
Astazi zapada mocirloasa aruncata de masinile din fata mi-au oprit in repetate randuri radarul pe autostrada A1. Am mers fara cruise control o buna parte din drum asa ca nu m-am mai oprit sa curat. Ajuns la destinatie am gasit o "masca" inghetata care acoperea aproape in intregime botul masinii cam pana la jumatatea farurilor. La intoarcere nemaifiind zapada ci doar apa nu am mai avut probleme.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline aleksanders

« Răspuns #109 : 08.Feb.2017, 10:51:10 p.m. »
sa vezi ce urat o sa faca la sx-s-cross - are radarul cam pe unde avem noi numarul
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea