Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 274194 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Flamaropol

• Suzuki Vitara Passion, 1.4 Boosterjet, MT

Offline enicky

Cuplul indicat de cheie este multiplicat cu raportul de extensie al bratului de aplicare al fortei pentru a se aplica valoarea corecta de strangere.
   Interesant si foto, tocmai bine a picat, maine, scuze, azi ma duc sa schimb anvelopele, nu stiu, s-o arat si mecanicului... o pricepe ceva...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Catalln

Cuplul indicat de cheie este multiplicat cu raportul de extensie al bratului de aplicare al fortei pentru a se aplica valoarea corecta de strangere.
Vedeti ca exemplu desenul de mai jos.

Asta în cazul cheilor cu extensie.

Majoritatea cheilor au bratul fix și au cuplul de strângere direct indicat în capătul manerului/cozii/bratului unde este rozeta de reglaj.
Pe ambalaj / cartea tehnica sunt indicate intervalele cuplului de strangere cât și lungimea bratului.
Daca sunteți atenți veti observa ca acel Interval de strângere indicat variază funcție de lungimea bratului, cu cât lungimea bratului este mai mare cu atât creste și intervalul, atât valoarea maxima dar și cea minima, acesta este motivul pt care sunt produse chei de dimensiuni diferite ale bratelor.
Cea indicata mai sus este o cheie speciala de service ce nu se găsește în comerț.

« Ultima Modificare: 19.Nov.2020, 08:46:43 a.m. de Catalln »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: perfidus

Offline wissrapid

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Salut,

Uremaza sa intru in posesia unui Vitara Hybrid si vreau sa cumpar un set de jante de iarna. Intrebarea mea este ce caracteristici( PCD, numar preazoane, Latime, ET,CB -  gaura centrala) trebuie sa aiba jantele pt a fi potrivite?

Multumesc
  • Vitara Hybrid

Offline Bobi

Sa fie ca cele originale.

Offline teutzue

Ca sa raspund punctual intrebarii tale: originalul iti da ocazia sa nu-ti bati capul cu detalii tehnice insa daca vrei alt model de jante arunca un ochi la linkul asta.
https://www.wheel-size.com/size/suzuki/vitara/2020/#trim-14t-eudm-127

Acum ceva vreme si eu am studiat pt alte jante si pe forum am primit doar indrumari spre original ( ceea ce nu e rau ) dar se poate si altfel. Totusi in cazul rotilor de iarna @jante.otel te poate ajuta mai bine decat mine.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline jante.otel

Salutari,
Am mingea la fileu asa incat ma pregatesc sa sutez  :D
Pe piata rotilor de tabla de iarna sunt rotile originale pt Suzuki Vitara/S-Cross - facute de MW Romania - si cele AM - facute ori de aceeasi MW Romania, sau de Alcar (in principal).
Cand cauti roti nu uita ca astea sunt elemente de securitate. In afara de ceea ce spui tu, @wissrapid, ca te intereseaza (prindere, gaura centrala, ET, afla ca mai sunt de luat in seama profilul discului si materialul (grosimea tablei) folosit(a) in fabricatie. In functie de astea roata se monteaza, sau nu corect si se foloseste in siguranta pe masina un nr de ani fara pericolul de a se rupe in timp.
Asa incat sfatul meu (si sigur nu doar al meu) e sa iei doar roti DEDICATE masinii tale (nu ca "s-ar potrivi si pe...").
Un dialog ulterior postarii asteia il putem avea in privat daca te intereseaza jante de la MW Romania.
Bafta!
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline teutzue

Seara buna. Nu se fac lichidari de stoc la anvelopele continetal de iarna? Stiu ca avem cativa colegi care si-au luat anvelope continental de vara la pret foarte bun.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline enicky

Seara buna. Nu se fac lichidari de stoc la anvelopele continetal de iarna?
Ba se fac : https://altex.ro/promo/black-friday/auto/anvelope/
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: teutzue

Offline ASZ

Cei de la Mercator au zis ca la vara vor cumpara un lot mare de anvelope de iarna, pe care apoi le vom gasi la preturi bune la ei.

The following users thanked this post: teutzue