Autor Subiect: Suzuki Swift - Rodaj ?  (Citit de 5145 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Suzuki Swift - Rodaj ?
« Răspuns #10 : 27.Iul.2018, 10:10:42 p.m. »
Din experiența mea cu motorul aspirat de 1.6 de la Suzuki,  în prima 1000 km nu am depășit 3000 rot/min. După pragul ăsta am condus după cum o cerea traficul sau starea de spirit. Cu SX4 am depășit 240.000 km și cu S-Cross doar 40.000 fără nici o problemă. :)

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #11 : 27.Iul.2018, 11:46:23 p.m. »
@Soimu cum sa-i faci rodajul 8000 km 😂😂? Astea sunt reminiscente de la dacia berlina
Eu pe toate le-am menajat prima mie, dupa care regim normal. (Cielo 150000 km, sx4 97000 km, swit 55000 km etc fara probleme)
De cel putin 25 de ani masinile vin cu motorul rodat din fabrica.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Soimu

« Răspuns #12 : 28.Iul.2018, 12:04:38 a.m. »
Ca sa nu o lungesc, vreau sa spun ca pana la prima revizie la care se schimba uleiul ma port de la soft la normal si apoi la final trec la maximum ce poate masina…am observant io ca "luatul cu binisoru" e util si la oameni si la masini.... :angel:...(si intradevar reminescente de la D1310, da nu berlina, ci break!...sanatosi sa fim ca fiarele tin cam cat sunt proiectate sa reziste +/-!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #13 : 28.Iul.2018, 08:10:08 a.m. »
  Dar nici la Dacie n-am facut 8000km rodaj ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Soimu

« Răspuns #14 : 28.Iul.2018, 02:28:02 p.m. »
  Dar nici la Dacie n-am facut 8000km rodaj ! :)

Da, dar mai tii minte de ce?

-cu 20 L/luna benzina rationalizata, serviciu la Stat si circulat dupa nr.par/impar (de inmatriculare), ar fi durat vreo  4 ani! :-))

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 28.Iul.2018, 03:03:30 p.m. »
@Soimu , citeste si celelalte subiecte despre rodaj:New Vitara, SX4 si Swift.
Pana la 8000 km, s-ar putea ca minunatii decidenți politico-administrativi sa revina la măsurile menționate de tine mai sus. E posibil ca fata ta sa devina... fata bătrână si sa nu-ti vezi nepotii :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Soimu

« Răspuns #16 : 28.Iul.2018, 04:16:19 p.m. »
Multzam pt.trimiteri Gabineg!...am sa le citesc!
Eu sper ca pana voi avea la Swift 8k km (estimez cam prin iunie 2019) actualii "paduchi" sa fie inlaturati cumva, altfel tara se duce naibii iremediabil. In nicio vreme pe care eu am apucat-o in RO de cand m-am nascut nu a fost o mai mare debandada in tara si nu am avut guvernanti care sa ne faca de rusine ca acum. Nu am tangente cu politica pe care o consider o ocupatie care nu mi se potriveste si ma scarboseste, si nu vreau sa dezvolt aici ceva off-topic. Ce pot sa spun e ca in ultimile zile, intre prieteni ne salutam astfel:
-"M_ie PSD!"
-"M_ie PSD!" Ce mai faci?

Si ca sa fie clar, pot sa fiu dat afara de pe forum, ca nu ma schimb! deci ca sa inchei subiectul:"M_ie PSD!"

-baiat avem, 31 ani si e adevarat, nu se grabeste cu insuratoarea; maica-sa e disperata.

Ca sa revin la rodaj, este doar un fel de purtare soft cu masina...multi zic ca abia pe la vreo 25 k km se "lasa" motorul si atunci obtii masina asa cum va fi ea pe termen lung...dar cine mai are timp in vremurile astea pentru detalii?

Offline enicky

« Răspuns #17 : 29.Iul.2018, 02:31:50 a.m. »
Da, dar mai tii minte de ce?
   Ma rog, n-a fost asta motivul, am ascultat de sfaturile mecanicului, am mai citit prin carte...

Acum, sincer, mi se pare ca noi vorbim atat de mult de un capitol caruia producatorul ii acorda doar cateva randuri, nici macar o pagina : sa nu "fortam", sa nu tractam..., adica sa mergem normal, fara extreme, normal in sensul ca peste 130 legal nu ai voie si nici ...nevoie ! :dknw:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #18 : 29.Iul.2018, 08:45:41 a.m. »
Reminiscente din tinerete cand umblam cu junghiuri care trebuiau bibilite inainte de drum si reparate la intoarcere.
De multi ani rodajul implica sa nu o turezi excesiv prima mie, atat, restul comentariilor ar trebui puse intr-o sectiune noua- Amintiri din vremea suflatului in jiglor/ jicler 😂
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: enicky

Offline Soimu

« Răspuns #19 : 29.Iul.2018, 09:37:06 p.m. »
Deci pot sa zic ca am terminat rodajul?...azi am plecat  la ora 11 din Bucuresti la ODO=2400 km si ne-am reintors (2 personae) le ora 18 la ODO=2770 km, facand traseul Buc-A3-Ploiesti-Brasov-Sacele-Maneciu-Cheia-Ploiesti-A3-Buc.

Pot spune ca a fost superb si recomand sa mergeti pe Cheia; drumul este f. bun, s-a reparat fata anul trecut; virajele dese si rapide la deal  si vale sunt f distractive si poti vedea cum se comporta masina(sau moto)...ai aer curat, peisaje si racoare.

Am adus Swiftul pr A3 pana la 160 km/h (4500 rot/min, in tr.V), mai mult nu ca m-am temut de amenzi, si asta a fost doar pt scurt timp. Deci poate si mai e loc pana la 6000 sau 180 km/h, dar nu sunt interesat de zona asta...la 120 km/h are 3000 rot/min si cred ca aici ii place.Si la ducere si la intoarcere pe A3 am mers in 130-140 si am mai scazut uneori pe la 120 ca sa am regim variat. Pot sa zic ca la deal trage extraordinar de bine, la vale frana de motor nu e cine stie ce cand bagi din a III-a in a II-a si fiind curbe cu panta mare si in ac de par a trebuit sa folosesc mai des si frana de picior...

In rest pot sa spun ca NU regretam niciun leu din cei 45000 dati pe acest Swift!.....
Pana acum, suntem in urcare cu turatia de schimb, astfel ca am ajuns si ca urmare a conversatiilor de pe forum sa schimbam pe la 4500 si chiar peste, si masina se comporta exceptional de bine! Asa ca tin sa multumesc tuturor celor care si-au exprimat parerile!

Va rog sa nu inchideti topicul, ca sigur vor mai apare noi posesori, care ca si mine vor avea cu siguranta indoieli asupra rodajului si regimului de utilizare al motorului.

Ar mai fi o chestiune: recomanda cineva sa schimb uleiul (si filtrul de ulei) cu care a venit masina din fabrica,acum , inainte de revizia de 1 an sau 15 k km, pe idea ca sa se elinine "spanul metallic" de la prelucrarea finala din timpul rodajului? precizez ca teoria asta nu-mi apartine, e din folclor....daca este o chestie pozitiva care chiar influenteaza sanatatea motorului, as risipi cei aprox. 400 lei cat ar costa operatiunea...rog opinii!

« Ultima Modificare: 29.Iul.2018, 10:07:25 p.m. de Soimu »