Autor Subiect: Roata de rezerva  (Citit de 150217 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Roata de rezerva
« Răspuns #360 : 18.Mar.2018, 05:45:18 p.m. »
Spatiul de sub polita de sus (cea rigida) se pierde.
    Asa e, dar nu in totalitate. Eu tin acolo sacosele pt.supermarket. Dar am o r.r cu all season pe ea si ...ma simt mai in siguranta. Janta a fost ca cadou de la dealer, obtinuta la solicitarea mea, asa ca, ...asta e. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #361 : 18.Mar.2018, 06:13:14 p.m. »
Si sacosele sunt din plastic cu maner sau dalea "pricopsite" din rafie....  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

« Răspuns #362 : 18.Mar.2018, 08:45:26 p.m. »
Si sacosele sunt din plastic cu maner sau dalea "pricopsite" din rafie....  ;)
   Sacose tip mega, lidl...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AnCh

« Răspuns #363 : 03.Mai.2018, 08:33:43 a.m. »
Buna ziua oameni buni! :)

Pentru ca trebuie sa ma pregatesc de un drum lung in afara tarii, am zis sa fac rost si eu de o roata de rezerva SH. Am cumparat una insa am constatat cu surpriza, dupa ce am platiti curierul, ca gaura de centrare este ceva mai mare decat inelul de ghidare din centru precum si dimensiunile de latime a cauciucului.
Mai precis, cauciucul are dimensiunile: 145/90/R16 in loc de ce am vazut pe aici pe thread de 135/90/R16. Restul de dimensiuni sunt cele bune, exceptand, cum am spus, gaura centrala.

Imi puteti spune daca si cat de periculos este sa folosesti rezerva temporara cu gaura centrala ceva lai larga decat inelul de ghidare (sustinuta doar de prezoane)?
Si daca si latimea diferita a cauciucului are vreo influenta asupra masinii?

Am tot cautat pe net si parerile sunt impartite, cu tendinde mai mari procentuale spre: "nu conteaza inelul de ghidare pentru ca nu se sprijina pe el ci doar pe prezoane". Aici spun despre persoane care vorbeau nu despre o roata de rezerva temporara ci despre uzul zilnic a unei jenti la viteze mult peste cea de 80km/h.

Astept si parerile voastre inainte de a ma hotara daca sa cumpar alta si sa o consider pe asta o pierdere de bani.
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline shpeedy

« Răspuns #364 : 03.Mai.2018, 08:40:33 a.m. »
Am găsit căutând pe net așa ceva ,ar merge oare pe VITARA ?Pozele fiind cu Suzuki SX4.Astept colegii mai cu experiență sa vina cu ideile de aplicare .Se poate face așa ceva ?
Scurta observatie: acela nu este un SX4, ci un VW CrossFox, model produs si comercializat in America de Sud...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline wolfin

« Răspuns #365 : 03.Mai.2018, 08:52:44 a.m. »
@AnCh ca sa iti raspund ..partial macar....gaura de centrare..asa cum e ea denumita are rolul de a centra rotile pe fuzete\tambur. Diferenta de 1 mm intre diametrul ext al inelului de centrare al fuzetei e de 60...al jentii 60.1 interior. in cazul in care sunt diferente intre cele doua .....centrarea se face prin prezoane. acu e baiul...se intampla ca nu intodeauna ca efectuezi o centrare corecta cand strangi prezoanele...desi logica ar spune alceva.

care ar fi problema...vibratii care sunt transmise prezoanelor...si care la un moment dat se pot forfeca..dupa o uzura accentuata. precizez aici ca prezoanele sunt solicitare la fiecare strangere. o sa pun o poza cun arata unul.

in cazul rotii de rezerva....eu consider...doar opinia mea..avand in vedere caracterul temporar precum si vit redusa...precum si incidenta ...la fel scazuta,,,,poti lua janta cu alta gaura de centrare..respectiv mai mare.....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: AnCh

Offline berila_mz

« Răspuns #366 : 03.Mai.2018, 11:09:51 a.m. »
Cat ai economisit cu roata de rezerva second fata de una noua?
  • Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline AnCh

« Răspuns #367 : 04.Mai.2018, 09:25:18 a.m. »
Cat ai economisit cu roata de rezerva second fata de una noua?

Daca ma intrebi pe mine, eu am dat pe roata asta de rezerva 550 de lei. Ea este practic noua, fiind folosita o data. Inca mai are pe zona de rulaj firele alea de cauciuc specifice unei anvelope noi.

Acum depinde si cu ce compari: o rezerva de la reprezentanta am inteles ca duce peste 1000 de lei. Daca insa o cumperi separat de la baiatul care vinde jante si cauciuc nou, cred ca te duce undeva la 6-700 de lei cu totul (cumparare, taxa de transpor si montare). Insa nu mai stiu preturile exacte pentru aftermaket asa incat este posibil sa fi spus mai mult ca pret total.
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline wolfin

« Răspuns #368 : 04.Mai.2018, 09:50:26 a.m. »
200 janta + 370 anvelopa + 20 echilibrat si lipit + 15 lei curier
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline berila_mz

« Răspuns #369 : 04.Mai.2018, 10:36:09 a.m. »
Exact asta subliniam si eu, cu 100RON in plus fata de SH, isi confectiona si el o roata de rezerva noua cu janta potrivita, fara batai de cap pentru gaura "centrata".
  • Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit