Autor Subiect: Bare transversale - pentru bare longitudinale  (Citit de 102127 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Augustin Beldeanu

Re: Bare transversale - pentru bare longitudinale
« Răspuns #40 : 19.Ian.2016, 02:29:10 p.m. »
Ok...revin cu poze cu noile bari transversale. Cost 220 de lei cu montaj. Lungime 120 cm....Momentan ok. Sper ca maine sa reusesc sa montez si portbagajul Modula Ciao de 460 de litri deoarece la final de luna plecam in vacanta la munte.
  • Suzuki Vitara Spirit Allgrip MT; Logan mcv 1.5Dci 2007 si Symbol 1.4 16v Fidji Automat

Offline shpeedy

« Răspuns #41 : 19.Ian.2016, 03:36:25 p.m. »
Uitandu-ma cu mai mare atentie la barele astea ultime, stau sa ma gandesc daca nu sunt aceleasi/asemanatoare cu cele de le vinde Lidl la ~120RON.

Ti-au facturat si montaj la ele? Ce naiba au facut de banii aia?

LE: aici am gasit poze cu barele de la Lidl, spre comparatie...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8037
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #42 : 19.Ian.2016, 03:41:40 p.m. »
Tu vrei sa le ai pe masina(zi de zi) de dragul aspectului?
Go Terios!!!:)

Offline Augustin Beldeanu

« Răspuns #43 : 19.Ian.2016, 04:09:42 p.m. »
Nu sunt ca cele de la Lidl. Pe logan am cumparat de la Lidl. Acelea, deoarece partea exterioara din plastic o au mai bagata in interior, ma refer la buza de prindere sunt compatibile cu modelul de bari longitudinale care au spatiu (gaura) intre bara si plafon. Da in 2014 au fost 120 de lei. Acuma nu am mai gasit pe piata. Modelul acesta, adica cel care se potriveste la noi la Suzuki Vitara este compatibil cu barile transmversale pentru bari longitudinale tip sina, ca la Opel Astra H.
Cautand acuma, nu am gasit decat la www.dotariauto.ro la pretul de 220 de lei. Nu discut de cele Thule care costa prea mult pentru acestlucru.
Le voi lasa pe masina ca nu stau sa le dau jos mereu....de lene...sau cine stie, avand in vedere experienta cu cele puse pe logan pe care ieri nu am putut sa le demontez deoarece nu am reusit sa bag cheia....poate le voi demonta.
problema cea mare este portbagajul Modula Ciao de 430 de litri care are 178 cm lungime, si care inca stau sa vad daca il voi lasa montat pe masina sau nu. Ideea este ca in apartament nu am unde sa il depozitez...si atunci ar trebui sa il duc la tatal meu in boxa in alta zona....
Dpdv al consumului, avand in vedere ca mai mult adica 90 % frec masina prin Bucuresti, nu cred ca voi avea vreo diferenta
DECI...barile de la Lidl erau marca Menabo pentru bari longitudinale cu spatiu fata de plafon, gen Logan MCV, Sandero, etc.... ca in poza de mai jos, adica in laterala exterioara are o buza de prindere dedesupt iar in laterala interioara este dreapta. Cele pentru a le noastre au in ambele laterale margini ca sa intre in sina. Menabo mai face un model asemanator cu al nostru numit Menabo Pic-up...dar nu se regaseste pe stoc

Singurele bari SIGURE dpdv al potrivirii le au acesti baieti...http://www.dotariauto.ro/pieseanvelopeaccesorii/eshop/0/0/5/2-Bare-Transversale-Aluminiu

« Ultima Modificare: 19.Ian.2016, 04:17:01 p.m. de Augustin Beldeanu »
  • Suzuki Vitara Spirit Allgrip MT; Logan mcv 1.5Dci 2007 si Symbol 1.4 16v Fidji Automat

Offline AT

« Răspuns #44 : 19.Ian.2016, 05:11:50 p.m. »
De departe par cea mai buna (optima)  solutie de bare transversale, cu investitie minima.  Arata si bine pe masina.
Iar la polul opus (si ca investitie) sunt cele de la Thule WinBar Edge,  pentru cei care le doresc permanent pe masina.

Pentru cutie portbagaj insa este mai dificila alegerea, intrucat cutiile mari (in special cele cu lungime 2m) nu cred ca se incadreaza bine pe New Vitara.
Parerea mea este ca o cutie optima pentru New Vitara ar trebui sa aiba lungime maxima de 159 cm ( sa incapa si schiurile care au cam 150 cm) si o latime de 50 cm.
Am gasit o varianta economica ca investitie ( circa 600 lei) tocmai buna pentru schiuri sau loc depozitare suplimentar, numai ca are 195 cm lungime...cam lunga cred.
http://www.portbagajeauto.ro/cutii-portbagaj/junior-easy-line-300-gri-metal.html
« Ultima Modificare: 19.Ian.2016, 05:25:13 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8037
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #45 : 19.Ian.2016, 05:27:34 p.m. »
Stiu ca poate fi o obisnuinta la un moment  dat sa stai cu "sarcofagul"pe masina. Imi aduc aminte ca mereu in concedii, abia asteptam sa ajung acasa sa-l dau jos.
Este incomod in oras, nu poti intra in multe parcari subterane...se duce naibi aliura putin aerodinamica a masinii ca in fond o transformi intr-un dulap ce impinge aerul :), asta este parerea mea. Crezi ca ai o masina mai nasoala daca o lasi usurica?
Go Terios!!!:)

Offline ecodrive

« Răspuns #46 : 19.Ian.2016, 05:35:23 p.m. »
Intr-adevar ca pret/calitate par cea mai buna solutie, dar ca aspect nu cred ca m-as putea obisnui sa vad barele alea care ies din gabaritul plafonului.

Dai +22000 euro pe o masina si parca nu te lasa inima sa-i strici  aspectul.

In fine gusturile nu se discuta si fiecare decide singur cum sa-si cheltuiasca banutii.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14693
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #47 : 19.Ian.2016, 05:37:55 p.m. »
Si eu sunt de aceeași parere: barele și portbagajul stau pe mașină numai când e nevoie de ele. Dacă ai unde sa le depozitezi,  timpul de montare/demontare este sub 30 minute de unul singur. Când sunt doi puterea creste. Eu am Thule  Ocean 80, care are 130 cm lungime și 320 litri volum. Încap ușor o geanta mare, una medie și una mica.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline AT

« Răspuns #48 : 19.Ian.2016, 05:41:07 p.m. »
Iti impartasesc impresia despre "sarcofag" :)  insa se apropie data cand plecam intr-o mica vacanta la ski si trebuie sa gasesc o solutie
sa pot transporta schiurile cu New Vitara care nu-mi mai incap inauntru, pe mijloc nu mai am usita pentru schiuri ca la vechea masina :)
Am identificat doua variante sa le pot transporta:  bare transversale + suport schiuri   sau  bare transversale+ cutia din link-ul postat mai sus.
Avantaje si dezavantaje sunt cred la fiecare din cele doua solutii, dar trebuie sa ma decid :) 
« Ultima Modificare: 19.Ian.2016, 05:51:22 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #49 : 19.Ian.2016, 05:42:04 p.m. »
Eu am Thule  Ocean 80, care are 130 cm lungime și 320 litri volum.

320 l, adica mai mare decat portbagajul de la SX4, care e de 275 l.  :)