Autor Subiect: Filme  (Citit de 187172 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Filme
« Răspuns #1250 : 08.Mar.2025, 12:33:25 p.m. »
Pe mine m-a cam speriat scenariul.
Pare atât de real ceea ce traim acuma, încât stau si mă gandesc dacă filmul n-a fost facut ca un avertisment la ce se poate întâmpla în continuare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14837
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1251 : 08.Mar.2025, 01:21:56 p.m. »
Astept să vedem continuarea. Până atunci îți dau dreptate.
E greu de privit și de acceptat că se poate întâmpla.
RdN a fost unul din vârfurile de lance care l-a împuns pe realDT în campanie, cam fără efect. Redneck-ii au prevalat.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1643
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1252 : 08.Mar.2025, 06:24:17 p.m. »
Filmul probabil da un semnal sa mai terminam cu digitalizarea 100% sa fim mai naturali sa mai avem si bani in buzunar nu doar pe card.
Eu cred ca este posibil oricand acest scenariu iar in spatele acestor sabotari nu sunt neaparat China , Coreea de N sau Rusia.
Ca si in acesta film
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1253 : 09.Mar.2025, 07:47:44 a.m. »
Aseară am vizionat pe HBO "The apprentice".

https://youtu.be/bvPRxy9kmSg?si=wDZ1zVMM2ZBZzZoH
« Ultima Modificare: 09.Mar.2025, 08:02:00 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline Leutz

« Răspuns #1254 : 12.Mar.2025, 03:08:10 p.m. »
Merită văzut, eu l-am terminat într-un weekend.  :D
Il găsiți pe netflix.

L-am vazut si eu recent. Mi-a placut ca si film, lasand la o parte eventuale conotatii politice care au "emanat" cu sau fara intentie. De Niro a fost si producatorul filmului; si in virtutea "inclinatiilor" sale politice foarte puternic asumate in ultima perioada; si avand in vedere ca filmul a fost finalizat candva in cursul anului 2024, e clar ca a fost croit in baza unei presupuse/sperate presedentii a Kamalei Harris.

Intrucat aceasta nu s-a concretizat, poate nici celelalte profetii din film nu se vor concretiza.

Altfel, filmul nu e unicat. De ceva vreme Hollywood-ul dezbate ideea destul de intens, in concordanta cu istoria moderna si contemporana, as zice. In ultima perioada am vazut 2 productii pe acelasi topic, ambele recente:
- serial 2016-2019:  "Designated Survivor" - primul sezon foarte bun, urmatoarele doua mai slabe, dar tot bune si ele. Rol principal - Kiefer Sutherland.
- lung metraj 2023: "Leave the world behind" - foarte bun. Roluri principale - Julia Roberts si Ethan Hawke

Toate 3 (incluzand si pe cel al lui DeNiro) mi-au placut datorita actorilor din rolurile principale, care sunt printre favoritii mei, dar si datorita topicului. Nu ca mi-as dori ca lucuri de acest fel sa i se intample cuiva, dar mai mult dintr-o perspectiva socio-istorica.

Lovirea serioasa a Americii pe "teren propriu", de neconceput in ultima suta de ani, a devenit un element absolut plauzibil si, din punct de vedere strategic, un fel de faza scoala, care se probabil se studiaza intens in toate cancelariile lumii, atat cele prietene, cat si cele "dujmane".

Suprematia lor in ultima suta de ani a avut ca element central separarea geografica si geo-strategica fata de toate teatrele de razboi, distanta de la care cu cinism si cruzime i-au lasat/incurajat/instigat/fortat pe toti ceilalti sa se faca terci unii pe altii, ca sa culeaga ei caimacul (n.r. - cele doua razboaie mondiale si apoi tot ce-a mai urmat "in domeniu").

In virtutea unei viitoare conflagratii de anvergura, pe care America tot o cauta cu lumanarea, cel mai probabil "restul lumii" nu va mai repeta greseala a treia oara.

Deocamdata ei se lovesc singuri cu destul de mult avant si success: economic, social, demografic, cultural, educational, etc. Daca continua tot asa, nici n-o sa mai fie nevoie de altfel de lovituri. Nici de la prieteni, nici de la dusmani.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Laurentiu

« Răspuns #1255 : 15.Mar.2025, 09:10:07 p.m. »
Din culisele Formulei 1: Viața în viteza a 8-a

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

« Răspuns #1256 : 27.Mar.2025, 12:07:54 a.m. »
"Adolescență coruptă" de pe Netflix.

Un film care te pune pe gânduri dacă ești părinte. 

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Leutz

« Răspuns #1257 : 31.Mar.2025, 01:56:08 p.m. »
Am vazut si eu Adolescence. Foarte puternic filmul. Chiar trecuse ceva timp de cand tot vedeam chestii mai mult sau mai putin stimulante; iar asta m-a ... "mai mult decat" stimulat.
Cred ca ultimul film de calitate si impact similare, pe acelasi palier al genului, a fost "Never let me go" vazut acum vreo 15 ani. De atunci, nimic atat de profund.

Lasand la o parte subiectul, si cinematografia este exceptionala, iar ca sa le incununeze pe cele doua, prestatia actorilor este absolut fantastica. Evident, si regizorii care au creat sinergia intre cele trei sunt de aplaudat.

Referitor la actori, toti sunt jos palaria, insa tatal si fiul cred ca merita toate premiile de actorie din lume.
Adolescentul care a jucat rolul adolescentului este infricosator de competent. Daca rolul asta n-o sa aiba vreun impact nedorit asupra vietii lui ulterioare (atat personal cat si profesional) as vrea sa-l mai vad in multe filme de-acum incolo.

Una peste alta, ma simt stimulat pentru urmatorii 15 ani, pana la urmatorul film de genul asta.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: sfichiu, gabineg

Offline badmania98

« Răspuns #1258 : 03.Apr.2025, 06:29:29 p.m. »
Tot despre  ”Adolescence”=”Adolscență pierdută”:

Un film serial (4 episoade) excepțional.

Modul de filmare este nemaivăzut de mine pe o durată așa de mare de timp:

« Ultima Modificare: 03.Apr.2025, 06:53:10 p.m. de badmania98 »
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1259 : 03.Apr.2025, 06:32:51 p.m. »
E alt film decât cel cu două postări mai sus?
  • SX4 by Giugiaro