Merită văzut, eu l-am terminat într-un weekend. 
Il găsiți pe netflix.
L-am vazut si eu recent. Mi-a placut ca si film, lasand la o parte eventuale conotatii politice care au "emanat" cu sau fara intentie. De Niro a fost si producatorul filmului; si in virtutea "inclinatiilor" sale politice foarte puternic asumate in ultima perioada; si avand in vedere ca filmul a fost finalizat candva in cursul anului 2024, e clar ca a fost croit in baza unei presupuse/sperate presedentii a Kamalei Harris.
Intrucat aceasta nu s-a concretizat, poate nici celelalte profetii din film nu se vor concretiza.
Altfel, filmul nu e unicat. De ceva vreme Hollywood-ul dezbate ideea destul de intens, in concordanta cu istoria moderna si contemporana, as zice. In ultima perioada am vazut 2 productii pe acelasi topic, ambele recente:
- serial 2016-2019: "Designated Survivor" - primul sezon foarte bun, urmatoarele doua mai slabe, dar tot bune si ele. Rol principal - Kiefer Sutherland.
- lung metraj 2023: "Leave the world behind" - foarte bun. Roluri principale - Julia Roberts si Ethan Hawke
Toate 3 (incluzand si pe cel al lui DeNiro) mi-au placut datorita actorilor din rolurile principale, care sunt printre favoritii mei, dar si datorita topicului. Nu ca mi-as dori ca lucuri de acest fel sa i se intample cuiva, dar mai mult dintr-o perspectiva socio-istorica.
Lovirea serioasa a Americii pe "teren propriu", de neconceput in ultima suta de ani, a devenit un element absolut plauzibil si, din punct de vedere strategic, un fel de faza scoala, care se probabil se studiaza intens in toate cancelariile lumii, atat cele prietene, cat si cele "dujmane".
Suprematia lor in ultima suta de ani a avut ca element central separarea geografica si geo-strategica fata de toate teatrele de razboi, distanta de la care cu cinism si cruzime i-au lasat/incurajat/instigat/fortat pe toti ceilalti sa se faca terci unii pe altii, ca sa culeaga ei caimacul (n.r. - cele doua razboaie mondiale si apoi tot ce-a mai urmat "in domeniu").
In virtutea unei viitoare conflagratii de anvergura, pe care America tot o cauta cu lumanarea, cel mai probabil "restul lumii" nu va mai repeta greseala a treia oara.
Deocamdata ei se lovesc singuri cu destul de mult avant si success: economic, social, demografic, cultural, educational, etc. Daca continua tot asa, nici n-o sa mai fie nevoie de altfel de lovituri. Nici de la prieteni, nici de la dusmani.