Autor Subiect: Problema scurgere lichid parbriz pe geamurile laterale  (Citit de 14473 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Problema scurgere lichid parbriz pe geamurile laterale
« Răspuns #20 : 06.Iul.2014, 05:20:52 p.m. »
...domle o fi low cost masina asta ...
Nu numai la Suzuki este acest inconvenient ci si la Toyota si la toate masinile la care stilpii fatza sint cam la acelasi nivel cu parbrizul. Un stilp "ingrosat" (mai inaltat fatza de geam) cu 5 - 10 mm, ar fi eliminat problema asta din start.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline delta_hd

« Răspuns #21 : 06.Feb.2025, 06:28:08 p.m. »
Oare daca ai monta deflectoare , s ar remedia problema ?
Nu - la fel face si la mine si am paravanturi (asa le zice) de cand am luat-o.
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 06.Feb.2025, 08:19:40 p.m. »
la fel face si la mine si am paravanturi (asa le zice) de cand am luat-o.
se poate rezolva extrem de simplu si fara costuri doar cu o lama de stergator uzata si putin silicon de culoare neagra.

P.S.  Ieri am aplicat-o si azi a fost facuta proba la viteza pina intr-o 100 km/h si a functionat perfect chiar si la deschideri mai mari ale geamului.

Se lipeste lama stergatorului (cel de 60-65 cm) pe zona neagra a parbrizului (chiar linga chederul geamului). Lama se va lipi paralel cu stilpul masinii incepind din zona superioara a geamului unde chederul incepe curbura pt "imbinarea" cu latura orizontala a plafonului.
In timpul spritului si a functionarii stergatoarelor, curentul de aer ce loveste parbrizul, va dirija apa culeasa de stergatoare spre "canalul" de prindere a barelor (NU BARILOR) longitudinale de pe plafon.

P.S. Eu am folosit o lama lunga de stergator insa banuiesc ca merge si cu o lama mai scurta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!