Cafeneaua SCR - discutii diverse NON-AUTO > Home Entertainment / AYO Technology

Aplicatii care v-au dat pe spate

(1/12) > >>

hugbear:
De-a lungul timpului suntem pusi in situatia de a rezolva diverse probleme ce necesita aplicatii soft. Si-atunci incep cautarile pe net. Dupa lungi sapaturi, incercari si comparatii, gasim softul ideal.
Sau pur si simplu dam intamplator peste cate un softulet care ne uimeste prin simplitate, utilitate, ergonomie etc.

Ma gandeam sa facem o colectie cu aplicatiile care ne fac viata mai usoara. Ma refer in primul rand la micile (sau marile) softuri care v-au facut sa ziceti "Uau! In sfarsit!!!", aplicatii de orice fel - de Linux, de Windows, de Mac, de Android, de web - merge orice, atata timp cat v-au castigat ca fani.

***

Ca sa exemplific, saptamana asta m-am "impiedicat" (cautand cu totul altceva) de Zim - "a desktop wiki". Pen' ca memoria mea nu face fata provocarilor informationale moderne, am incercat de-a lungul timpurilor diverse aplicatii care sa simuleze clasicele PostIt-uri. Nici una insa nu m-a facut sa zica "Asta e!". Pana acum.

Zim e usor de instalat (pe Linux, Win si Mac) si de utilizat, fara sa omoare utilizatorul cu setari si interfete greoaie si complexe. Insa magia e sub capota. Are o groaza de functionalitati simpatice si utile (built-in si plug-in) dar ccea ce m-a facut sa WAW! e ca are propriul server http care, combinat cu markup-ul simplu, te lasa sa-ti faci propriul site static in doi timpi si trei miscari si fara sa-ti otravesti neuronii cu html (homesite-ul lui Zim e scris in Zim, how cool is that :)).

Un scurt rewiew:***
Acu' e randul vostru!

hugbear:
Cam timizi!

O sa continui tot eu:
PAC Manager e un manager GUI pentru conexiuni SSH. Este echivalentul pentru Linux al lui PuTTY. Cool feature: se pot defini "clustere" de terminale, catre care se pot trimite comenzi simultan.

gabineg:

--- Citat din: hugbear din 10.Iun.2014, 08:41:37 p.m. ---Cam timizi!

--- Terminare citat ---

Era pe vremuri un domn pe aici care zicea mereu: "desi vorbesti pe inteles, eu nu te pot pricepe". Chiar daca am un Linux prin preajma de vreo 20 ani (in versiuni succesive, fireste), singura aplicatie care imi este familiara este "mc". Asta ca seamana cu Total Commander. Sunt utilizator de Norton Commander din 1990, si inca ii folosesc nepotul...

Sent using Tapatalk 2

NicNic:

--- Citat din: hugbear din 06.Iun.2014, 07:47:54 p.m. ---Zim e usor de instalat (pe Linux, Win si Mac) si de utilizat, fara sa omoare utilizatorul cu setari si interfete greoaie si complexe.
...
(homesite-ul lui Zim e scris in Zim, how cool is that :)).


***
Acu' e randul vostru!

--- Terminare citat ---

Am citit cate ceva despre Zim si pare foarte util. Simplu de util!

Doar ca nu inteleg cum arata varianta pentru OS-X. Si de unde o pot lua free. Are cineva un "hint"?

NicNic:
PS.: Daca ar fi ceva si pentru Android .... :good:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina urm─âtoare

There was an error while thanking
Thanking...
Du-te la versiunea complet─â