Autor Subiect: ,,Ne vaitam ca pasaricile cand ni se ia permisul de conducere''  (Citit de 7037 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: ,,Ne vaitam ca pasaricile cand ni se ia permisul de conducere''
« Răspuns #20 : 09.Mar.2014, 07:51:48 p.m. »
Nu ma refeream la raspunsul tau.  :) tot din graba si din cauza ca am scris de pe device mobil, unde e mai greu cu editarea citatelor, nu am fost poate prea explicit.  :pardon:

Offline cristidav

« Răspuns #21 : 09.Mar.2014, 09:55:59 p.m. »
Pe cuvant de onoare ca eu conduc din 2006 si pana acum am fost amendat de 2 ori. Mai calc si eu pe bec, da' cu cap :D

O data pentru intrare pe interzis intentionat, mi-am insusit amenda, asta e. L-am rugat chiar pe politist sa o scrie repejor ca sunt constient ca am gresit si ma grabesc :))
A doua oara am intrat tot pe interzis, dar neintentionat, uimirea fiindu-mi extrem de mare, fiindca s-a intamplat la nici 2 luni de la prima (si, ca tot omu destept, m-am lecuit prima data) :(
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #22 : 10.Mar.2014, 02:42:54 p.m. »
Ptr. MariusMGP; da este adevarat ai dreptate  asa este titlul dar daca  judecam un pic primele 3 intrebari sunt cu suspendarea carnetului, iar la a 4 intrebare daca viteza depaseste 40 Km/ora fata de viteza legala intra si ea la suspendare carnet.Mai putin la  a cincea intrebare nu este o greseala  sanctionata cu suspendare, ptr, ca ar trebui sa intram cam toti in aceasta categorie si cred ca am ramane fara bani in buzunare.  :-))
Si mai cred ca indiferent cum s-ar fi numit sondajul tot acelasi efect ar fi avut, deoarece a-ti recunoaste o vina tine de cele mai multe ori de educatie. Este foarte greu sa ne lasam de apucaturile pe care le avem si sa reactionam altfel. In aceasta categorie ma aflu si eu si tocmai de aceea am propus acest sondaj.   :pardon:
« Ultima Modificare: 10.Mar.2014, 02:45:35 p.m. de sx4 sedan 2009 »

Offline NicNic

« Răspuns #23 : 10.Mar.2014, 04:00:56 p.m. »
A-ti recunoaste vina e una. A-ti asuma raspunderea e alta.
Nu cred ca e cazul sa fac pe lupul moralist. Insa trebuie sa spun ca am recunoscut greseala facuta, ori de cate ori m-a oprit politia rutiera pentru abateri. Mai departe, daca am cerut clementa sau indulgenta, pentru a plati mai putin, financiar, pentru vina avuta, este altceva.
Ar trebui sa intelegem care sunt rostul acestor masuri punitive: nu cred ca statul (politia) doreste sa isi faca bugetul pe seama celor care gresesc. O sanctiune trebuie sa aibe in primul rand un scop educational.

Pentru cine se vaita ca nu a stiut, ca nu a vazut sau ca nu e vina lui, il rog sa se mai gandeasca.
Daca ar trece pe rosu si ar spune "Nu am vazut semaforul!", l-as intreba sec: "Daca era un copil in locul semaforului? Tot asa ai spune, nu l-am vazut?" ....

Si mai mult decat cei care gresesc din neatentie, ma deranjeaza cei care o fac din nesimtire.
Este vorba de abateri minore, dar de care te lovesti zi de zi: o parcare cu blocarea cailor de acces, o oprire cu perturbarea traficului, o depasire la mustata de "pilot" auto, un claxonat de injuratura, un flash din spate, samd. Aceste abateri minore sunt exceptiile de la reguli care definesc atitudinea reala a soferilor fata de ceilalti din trafic. Poate si din viata.

Daca folosim limbaj de presedinte ("pasarica") nu inseamna ca suntem mai civilizati. Din acest motiv, oricata substanta ar avea articolul respectiv, se descalifica din start.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bogogica

« Răspuns #24 : 10.Mar.2014, 10:49:03 p.m. »
Jalnic topic ...dar cel putin asta a reusit sa ma amuze:
"Nu am vazut semaforul!", l-as intreba sec: "Daca era un copil in locul semaforului?

Pentru semne rutiere am ochiul "antrenat" sa le vad...copii care stau pe trotuar... de ce oare sa ii vad in mod expres?!?! :-O  ...da, daca ar fi atarnati pe o sarma deasupra soselei...ar fi ceva sa sara in ochi. >:)

Offline NicNic

« Răspuns #25 : 10.Mar.2014, 11:00:19 p.m. »
@ bogogica : Intrebarea mai clara este: Ce ar spune daca cinvea, in loc de trecut pe rosu, ar fi trecut peste un copil? Ce scuza?
Suna cam macabru pentru mine .... Stop joc.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #26 : 11.Mar.2014, 03:22:00 p.m. »
Uite aici o parere, pe care am mai citit-o pe forumul nostru... Daca bine imi aduc aminte, era vorba de Bucuresti-Timisoara...

MIRCEA BADEA. CNA a primit trei sesizări privind ediţiile din 16 decembrie 2013 şi 20 februarie 2014 ale emisiunii "Mircea Badea la Zu".

În ediţia din 16 decembrie, Mircea Badea a comentat intervenţia telefonică a unui ascultător, care discuta despre respectarea regulilor de circulaţie în România. Mircea Badea a spus că ascultătorul respectiv este "prost", întrucât spune că este bine să respecţi regulile de circulaţie, chiar dacă asta implică să faci 12 ore de la Bucureşti la Cluj. Mircea Badea a făcut aceste comentarii plecând de la ideea că, pentru a respecta viteza legală, trebuie să ţi se creeze cadrul pentru a o respecta.

Sursa:http://www.realitatea.net/mircea-badea-mircea-badea_1396787.html
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
« Răspuns #27 : 12.Mar.2014, 12:46:40 p.m. »
Ptr. Gabineg
De acord cu tine, mai putin cu afirmatia ,,Mircea Badea a făcut aceste comentarii plecând de la ideea că, pentru a respecta viteza legală, trebuie să ţi se creeze cadrul pentru a o respecta''. Aici nu am inteles la ce se refera;
- cred ca daca pe autostrada este viteza legala de 120 Km /ora eu sunt sigur ca marea majoritate considera  cadrul legal viteza de cel putin  200 km pe ora?
 Asa tin eu minte ca viteza de deplasare este conditionata de conditiile de drum, trafic si de vreme ? Cine nu doreste sa respecte aceste reguli isi asuma orice risc.
Nu cred ca  noi soferii cand am dat examenul de carnet cu  politistul in masina  am fortat trecerea de pietoni, am mers cu 80 km la ora prin oras si l-am lipit pe politist de parbriz la fiecare frana pe care am pus-o in timpul examenului.
Daca ne-am comporta fiecare dintre noi macar 50% cum am facut-o cand am dat examen am discuta altfel. Asa ca ne-am vazut cu permisul luat si unii au decis ca sunt deosebiti si ca nu ii poate afecta cu nimic daca incalca regulile, exact acele reguli ptr. care a sustinut examenul si de care ar trebui sa tinem seama de cate ori ne urcam la volan, ptr. ca avem o mare raspundere. Ce repede mai uitam faptul ca de aceea avem carnet ca sa devenim responsabili. Nu exista zi in care sa nu fiu pus in situatia sa o iau la fuga pe trecerea de pietoni, din cauza unui berbec care intra pe rosu, sau nu cunoaste semnificatia galben  intermitent.  Cunosc  un caz real cum un prieten a pierdut carnetul ptr. 15 pct. penalizare si decat sa mearga sa sustina examen ptr. a avea sansa sa primeasca carnetul mai repede de o luna de zile, a preferat sa astepte sa treaca luna. L-am intrebat de ce nu merge sa sustina testul asa poate isi mai aducea aminte de lucrurile uitate in timp si mi-a spus ca el nu vrea sa invete si sigur nu va trece testul. Desigur,  era legat de acel carnet fiind angajat sa faca curse prin tara. A preferat sa plateasca pe cineva cat timp i-a fost suspendat carnetul. Nici acum el nu cunoaste vitezele legale in fct. de tipul ( national, european, autostrada ) drumului unde merge cu  masina si toate acele puncte au fost luate pentru depasirea vitezei.  Ultima oara a dat spaga 50 lei ptr. a fi iertat de catre agent ptr. depasirea vitezei. Nici pana in acest moment el nu a inteles de ce a pierdut carnetul.  :-?
Si daca eu respect in limitele legii viteza si regulile o fac in primul rand ptr. mine si ptr. cei care au incredere in mine si se urca in masina mea. :-j
Decat sa platesc amenda prefer sa folosesc acei bani ptr. benzina.
« Ultima Modificare: 12.Mar.2014, 12:57:56 p.m. de sx4 sedan 2009 »

Offline cristidav

« Răspuns #28 : 12.Mar.2014, 01:08:56 p.m. »
Si daca o calci mai tare, tot pentru benzina ii folosesti  :-)) (ca sa fiu ironic  >:) )
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
« Răspuns #29 : 12.Mar.2014, 01:14:24 p.m. »
Daca o calc mai tare contribui la finantele statului sau a primariei si reduc din cota de benzina. Sau devin pieton. :-))